reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Ja tez podaje tylko wit D3 jedna kropelkę, a przy okazji karmie sztucznie i tam tez są witaminy. Skoro PaulinaAnna pisze, że jedna kropelka witaminki którą podaje to 33% dziennego zapotrzebowania to jest logiczne że nie podaje jej za dużo. no i w końcu co dwóch lekarzy to nie jeden, szkoda, że u nas to jest raczej w normalnych warunkach niemozliwe, bo taka konsultacja może byc czasami bardzo potrzebna. W Polsce jak chcesz coś więcej zrobić to trzeba kasę na stół wyłożyć! Buuu!

reklama
witam
a ja mojej Marysi podaje codziennie jedną kropelkę wit. D3 (Vigantol) i mi sie wydaje, że ilość kropelek zależy od podawanego preparatu, jakie jest jej w nim stężenie :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 4 MC DLA KOLEGI FRANIA od Wiktorka i jego mamy;-) :-) :-) :-)
My do tej pory mieliśmy taki preparat A+D3 i tego ostatnio lekarka kazała dawać nawet 4 krople, bo wit D jest w nim mniej niż gdy jest solo, ale teraz mamy zapisaną już samą D3 i mamy podawać 2 krople;-)
Dziewczyny powiedzcie czy to coś nie dobrego gdy w kupce są takie białe grudki??:baffled:

hej:-)
chyba nie, to zdaje się sią resztki strawionego mleczka, jak sie nie mylę:-)

ja bym się nie martwiła. Twój niunio jest nadal tylko na piersi? Pewnie to jest coś co Ty zjadłaś a u niego jelitka nie do końca to strawiły. Jak nie było krwi, rzadkiej konsystensji i strasznego smrodu to bym się wcale nie martwiła. Chociaż nawet gdyby było to o czym napisałam wcześniej, ale by to był jednorazowy wyskok, to też bym się nie martwiła - naprawdę! :tak:

Mamuska, Wiktor jest owszem na piersi ale dokarmiam go Nutramigenem, i zauważyłam że właśnie po Nutramigenie ma takie kupki. A smierdzące i rzadkie to robi non stop:-( I nie wiadomo czemu, ja już jestem na diecie bezmlecznej, odstwiono mu teraz wszystkie witaminy oprócz D3 a kupy nadal rzadzizna. JA się obawiam że to uczulenie na laktozę:-(

Nadia te grudki to jak najbardziej 100% dobrze, tak jak pisza dziewczyny to resztki mleka.
Natomiast sama od siebie dodam ze ja przeszlam z moja Amelka rowniez wiele z kupkami, i chociaz prawie nie jadlam nic to mala nadal miala kupki wodniste i sluzowe o zabarwieniu zielonym-a cuchnely :eek: .Wtedy pani doktor mi powiedziala ze lepiej dla dziecka jest jak mama wszystko je a te kupki to w afryce(np.) maja tak caly czas i wsio jest dobrze....powinnismy siemartwic wtedy kiedy jest krewi kiedy dziecko zaczyna sie zachowywac inaczej niz normalnie...a jesli jest nadal pogodne i sie usmiecha nie placze to jest napewno dobrze.Sprubuj ...ja jem wszystko i kupki wruciky do normy :tak:

reklama
Z tym nutramigenem to jest dziwna sprawa. Zawsze myślałam, że jak dziecko jest tylko na mleku sztucznym TYLKO np. na nutrmigenie to wygląd każdej kupy powinien być identyczny. Okazuje się, że wcale nie. Moja była do wczoraj tylko na tym syfku a kupy robiła różne (dodam, że była zupełnie zdrowa, więc to nie kwestia np. wirusa jakiegoś). Raz były to dość gęste, zupełnie zielone kupy. Innym razem rzadsze i bardziej żółte. Czasem zupełnie gładkie a czasem z takimi grudkami (najprawdopodobniej takimi o jakie Tobie chodzi).
Nadia jeśli to tylko kupki, to naprawde bym się nie martwiła. Zwykle uczulenie na coś daje jeszcze inne objawy. Aha, nutramigen jest także dla dzieci uczulonych na laktozę :tak:

Do góry