reklama
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
rudykot - moja Ninka i tak przebija wszystkich ze spaniem. dzis np. spala w dzien na spacerze i po od 12 do 14.30. potem od 17 do 18. no i od 18 ciagle nie spi a jest 23.30 ... jest strasznie pobudzona i wcale nie chce spac, ale ja mysle, ze u niej powodem jest bol brzuszka
Mamuska
mama Maciaska i Meduzki!
no to widzę, że na moją nie mogę narzekać Moja w nocy śpi dość ładnie, a w dzień śpi wprawdzie tylko raz, ale od 11 do 15!
Ale za to u nas mogą być kłopoty. Wczoraj padło podejrzenie, że moja córa ma zapalenie dróg moczowych i dziś oddaliśmy jej mocz do badania. Czekamy na wyniki. Może sie okazać, że konieczne będą antybiotyki :-(
A propos moczu - czy któraś z Was pobierała do tego specjalnego woreczka mocz do badania?! HORROR!!! Po pierwsze i tak moja siknęła bokiem i w woreczku zostało niewiele a po drugie oderwać potem to dziadostwo od skóry, żeby nie zerwać razem ze skórą to dopiero wyczyn! A jak się dziecko przy tym drze (i wcale jej się nie dziwię) to obłęd. NIGDY WIĘCEJ!!!!
Ale za to u nas mogą być kłopoty. Wczoraj padło podejrzenie, że moja córa ma zapalenie dróg moczowych i dziś oddaliśmy jej mocz do badania. Czekamy na wyniki. Może sie okazać, że konieczne będą antybiotyki :-(
A propos moczu - czy któraś z Was pobierała do tego specjalnego woreczka mocz do badania?! HORROR!!! Po pierwsze i tak moja siknęła bokiem i w woreczku zostało niewiele a po drugie oderwać potem to dziadostwo od skóry, żeby nie zerwać razem ze skórą to dopiero wyczyn! A jak się dziecko przy tym drze (i wcale jej się nie dziwię) to obłęd. NIGDY WIĘCEJ!!!!
No to faktycznie Mamuśka, Madzia sporo śpi :-)
A Marika dziś jak by na zaprzeczenie tego co napisałam, jak zasnęła po 12 to do tej pory sobie śpi... A tak w ogóle to ja nie narzekam na to jej niespanie bo ona bardzo ładnie potrafi się sama bawic :-) Na macie krzyczy na zwierzątka albo się śmieje do nich, czasem leży i tylko się im przygląda. Lubi jak się jej włączy telewizor, siedzi na swojej huśtawce i sobie ogląda :-) Tak więc mam co jakis czas chwilkę dla siebie nie wymaga 100% uwagi non stop :-)
A Marika dziś jak by na zaprzeczenie tego co napisałam, jak zasnęła po 12 to do tej pory sobie śpi... A tak w ogóle to ja nie narzekam na to jej niespanie bo ona bardzo ładnie potrafi się sama bawic :-) Na macie krzyczy na zwierzątka albo się śmieje do nich, czasem leży i tylko się im przygląda. Lubi jak się jej włączy telewizor, siedzi na swojej huśtawce i sobie ogląda :-) Tak więc mam co jakis czas chwilkę dla siebie nie wymaga 100% uwagi non stop :-)
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Dawidek bardzo ladnie spi .. gdyby nie przerwa od 9 do 12 i od 18-21 to moglabym powiedziec ze spi caly czas ;-) .. ale i tak jak nie spi to sobie gaworzy, i usmiecha sie ... zadko kiedy placze
Mamuska uuu no to rzeczywiscie nie fajnie z tymi drogami ... mam jednka nadzieje ze wszystko bedzie okiej w bardzo szybkim okresie
Co do woreczkow , dla chlopcow podobno sa inne ;-)
My dzisiaj bylismy i neonantologa i okazuje sie ze Dawidek ma lekkie napiecie miesniowe z prawej strony :-( ... na 15sta ide jeszcze do pediatry i mozliwe ze bedziemy chodzic z Dawidziem na rehabilitacje
Mamuska uuu no to rzeczywiscie nie fajnie z tymi drogami ... mam jednka nadzieje ze wszystko bedzie okiej w bardzo szybkim okresie
Co do woreczkow , dla chlopcow podobno sa inne ;-)
My dzisiaj bylismy i neonantologa i okazuje sie ze Dawidek ma lekkie napiecie miesniowe z prawej strony :-( ... na 15sta ide jeszcze do pediatry i mozliwe ze bedziemy chodzic z Dawidziem na rehabilitacje
MoniQa a jak się to napiecie objawia? W jaki sposób lekarz to sprawdzał? U nas cały czas mówią że Mariczka rozwija sie bardzo symetrycznie a mnie się zdaje że jednak prawą strone ciałka ma silniejszą niz lewa... No ale lekarze są od tego żeby się znać ;-)
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Ines jak kladzie glowke to przewaznie na prawej stronie ... prawa raczke bardziej trzyma zlozonw piesc, albo caly czas rozklada paluszki ... prawa nozko najczesciej "tupie" ... prawa strona szybciej reaguje na bodzce niz lewa ... a tak byc nie powinno .. pocieszam sie ze jest to bardzo znikoma roznica , ale lepiej to podleczyc niz nie leczyc i moglo by sie bardziej rozwinac, a to mogloby doprowadzic do zmian neurologicznych
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Mamuśka - ja słyszłam że takie zapalenie to może być od długiego niezmieniania Pampersów - jak to u Ciebie wygląda?
reklama
Podziel się: