reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Zastanawiam się czy iść jeszcze raz sprawdzić betę, z jednej strony ciekawość i uspokojenie, z drugiej pewnie po wizycie każe robić jakieś badania, a te żyły już i tak (po roku prób) mam skute jak durszlak.
Możecie podpowiedzieć czy lekarze zlecali Wam jakieś badania po pierwszej wizycie?
I szuka się ginekologa w rejonie, bo kliniki chyba ciąży nie prowadzą?

Hej, jestem już po wizycie. Niestety idziemy protokołem długim, co jest dla mnie dość ciężkie, bo to kolejne miesiące czekania, a tak czekam bez szans na zajście w ciążę od 13 lutego i bardzo się z tym czekaniem źle psychicznie czuję.

Idziemy w długi protokół z uwagi na mój wysoki estradiol. Nasz lekarz chce wyciszyć jajniki. Od nowego cyklu będę przyjmować tabletki anty, 20 września mam wizytę kontrolną i dostanę zastrzyk, po około 14 dniach od niego powinien się zacząć nowy cykl i jeżeli estradiol będzie poniżej 20, to ruszamy ze stymulacją. Czyli tak mniej więcej stymulacja rozpocznie się za dwa miesiące, jeżeli dobrze pójdzie.
a ja napiszę z mojego przykładu. Punkcję miałam w czerwcu i lipcu mogłam mieć transfer ale po tym wszystkim chciałam odpocząć i przełożyliśmy transfer na wrzesień. Dobrze jest odpuścić. Jasne nie w pełni bo musisz pamiętać o lekach ale jednak nie będzie starań j myśli, że może się udało. Musisz myśleć pozytywnie, nastawić się pozytywnie i korzystać z tego czasu. Bo jak się uda to się wszystko zmieni. Trzymamy kciuki🤞

reklama
Cześć dziewczyny :)
Chętnie dołączę. Jestem przed pierwszą stymulacją. Dziś kupiłam zastrzyki i czekam, aż dostanę okres (powinnam już mieć wczoraj) żeby od 2 dc zacząć się kłuć 😢
Mam Mensinorm przez 5 dni w dawce 300, a później Ganirelix

Do góry