Gufi mam nadzieje że sie wszystko wyreguluje, bo naprawdę zwłaszcza w nocy to odbijanie mnie wykańcza
Jeśli chodzi o wagę to też jestem ciekawa ile mój Wiktorek przybywa, zobaczę pewnie dopiero za 2 tygodnie podczas pierwszej wizyty u pediatry.
Dziewczyny pomóżcie mi w kolejnych moich dylematach:
* jestem sfrustrowana jesli chodzi o ubieranie małego, nie wiem czy dobrze. W mieszkaniu utrzymujemy temp. ok. 22 st.C, maluszkowi zakładam body z krótkim rękawkiem, koszulkę/kaftanik, z długim rekawkiem, śpiochy, skarpetki, no i jak leży w łózeczku to okrywam go polarowym kocykiem, czy tak jest oki?
* dziś po raz pierwszy "wietrzyliśmy się" i tez miałam schizę w co go ubrać, i do powyższego zestawu dołożyłam welurową bluzę, kurtkę której nie zapięłam, czapeczkę, nakryłam go kocykiem, i przyłożyłam tą ochronką gondolki, czy tak oki?
* i ostatnie moje pytanie, jak kąpiecię swoje pociechy? nasza położna pokazała nam i preferuje kapiel na sucho (najpierw namydla małego a potem do wanienki i opłukiwanie), ale mam wątpliwości czy to najlepsze wyjście
Mały dostał delikatnych wyprysków jest obawa że to od Nivei, wiec przechodzimy na Oilatum emulsje, powiedzcie jak go stosujecie? czy dodajecie do wody, czy tym myjecie, i spłukujecie?