reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

PaulinaAnna a jakiej wiytaminy dajesz 5-10 kropli???Chyba nie D,bo jezeli tak to bardzo duzo:szok:

reklama
Agus mam na witamince D napisane ze normalnie 5 kropelek, ale w dzien kiedy nie ma slonca i zostaje sie z dzieckiem w domu a ma bardzo jasna karnacje to zalecaja dac 8-10 kropelek a w 5 kropelkach jest 33% dziennego zapotrzebowania-5 nanogram(chyba) raz jeszcze moge napisac ze co kraj to obyczaj...tutaj nie zaleca sie zadnych innych witaminek....a w Polsce natomiast nie podaje sie do 3 miesiaca witaminki K.
Wiec co tu powiedziec :confused:

aaaa to nie wiedzialam,zreszta co kraj to obyczaj:)))A witamine K Oliwka dostala zaraz po prodzie w formie zastrzyku...

Tak pytalam sie lekarza, moim dzieckiem opiekuja sie dwie lekarki...a dwie dlatego ze jedna moze nie dostrzec czegos co druga i to one mi doradzaja co i jak mam postepowac z dzieckiem. Natomiast jest tutaj tzw. biuro konsultacyjne gdzie chodzi sie z dzieckiem na szczepienia i badania itp. i kazda matka jaka spotykam daje tak samo witaminke :tak:
Jesli chcesz to zeskanuje opakowanie od witaminki D, i sama bedziesz mogla to przeczytac-po uprzednim przetlumaczeniu z niderlandzkiego :happy:

reklama
Własnie chciałam napisać to samo co Gufi przecież nie podajesz polskich witamin tylko kupione u Ciebie, więc Anastazjo to nie jest za dużo tylko tyle ile powinno być

Do góry