reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

@marzycielko a co u Ciebie? Jak twoje wyniki immunologii? 🤗
dziękuje ze pytasz ale nie zbadalismy jeszcze immunologi, pozwolilismy sobie na relaks i bylismy na wakacjach w Turcji :) potrzebowałam takiego 100% odpoczynku, bylam tez na pierwszej wizycie u psychologa ale nie dokonca bylam zadowolona, psycholog zapytal czy nie myslalam o zmianie partnera... mysle ze takie pytania nie sa na miejscu, gybym chciala to zrobic to juz dawno byl to zrobila, poza tym nikt nie da mi 100% gwarancji czy z innym partnerem nie bedziemy miec tych samych problemow...
immunologie zbadamy we wrzesniu lub na poczatku pazdziernika, musimy ustukac troche gotowki, ja najchętniej zapożyczyłabym sie w banku ale moj chlop sie nie zgadza

reklama
Hej, a mogę wiedzieć co zmieniliście? Jakie różnice między 1 a druga stymulacja i z jakim skutkiem?:) (jeżeli mogę wiedzieć) I jakie leki dostawałaś? Czy morfologia nasienia prawidłowa czy obniżona? Pozdrawiam serdecznie!
przed druga stymulacja byłam przez półtora miesiąca na tabletkach antykoncepcyjnych aby wyciszyć organizm, stymulacja trwala dluzej o 2 dni bo moje jajeczka wolno sie rozwijaja roznica byla wielka przy pierszej stymulacji pobrali mi 6 komorek z czego finalnie 2 nadaly sie do zaplodnienia, przy drugiej pobrali 27komorek z czego 17 nadalo sie do zaplodnienia, co do leków to nie pamiętam nazw ale mogę podać je pozniej. Borykamy sie z obnizona morfologia nasienia, niestety u nas jest problem z rozowjem zarodkow z 6 zarodkow tylko jeden dotrwal do 5 doby, reszta przestała sie rozwijać po 4 dobie.

dziękuje ze pytasz ale nie zbadalismy jeszcze immunologi, pozwolilismy sobie na relaks i bylismy na wakacjach w Turcji :) potrzebowałam takiego 100% odpoczynku, bylam tez na pierwszej wizycie u psychologa ale nie dokonca bylam zadowolona, psycholog zapytal czy nie myslalam o zmianie partnera... mysle ze takie pytania nie sa na miejscu, gybym chciala to zrobic to juz dawno byl to zrobila, poza tym nikt nie da mi 100% gwarancji czy z innym partnerem nie bedziemy miec tych samych problemow...
immunologie zbadamy we wrzesniu lub na poczatku pazdziernika, musimy ustukac troche gotowki, ja najchętniej zapożyczyłabym sie w banku ale moj chlop sie nie zgadza
Bardzo dziwne pytanie psychologa, faktycznie... Może sprawić przykrość

No wiesz co... co za durne pytanie. My ostatecznie korzystaliśmy z banku nasienia i na myśl mi nie przeszła zmiana męża.
W czwartek mam kolejną wizytę, trochę się stresuję, bo dziewczyny na forum o mdlosciach, wymiotach, a ja czasem poczuję trochę podbrzusze i tyle. W głowie mi się nawet nie kręci. A na wizycie zamykającej procedurę był tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym.

Bardzo dziwne pytanie psychologa, faktycznie... Może sprawić przykrość
myślę ze ten psycholog po prostu nie jest wyspecjalizowany w temacie niepłodności, poszukam jakiegoś innego ze specjalizacja :)
podobny tekst usłyszałam kiedyś od endokrynologa (mężczyzny) i jeszcze dostałam złotą rade ze mogę zdradzić męża ze skutkiem ciezarnym, pamietam jak podczas wizyty zaczelam plakac a on nawet nie zwrocil na to uwagi - moja noga juz nigdy wiecej u niego nie zawitala a moj stary chcial zrobic awanture na cala przychodznie ale ja byłam taka zdołowana ze chciałam tylko stamtąd wyjść...

No wiesz co... co za durne pytanie. My ostatecznie korzystaliśmy z banku nasienia i na myśl mi nie przeszła zmiana męża.
W czwartek mam kolejną wizytę, trochę się stresuję, bo dziewczyny na forum o mdlosciach, wymiotach, a ja czasem poczuję trochę podbrzusze i tyle. W głowie mi się nawet nie kręci. A na wizycie zamykającej procedurę był tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym.
nie porównuj sie do innych dziewczyn, każda ciąża jest inna i każda kobieta przechodzi ja inaczej :) wszystko będzie dobrze :)

myślę ze ten psycholog po prostu nie jest wyspecjalizowany w temacie niepłodności, poszukam jakiegoś innego ze specjalizacja :)
podobny tekst usłyszałam kiedyś od endokrynologa (mężczyzny) i jeszcze dostałam złotą rade ze mogę zdradzić męża ze skutkiem ciezarnym, pamietam jak podczas wizyty zaczelam plakac a on nawet nie zwrocil na to uwagi - moja noga juz nigdy wiecej u niego nie zawitala a moj stary chcial zrobic awanture na cala przychodznie ale ja byłam taka zdołowana ze chciałam tylko stamtąd wyjść...
Boże co za konowały 😡

Właśnie nie wiem. Miałam napisać jak dostanę okres. Napisałam. Odpowiedź że wizyta w środę o 11.🙄
Niestety u mnie transfer odłożony do kolejnego miesiąca. Pecherzyk koło 19 mm, endometrium tylko 6mm, śluzówka też nie w normie. Lekarz stwierdził że zrobimy na sztucznym. Od nowego cyklu mam od 1dnia brac estrofem. Mam sie zglosic w 10-11 dniu nowego cyklu, czyli za jakis miesiąc. Ale z duza doza prawdopodobienstwa spróbujemy z 2 zarodkami od razu.

Niestety u mnie transfer odłożony do kolejnego miesiąca. Pecherzyk koło 19 mm, endometrium tylko 6mm, śluzówka też nie w normie. Lekarz stwierdził że zrobimy na sztucznym. Od nowego cyklu mam od 1dnia brac estrofem. Mam sie zglosic w 10-11 dniu nowego cyklu, czyli za jakis miesiąc. Ale z duza doza prawdopodobienstwa spróbujemy z 2 zarodkami od razu.
Ja jutro mam wizyte i tez sie dowiem jak działamy. 1 transfer mialam na sztucznym

reklama
nawet bez specjalizacji w niepłodności 9d psychologów wymaga się jednak pewnej świadomości oraz sporej dozy empatii... Przykro mi, że tak trafiłaś

Do góry