reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Duzo zdrowka dla Konradka:)))

U mnie tez nie bylo pobierania krwii tez nie wiem jaki ma poziom zelaza itd...,ale skoro jest pogodna to chyba wszytko jest oki:)))
Ciekawe wlasnie czym sie sugeruja lekrze zeby skierowac takie malenstwa na badania...

reklama
mon_ka - na pewno wszystko bedzie dobrze z Kondradkiem :tak: moja Nina tez miala zastrzyki (az 14), ale je pomogly i juz wogole nie kaszle

a co do morfologii - moja Nina tez zadnych badan nie miala. tzn. lekarka z przychodni dala nam skierowanie. ale ja tam do tej baby za grosz nie mam zaufania i spytalam naszej prywatnej pani doktor. ona stwierdziala, ze niektorzy lekarze daja wszystkim dzieciom tasmowo skierowania i czasem wcale niepotrzebnie. ona po kolorze skory Niny podczas placzu stwierdzila, ze poziom zelaza jest na pewno ok. no i jesli przybiera na wadze i jest pogodna, to nie ma sensu jej kluc.

witam
moja marysia dostała skierowanie na badanie moczu, bo strasznie mi płakała i ja nie wiedziałam z czego to i jak byłam na szczepieniu to powiedziałam i lekarz chcac wykluczyc wszystko po kolei dal skierowanie na badanie moczu czy nie ma zakazenia układu moczowego, a okazało sie własciwie, ze to kolki chyba były, bo po skonczeniu 3 miesiecy z hakiem przestała tak płakac i jest całkiem przyzwoita:-)

Dziewczyny, mam do Was pytanie i prośbę zarazem - czy Wasze dzieci mają równe nóżki?! Czy mogłybyście do sprawdzić. Bo ja mam wrażenie, a wręcz jestem pewna, że moja Madzia nie. Jej prawa wydaje się być o ok. 1 cm dłuższa od lewej. To bardzo duza różnica! :szok: Mam wizytę 8 marca u ortopedy w związku z kontrolą bioderek, to przy okazji powiem o tym lekarzowi, ale do tego czasu mnie cholera weźmie, więc będę bardzo wdzięczna jak sprawdzicie u swoich pociech. Jesli stwierdzicie i u Waszych nierówności, to znaczy, że albo tak ma być :confused: albo ja mam urojenia :baffled:

Mamuska no ja sprawdzilam mojej Mayi i wydaja sie rowne, ale czytalam o tym jakis czas temu i czasem sa takie roznice ktore zanikaja w trakcie gdy dzieciaczek zaczyna biegac, ale nie wiem jestem laikiem w tej kwestii, powodzenia u ortopedy

Milkshake - z moja Hania bylo tak,ze w szpitalu sami zrobili jej badanie na poziom cukru,gdyz zawsze tak robia dzieciom ur wczesniej (Hania ur w 36 tyg).Ale przez caly pobyt w szpitalu,szczegolnie po kolejnych krwotokach,poloznicy mowili mi,ze dziecko moze miec anemie.Wiec jak juz bylam na oddziale poporodowym,wymusilam badanie krwi na pediatrze.Mowilam,im o tym zaraz po porodzie,3 razy pediatrze ktory ja badal na oddziale,w koncu ,zdecydowala sie na zrobienie morfologii.Jak zrobili,to bylo wielkie,,halo",ze dziecko ma zle wyniki.Zastanawiali sie nad tym aby Hani nie wypuszczac do domu.Cale szczesce wyslysmy z zaleceniami dla pediatry.Hania od 3 tyg zycia miala juz 4 razy badana morfologie i mocz.Tak jak pisalam kilka dni temu,czeka nas wizyta u hematologa i kolejne badania krwi.

Mamuska
- mojej corci nozki wydaja sie rowne.Najlepiej niech spojrzy specjalista,nie denerwuj sie.

Niech mi ktoras podpowie,jak mam zlapac siuski HANI do kubeczka??!!!!!!!Juz 2 dni probuje nie moge :wściekła/y:.

katka są w aptece specjalne woreczki do przyklejenia na siusiaczka. nic nie wycieka i kłopot z głowy :-)

sorka Hania nie ma siusiaczka....

Takie same woreczki są i dla dziewczynek :tak: Niestety kiepski to wynalazek, bo i tak cieknie bokiem a po drugie jest taki cholerny głupi klej i potem jest problem (nie zawsze, zależy od torebki) z odlepieniem. Ledwo do tego woreczka załapało się kilka kropli, ale na szczęście do badania i tak starczyło.

Ja wiem o tym,ze sa takie woreczki i do tej pory ich uzywalam:-) (raz udalo mi sie cale pol woreczka siuskow zaniesc:tak:).Ale do tego badania,ktore ma Hania teraz zalecone,wymagane jest, aby zlapac strumien w locie.MA troszeczke poleciec,a potem mam zlapac reszte siuskow,tak ze 2 cm.I jak ja mam to zrobic:wściekła/y:.Przez weekend mam spokoj,od poniedzialku znowu bede probowac.

reklama
Do góry