reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dzieki dziewczyny:-) Staram się az tak nie martwic o te kupska bo Wiktor super przybywa, choc nie powiem żeby wolała ładne musztardy a nie to co on robi.
Mamuska wiem że Nutramigen bez laktozy, ale kurcze moje mleko ma laktozę, więc nieraz mam myslenicę, co lepsze czy rzerwac karmienie skoro jest obawa że to moje mleko go uczula:confused: Ale jesli jednka nie a ja przerwe karmienie:eek: Tak źle i tak nie dobrze

reklama
Nadia ja tez mam dni ze chce skonczyc karmienie piersia, mysle ze mleko mi sie konczy bo mala piszczy i placze przy karmieniu i to zawsze okolo 17-19 ...przy czym z butelki nie chce ani mojegop ani innego mleka...wiec mecze sie z nia a ona sie naje i spi sobie smacznie....na noc tez tylko na piersi i tak caly czas. Wiec moze warto abys sprobowala Wiktorka przyczymac na piersi i nie dawac butelki....aha dodam ze Amelka je co 1-1,5 godzinki z piersi :tak: wiec bardzo czesto i padam ze zmeczenia bo fakt senna jestem przez te karmienie piersia.

....powinnismy siemartwic wtedy kiedy jest krewi kiedy dziecko zaczyna sie zachowywac inaczej niz normalnie...a jesli jest nadal pogodne i sie usmiecha nie placze to jest napewno dobrze.

Masz rację PaulinaAnna, jestem takiego samego zdania i aż tak wielkiej uwagi nie poświęcam kupkom Kubusia, bo są na prawdę różne, różniaste. Od tego wszystkiego można w głowę dostać!!!

Ja tez doakrmiama Oliwke bebilonem Pepti i tez sa w kupach grudgi:)))wiesz jest wszytko oki:)))

MAm pytanko do :Loja,aninaaa,Slonko,Czarodziejki - z tego co pamietam WASZE pociechy maja problemy z zelazem.Jak u WAS sprawy sie maja?Poprawia sie?Bylam dzis u pediatry z wynikami badan z poniedzialku.Niestety zelazo znowu u nas spadlo,w ogole nie rosnie i wyniki z moczu tez sie nie poprawily.Mam skierowanie do hematologa,kardiloga i musze zrobic bad.moczu na posiew.Czy Wy wszystkie podajecie dzieciom Hemofer,czy tak jak ja Ferrum.Moze to jest kwestia syropu:confused:

Bede wdzieczna za odp.

PZodrawia Katka

Katka nie jestem na bieżąco, ale co jest z wynikami moczu Twojego maleństwa? bo ja też miałam problem z Marysią? i jak mozna wiedziec jak pobierasz mocz maleństwu?

Cześc dziewczyny. Dawno mnie tu nie było i nie jestem troszke w temacie, bo mój Konradek jest chory :-( W poniedziałek byłam z nim u lekarza, bo miał 39,1 gorączki, pokaszliwał, nie sypiał, nie jadł, nie pił była strasznie marudny :-( Ma angine i dostał zatrzyki. Jestem wściekła bo nie wychodziłam z nim ostatnio nigdzie, nikt też nie przychodził do nas, a tu takie choróbsko :no:
Lekarz powiedział, że gdybym z nim nie przyszła to niewiadomo czy w nocy nie wylądowałabym z nim w szpitalu :szok: :-( Na szczeście już jest troszke lepiej i jutro idziemy do kontroli. Zobaczymy czy dalej musi brac zastrzyki, wolałabym nie bo podobno te zastrzyki są bardzo bolące dzidziolek tak płacze i krzyczy że szok, aż mi sie serce kraja, ale wiem, że to dla jego dobra. Mykam bo zaraz przyjdzie chrzestna Konradka zrobic mu zastrzyk.

Biedny Konradek, ale słyszałam, że choroby dzieci w pierwszym roku, wzmacniają je. Byle nie zaniedbać to i szybciutko wyleczyć. Wiem, rzadne to pocieszenie, bo choroba dziecka jest dla matki czymś strasznym. Trzymam kciuki za zdrówko!

A ja mam takie pytanie, czy wasze dzieciątka miały jakieś kłopoty po porodzie?? Bo tak czytam i co chwile, któreś z dzieci ma badania krwi, moczu itp. a moj Olek nie miał nigdy takich badań robionych. Moja szwagierka urodziła niedawno dzidziusia i miał dosć silną żółtaczkę i teraz ma bardzo dużo takich właśnie badań (ten sam szpital). Hmmm nie wiem jaki poziom żelaza czy wit D ma moj Olek... :confused: Od czego to zależy czy się te badanie robi czy nie??

Duzo zdrowka dla Konradka, oby jak najszybciej zdrowko powrucilo.

Milkskahe- nie jestes sama, moja miala tylko po porodzie badanie krwi pobranej ze stopki i to tyle ....sama jestem ciekawa skad biora sie te wszystkie badania u innych dzieci :confused:

reklama
Czesc kobietki

Widze ze nie tylko ja mam problem z karmieniem tzn z iloscia pokarmu i zachowaniem mojej malej. Faktycznie sa dni kiedy wydaje mi sie ze pokarm sie konczy ze juz prawie go nie ma, a nastepnego dnia jest go strasznie duzo i Maya nie nadaza z jedzeniem. Faktem jest jednak ze przestala przesypiac noce wiec pewnie jest juz troche mniej wartosciowy. Sama nie wiem

mamy teraz inny problem lzawiace znow oczka i wysypka na twarzy, jutro do lekarza, ale martwie sie jednak. Odstawilam zwykle mleko ktore uwielbiam i jedno co sie skonczylo to ulewanie, wysypka moze troszke. Czy ktroes z waszych pociech mialo taki problem??

pozdraiwam

Do góry