reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Witaminkę B1 podawałam gdyż lekarka w przychodni orzekła że coś tam jeszcze układ nerwowy niedojrzały że prawa rączka mu lekko drżała, a Vibovit dostawał żeby uzupełnić wit D bo strasznie mu się główka pociła, no a wit. C no to profilaktycznie. Ale ta prywatna lekarka stwierdziła że B1 już nie trzeba, Vibovit odłożyła, a zwiekszyła wit D. Zobaczymy czy podziała:baffled:

reklama
WOW ile Wiktorek ma wlosow!!!!Moja Oliwka tez miala tyle bo jej sie wytarly a teraz widze,ze zostaja na czapeczce nie wiem czy to jest normalne czy mam sie tym martwic???Ma jeszcze ciemieniuche i moze to jest tm spowodowane...Nadia a Ty smarujesz Wiktorkowiczm glowe???Po kapieli np???
Ja tez mam Cebion Multi i dlatego sie pytam czemu podawalas te witaminy...ja podaje co drugi dzien,dla profilaktyki...:)))

Kurcze to ja w porownianiu do Was do nic nie podaje Amelce...bo do 3 miesiaca co dzien witamine K mi kazano,a caly czas dostaje witamine D, i w zaleznosci czy jest w ten dzien na spacerku to 5 kroplelek a jak w domu to 8-10.
Zadnych innych witaminkowych nic a nic mi nie kazano:no:

Dziewczyny mój mały zaczął ssać kciuka od kilku dni i bynajmniej nie jest to odkrywanie rączek, paluszków itp. poprostu jak jest zmęczony i marudzący wkłada palusia do buzi i ssie. Martwię się, bo słyszałam, że dziecko może sobie odkształcić zgryz w ten sposób, czy to prawda? Czy wasze maluszki też jako "uspokajacza" używają kciuka? Próbuję podawać mu smoczka w zamian ale i tak paluszek smaczniejszy..:eek::baffled: Czy trzeba coś z tym zrobić? Czy odpuścić?? Co o tym sądzicie, wiecie?

Moj Maciej juz od ponad miesiąca ssie kciuka.....czesto jak mu smoczek wypadnie to od razu palunio do buźki....
ale od jakiegoś czasu ssie palca i postękuje....coś czuje ze to dziąselka swedzą....

ja z witamin podaje tylko wit. D

jesli chodzi o ssanie kciuka, to niestety nie jest to dobre. wiem, bo nasi przyjaciele sa stomatologami i mowili nam, zebysmi na to uwazali. ssanie innych paluszkow i piastek nie jest grozne dla zgryzu, ale kciuk jest bleee :tak:

Hmm moja Marika nic nie ssie ani smoczka - za żadne skarby nie weźmie do buzi :no: ani kciuka... Czasami wkłada łapki, paluszki do buzi ale nie jakoś jak jest śpiącaczy coś tylko raczej w celu zabawy językiem. Wygląda to strasznie śmiesznie jak tak liże łapki jak jaszczurka :-D Albo chwyta się za język paluszkami :-D no i wkłada sobie też zabawki do buzi ale też raczej je liże i bada i tak jak by podgryza a nie ssie...

Hej - moja mama ssała kciuka, ja ssałam kciuka (do 4 klasy podstawówki) i mój Franek tez to robi - rodzinne. Zgryz ja i moja mama mamy normalny, więc to chyba zależy od człowieka:):):) Ja Franiowi pozwalam possać palucha bo dzięki temu nie muszę ja (a dokładniej mój cyc) robić za smoczka bo normalnym smoczkiem Franek pluje:):):)

reklama
Do góry