reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Jakie leki bierzesz?
Jak długo planujesz odpoczywać w domu? Lekarz Ci coś doradzał?
Biorę estrofem, heparynę, progesteron dopochwowo i doustnie oraz luteinę, L4 mam do końca tygodnia
Lekarz tak ogólnie powiedział żeby się nie przemęczać i wsumie tyle
Jutro mam zbadać progesteron
A u ciebie jak wygląda sytuacja ?

Biorę estrofem, heparynę, progesteron dopochwowo i doustnie oraz luteinę, L4 mam do końca tygodnia
Lekarz tak ogólnie powiedział żeby się nie przemęczać i wsumie tyle
Jutro mam zbadać progesteron
A u ciebie jak wygląda sytuacja ?
Przygotowuję się do transferu, też mam estrofem 3x1, a od jutra mam zacząć brać Duphaston doustnie 3x1 i też ten dopochwowy 2x1. A badania robiłam w poniedziałek i estrogen 191,00 i progesteron 0,10.

Cześć dziewczyny. Jestem po 4 iui, niestety nieskutecznej takze w tym cyklu zamierzam podejsc / rozpoczac procedure do in vitro. Czekam jeszcze na okres, ale Beta negatywna. Czy ktos z grupy rowniez zamierza rozpoczac niebawem procedure?

Cześć dziewczyny. Jestem po 4 iui, niestety nieskutecznej takze w tym cyklu zamierzam podejsc / rozpoczac procedure do in vitro. Czekam jeszcze na okres, ale Beta negatywna. Czy ktos z grupy rowniez zamierza rozpoczac niebawem procedure?
Cześć!
Ja mialam punkcję w tym miesiacu ale z racji ryzyka hiperstymulacji (pobrano mi 29 jajek) mam odroczony transfer na koniec lipca/poczatek sierpnia.
A mialas juz wizyte w kierunku in vitro/ masz jakies badania?🙂🙂

Cześć!
Ja mialam punkcję w tym miesiacu ale z racji ryzyka hiperstymulacji (pobrano mi 29 jajek) mam odroczony transfer na koniec lipca/poczatek sierpnia.
A mialas juz wizyte w kierunku in vitro/ masz jakies badania?🙂🙂
Wow, ale dużo :) ja jestem zapisana w Gamecie I tam mialam robione wszystkie badania do iui, tez ich sporo jest i sa nadal wazne. Ostatnio lekarz mi powiedział, ze jak sie znowu nie uda, to mozemy przystapic do invitro nawet w kolejnym cyklu, mam zadzwonic do niego w 1dc (jeszcze czekam na okres), to ustalimy co robimy dalej i kiedy mam sie pojawic u niego. Do tej pory wszystkie zlecone badania wychodziły bardzo dobrze i niestety nie wiadomo gdzie szukać przyczyny. Zastanawiam sie czy powinnam sie zglosic juz po okresie czy moze w 2-3 dc? Jak to bylo w Twoim przypadku? :)

reklama
Wow, ale dużo :) ja jestem zapisana w Gamecie I tam mialam robione wszystkie badania do iui, tez ich sporo jest i sa nadal wazne. Ostatnio lekarz mi powiedział, ze jak sie znowu nie uda, to mozemy przystapic do invitro nawet w kolejnym cyklu, mam zadzwonic do niego w 1dc (jeszcze czekam na okres), to ustalimy co robimy dalej i kiedy mam sie pojawic u niego. Do tej pory wszystkie zlecone badania wychodziły bardzo dobrze i niestety nie wiadomo gdzie szukać przyczyny. Zastanawiam sie czy powinnam sie zglosic juz po okresie czy moze w 2-3 dc? Jak to bylo w Twoim przypadku? :)
Warto zgłosić się na początku cyklu, bo jeżeli zdecydujecie się na in vitro to od 2dc zaczyna się brać zastrzyki do stymulacji :)

Do góry