reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Kajenka u nas grzeją od września a zaczęło jej sie dokładnie w dniu urodzin czyli 26 paździenika i juz mnie to strasznie martwi bo to długo a ona dudni jak młot pneumatyczny jedyne co mnie pociesza to to, że osłuchowo jest czysto ale z koleji moja bratannica tak kaszle od września i teraz 4 lekarz stwierdził, że może to byc astma a że o astmie nic nie wiem to też sie boje :blink:

reklama
Dziewczyny dzieki:-),obym w przyszlym tygodniu mogla WAM napisac cos dobrego....

Renik - nie jestem lekarzem,ale nie wydaje mi sie zeby o byla astma,mala by wygladala na zmeczona,ogolnie by jej sie gorzej oddychalo.Zuzia po krotkiej przygodzie ze zlobkiem,wielu chorobach,dlugo kaszlala.Pila rozne syropy,u nas sie sprawdzal - prawoslazowy <probowalas?>,krople Sinecod.Jezeli pediatra WAM to zapisywala i nie przechodzi,moze powinnas isc do laryngologa?U nas sie tym skonczylo,bo bylo cos z migdalkami.A moze za sucho jest w domu od kaloryferow?Zasycha jej w gardle stad kaszel?Co pediatra mowi,na tak przedluzajacy sie kaszel???

Katka pediatra jeszcze nic nie mówi, za sucho nie mam bo jak tylko wilgotnośc sie obniża właczam nawilżacz mam taki który pokazuje stopień nawilżenia i sam się wyłacza jak juz dojdzie do odpowiedziej wilgotnosci, Emilka zmeczona nie jest, oj nie, syropek prawoślazowy pije cały czas i sama sie o niego upomina od czwartku zaczelismy nowy syropek Eurespal i kropelki deflegmin poza tym dostaje wapno w syropku i znowu cebion jak do końca tygodnia jej nie przejdzie znowu wyruszam do pediatry mam nadzieję, że tym razem juz na szczepienie a nie do kontroli :-(

Loja ja tez nie podaje na rzie sie przyglądam w aptekach - ostatnio często tam bywam, zapytam pediatre co o tym sądzi jak bedę na kontroli albo na szczepieniu mam nadziję, że na tym drugim w końcu

Loja - ja nie daje tranu dzieciom,ale sama biore.Zuzia nie chce,Hania wydaje mi sie za mala,ale zdania mojego pediatry na ten temat nie znam.

Mamuska - duzo dobrego slyszalam o homeopatyku engystol.Rzoumiem,ze Maciek choruje :baffled:.My mamy konto czyste 100% odkad Zuzia nie chodzi do przedszkola.

Renik - mhm.. czyli mala musi miec znowu jakas infekcje gardla, tak?Bo Eurespal wtedy moja pediatra przepisuje.Ten syrop najlepszy jest na poczatku choroby.Oba syropy sa wykrztusne,mhm...stad wiecej kaszle.Ale nie kestem lekarzem,nie madrze sie.Oby przeszlo i tego sie trzymajmy.Pewnie to wiesz,ale Eurespal mozna dawac maksymalnie do 16.

Pozdrawia Katka:ninja2:

reklama
Do góry