reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

Olga gratuluję kopniaczków!!
Co do czkawki-dziewczęta chyba źle interpretujecie ruchy dzidzi-miarowe stukanie to też są ruchy a nie czkawka-czkawka pojawia ię dopiero pod koniec ciąży-każdy lekarz to powie-poprostu to jeszcze za wcześnie,przecież dopiero czujemy(lekko) ruchy całego ciałka dzidzi to jakim cudem mamy poczuc tylko jego czkawkę;-)?? Buźka

reklama
Siwucha,
temat uczuć w brzuchu ciężki. No bo same kopniaki trudno opisać. Podobno na sto kobiet nie zdarza się taki sam opis. A co dopiero taka czkawka :-) Poczytam jeszcze kiedy się to pojawia. :confused:
Ale lekarzom nie dowierzam do końca bo oni potrafią się kłócić z kobietami że te nie czują kopniaków mimo że czują 'bo to za wcześnie'. :-D

Najważniejsze że maluszek sobie podkopuje. A wczoraj to strasznie pokopał tatusia. :-)

Na czkawkę sama bym nie wpadła ;-) - po prostu na ostatnim usg małe ewidentnie aż całe skakało od czkawki - wiadomość z ust gina :-) Nawet zaczął się dopytywać co jadłam (czy nie coś ostrego/kwaśnego) i poradził pić zieloną herbatę. Powiedział też, że jak małe ułoży się odpowiednio, to można wyczuć czkawkę - pewnie wtedy, gdy np. pleckami przylega do ściany brzucha, albo jednocześnie z czkawką wyma****e rączkami/nóżkami. No nie wiem - nawet jeśli to nie to (w sumie, wcale małemu nie życzę - nic fajnego ;-) ) to i tak ruchy super :-)

Witajcie !
Ja tez od prawie tygodnia czuje cos dziwnego, jakby pukanie, postukiwanie, bulgotki... nie wiem jak to ujac, bo zadne slowo nie opisuje tego w pelni ;-) . Na poczatku niedowierzalam, że to Dzidzia, ale teraz te ruchy są coraz silniejsze. Maleństwo upodbało sobie szczególnie prawą stronę brzucha. Moj Ukochany Mężulek przykładał rękę i jeszcze nic nie czuł, ale wczoraj po raz pierwszy sama poczulam porządne kopnięcie pod ręką :))
Strasznie fajne uczucie takie wiercenie w brzusiu !!!:-D
A z tą czkawką ... ciekawe muszę poobserwowac wnikliwiej.

Moje kochane dziecko wierci się okrutnie i bardzo możliwe, że jest również przyczyną moich bolących pleców (mało prawdopodobną ale jednak się go podejrzewa ;-)). W ciągu tygodnia obrócił się o 180st. ale to było wczoraj a dziś już czuję kopanie z innej strony :tak:, więc pewnie ułożenie jest znowu nie aktualne.

Odnośnie czkawy to nie wiem czy ją wyczuwam, ale czasem ruchy Maksa przypominają boksowanie :-D ooooogromnie przyjemna sprawa (póki co). Aha i próbowałam zabawy Dzagudowej ale u mnie zostało to źle przyjęte kilka mocnych kopów, bardziej na zasadzie "daj spokój Matka" no i od wczoraj mam zakaz nadmiernego dotykania brzucha :-(

ja narazie zauwazylam ze jak leze na wznak,to dzidziorek rusza sie i daje do zrozumienia mamuncia prosze sie przekręcic na bok,tylko zmienie pozycje,spokojniutki jak aniolek:-)

Ja znowu jestem u mamusi :-) coś ostatnio często ją odwiedzam :-D
Dzisiaj znowu poczułam ostrego kopniaka w pępek, że aż podskoczyłam :tak:

reklama
czy czkawka to może być jakieś 7-8 jednostajnych identycznych ruchów? jak tak to dzisiaj poczułam:tak:
a wczoraj jak dostałam w pęcherz, to aż się z bólu zwinęłam:baffled:
dorotka mam podobnie, jak leżę na wznak to się wierci, jak się przekręcę na bok to na "sali gimnastycznej" jest spokojniej;-)

Do góry