reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Renik- dzięki za info. Ja dawałam lacidofil i niestety nie bardzo pomógł :-(

Dziewczyny może to głupie pytanie ale czy wasze dzieci też tak mocno i nieskoordynowanie machają rączkami i nóżkami? Moja tak robi szczególnie gdy ją usypia - macha rączkami tak mocno że uderza się wgłówkę i nie daje sobie zasnąć. Czasem trzeba jej rączki przytrzymać żeby zasneła. A czasem już śpi i nagle zaczyna machac rączkami i oczywiście się budzi. Czasem też tak jej łapki machają przy karmieniu - parę razy dostałam od niej w zęby. Sama już nie wiem czy to normalne czy nie I trochę się tym martwię. odpiszcie proszę jak u was.

reklama
Mariczka też tak macha łapkami. Zwłaszcza przy przewijaniu wtedy to nóżkami i rączkami ale mnie się wydaje że u niej to oznaka radości bo smieje się przy tym głośno :-) W ogole uwielbia leżeć na golaska :-) Macha tez trochę łapeczkami jak ją karmię też kilka razy oberwałam ;-) Na szczęście nie macha rączkami jak zasypia. Z tym w ogóle nie mamy większych kłopotów. Zasypia dość szybko (poza jakimiś tam wyjątkami) i często sama bez żadnej pomocy ze stronyc smoka czy mojej tzn. kładę ją do łóżeczka jak widzę że jest śpiąca i albo troszkę siedzę przy łóżeczku albo wychodzę w ogóle z jej pokoiku i ona sama zasypia. Łapkami nie macha tylko zasypia "na poddańca" czyłi łapki do góry przy główce :-) :-D

takie "trzepoczace" ruchy sa zupelnie normalne. czesto wlasnie wyrazaja radosc. moja corcia wyma****e tak na przewijaku, przy zabawie, no i tez jak zasypia.

A my dziś bylismy u pani doktor i......niunio ma "pieluszkowe zapalenie skory".....dostal masc do wykonania w aptece. pani doktor powiedziala ze pomoze na 100% - zobaczymy...nie chcialabym w swieta biegac po lekarzach....

Slonko - pisalam do Ciebie na priva,mam nadzieje,ze doszla do Ciebie ta wiadomosc,bo mialam klopoty z wyslaniem jej.A rozmawialas z pediatra o tym,ze laccidofil nie pomogl.Sproboj moze smecte.

Czarodziejka - wg mnie takie preparaty robione na recepte sa bardzo dobre.Lekarz dopbiera taki sklad,ktory leczy dokladnie dane schorzenie.

Hania rozniez nalezy do ,,trzepoczacych",szczegolnie jak sie cieszy,wyciaga lapki przed siebie,normalnie ,,cala chodzi" wtedy.

a czy Waszym dzieciom ropieja jeszcze oczka?

Katka - MAŚĆ jest rewelacyjna....bardzo pomaga!!! juz po jednym dniu smarowania zaczerwienienie i krostki znacznie sie zmiejszyły. Super

Katka - mojej juz wogole nie ropieja. ale jesli twoja Hania ma z tym problemy, to moze warto skonsultowac sie z lekarzem. bo to moga byc niestety zatkane kanaliki.

U nas od dwoch dni malutka ma juz coraz mniejsze kolki. mam nadzieje, ze juz niedlugo znikna, bo juz powoli mam dosc ... ale pare dni temu w akcie despreacji, kiedy mala plakal 10 min z powodu kolki wyjelam zapomniana chuste do noszenia, wpakowalam mala i ona doslownie po chwili uspokoila sie i spala tak u mnie ze 3 godzinki!!! teraz wieczorami jak boli jak brzuch, to tak ja usypiam. potem czekam tak 30-40 min az usnie na dobre i myk do lozka. bardzo jej ta pozycja w chuscie odpowiada, bo nozki sa podgiete i moze sie spokojnie wyprykac jak boli brzuch!!!

Gufi ja wczoraj mialam pokaz mozliwosci mojego malucha ... do 1 w nocy sie meczylam ... zasypial na 10 min i placz ... i tak w kolko .... wkoncu wzielam go ( nie mam chusty ;-)) na rece, ale wlasnie ulozylam go w takiej pozycji jak mowisz i ... pare sekund mlody spi .... jak zasnal tak spal do 8 rano :happy:

Katka mlodemu nie ropialy oczka, wiec nic na ten temat nie wiem:sick:

reklama
Chyba to nie sa zapchane kanaliki,bo dzis pediatra ogladala malej oczka i ne moowila nic o konsultacji okulistycznej.

Powiedzcie mi jak czesto WAszym dzieciom sie ulewa,ale tak mocno/jak czesto wymiotuja?

Do góry