reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Witaminkę B1 podawałam gdyż lekarka w przychodni orzekła że coś tam jeszcze układ nerwowy niedojrzały że prawa rączka mu lekko drżała, a Vibovit dostawał żeby uzupełnić wit D bo strasznie mu się główka pociła, no a wit. C no to profilaktycznie. Ale ta prywatna lekarka stwierdziła że B1 już nie trzeba, Vibovit odłożyła, a zwiekszyła wit D. Zobaczymy czy podziała:baffled:

reklama
WOW ile Wiktorek ma wlosow!!!!Moja Oliwka tez miala tyle bo jej sie wytarly a teraz widze,ze zostaja na czapeczce nie wiem czy to jest normalne czy mam sie tym martwic???Ma jeszcze ciemieniuche i moze to jest tm spowodowane...Nadia a Ty smarujesz Wiktorkowiczm glowe???Po kapieli np???
Ja tez mam Cebion Multi i dlatego sie pytam czemu podawalas te witaminy...ja podaje co drugi dzien,dla profilaktyki...:)))

Kurcze to ja w porownianiu do Was do nic nie podaje Amelce...bo do 3 miesiaca co dzien witamine K mi kazano,a caly czas dostaje witamine D, i w zaleznosci czy jest w ten dzien na spacerku to 5 kroplelek a jak w domu to 8-10.
Zadnych innych witaminkowych nic a nic mi nie kazano:no:

Dziewczyny mój mały zaczął ssać kciuka od kilku dni i bynajmniej nie jest to odkrywanie rączek, paluszków itp. poprostu jak jest zmęczony i marudzący wkłada palusia do buzi i ssie. Martwię się, bo słyszałam, że dziecko może sobie odkształcić zgryz w ten sposób, czy to prawda? Czy wasze maluszki też jako "uspokajacza" używają kciuka? Próbuję podawać mu smoczka w zamian ale i tak paluszek smaczniejszy..:eek::baffled: Czy trzeba coś z tym zrobić? Czy odpuścić?? Co o tym sądzicie, wiecie?

Moj Maciej juz od ponad miesiąca ssie kciuka.....czesto jak mu smoczek wypadnie to od razu palunio do buźki....
ale od jakiegoś czasu ssie palca i postękuje....coś czuje ze to dziąselka swedzą....

ja z witamin podaje tylko wit. D

jesli chodzi o ssanie kciuka, to niestety nie jest to dobre. wiem, bo nasi przyjaciele sa stomatologami i mowili nam, zebysmi na to uwazali. ssanie innych paluszkow i piastek nie jest grozne dla zgryzu, ale kciuk jest bleee :tak:

Hmm moja Marika nic nie ssie ani smoczka - za żadne skarby nie weźmie do buzi :no: ani kciuka... Czasami wkłada łapki, paluszki do buzi ale nie jakoś jak jest śpiącaczy coś tylko raczej w celu zabawy językiem. Wygląda to strasznie śmiesznie jak tak liże łapki jak jaszczurka :-D Albo chwyta się za język paluszkami :-D no i wkłada sobie też zabawki do buzi ale też raczej je liże i bada i tak jak by podgryza a nie ssie...

Hej - moja mama ssała kciuka, ja ssałam kciuka (do 4 klasy podstawówki) i mój Franek tez to robi - rodzinne. Zgryz ja i moja mama mamy normalny, więc to chyba zależy od człowieka:):):) Ja Franiowi pozwalam possać palucha bo dzięki temu nie muszę ja (a dokładniej mój cyc) robić za smoczka bo normalnym smoczkiem Franek pluje:):):)

reklama
Do góry