reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Aninaaa- a ile można dawac dziecku dziennie koperku....chodzi mi ile ml....ja tak daje 100ml dziennie...ale moze mozna wiecej? bo moj maly tez lubi herbatke Hippa tę koperkową.

reklama
Czarodziejko moj maluch rowniez pije herbatke z kopru z Hipp .. 100ml to On ma na raz ;-) ... oprocz tego dostaje mleczko Bebiko Omneo wspomaga ono w zaparciach, kolkach, ulewaniu itd :happy: .. juz o tym kiedys pisalam :happy: ... jako ze to Bebiko Omneo jest "tluste" i Dawidek zbytnio nie chce wypic tego tyle ile powinien .. mieszam mu pol na pol z Nan1 ( za konsultacją lekarza oczywiscie - stwierdzil ze skladniki te same wiec czemu nie :happy:) ... odkad pije to mleczko zaparcia minely i tylko bardzo bardzo zadko zdarza sie ze musi wiecej postekac przy kupkach :happy: ... polecam :-)

A my dziś mamy beznadziejny dzień:-( Mały od wczoraj wieczór nie zrobił kupki, i źle mu z tym bo od 9 rano właściwie nie śpi, tylko co jakiś czas zanosi się płaczem, drzemie u mnie na rękach ale gdy tylko go odłożę znowu ryk, ciągle stęka. Jedynie bez zmian to jego apetyt. Nie wiem co robić:-( Wypiłam hebatkę Hipp ułatwiającą trawienie, zastanawiam się czy nie wypić też Plantexu; piję jabo położna mi poradziła że jak karmie piersia to lepiej żeby mały z butelki nie pił. Wsadzałam też termometr ale oprócz purków nic nie zrobił:-(

jesli chodzi o zaparcia to chyba nie ma na to sposobu ... oprocz czopka oczywiscie. ale pamietajcie, ze jesli dziecko dobrze sie czuje, to moze nawet tydzien kupki nie robic. moja Ninka tak ma ostatnio - a bole brzuszka i kolki wcale nie sa zwiazane z kupka.

U mojej malej zaparcia są co drugi dzień - daję jej wode koperkową i espumisan jak bardzo cierpi - erbatkę daję jej czasem bo raczej nie przepada

Czarodziejko,ja Małej daje tą cherbatke bardzo czesto.dzisiaj od rana wypiła już 3 po 50 ml.bardzo ją lubi i widzę znaczną poprawę w sesnacjach z brzusiem.dostaje zawsze jak już nie chce mleka,a widze że coś by jeszcze pociągneła.

dZIEWCZYNY bardzo dobra jest herbatka HIPPA ale nie ta "tylko koperkowa" ale "Herbatka ułatwiająca trawienie"- tak sie nazywa...i zawiera nie tylko koper ale i rumianek i anyż....nasz maluch takie kupki po niej robie ze HO HO...polecam!!!

Byliśmy z Matim u lekarza bo ma buzię i główkę w drobnych czerwonych krostkach które momentami przechodzą w czerwone plamki - lekarka powiedziała że podejrzewa skazę białkową :-( kazała zostać na razie na tym mleczku co je czyli Bebilonie 1 i obserwować dziecko :baffled:

Dziewczyny mam pytanko czy wasze maluszki też mają czasami trudności z złapaniem oddechu - takie zapowietrzanie:confused:

reklama
Ja własnie dokładnie taką herbatkę jak pisze Czarodziejka kupiłam, tylko nie daję Wiktorkowi, tylko sama piję więc mały pije ją w moim mleczku i faktycznie wczoraj ją popijałam i mały odkorkowany, dziś juz były 3 kupy;-) :-)
Loju mój mały też czasem się zapowietrza, zwłaszcza na początku karmienia kiedy mleko samo płynie z moich piersi a synek nie nadąża połykać; odstawiam go wtedy od piersi, lekko dmuchnę w buźkę, no i buźka w dół i lekko po pleckach poklepuję;-)

Do góry