reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Ja stosowałam Olbas oil przy ostatnim katarze.Kosztował ok 17pln.Spryskiwałam nim mały ręcznikem i kładłam w odległosci ok 1,5m od łóżeczka.Zapach jest rzeczywiscie intensywny a na ulotce jest napisane,że stosujemy u dzieci powyzej 3 roku zycia.Dlatego nie spryskiwałam mu poscieli.Ogólnie polecam przy okazji mnie tez sie lepiej oddychało.

reklama
U Nas maść majerankowa jest niezastąpiona, stosujemy ją od pierwszego katarku w zyciu Dawidka .. 3 x dziennie wokół dziurek nosa :tak:

witam,wazelina na potówki tez mnie zdziwila dlatego tez w nawiasie zawarłam ze angielska służba zdrowia nie cieszy sie dobra opinia,oni tu wogole do wielu spraw podchodza inaczej,np nie czyszcza dziecku płucek po porodzie co mnie bardzo zawiodło

Dzięki Słonka moje za życzonka zdrówka dla Emisi nie chce sie cieszyc ale jakby troszke ten kaszel dziś łagodniejszy choc nadal jest, u nas olbas stosuje, maśc majerankową też i u Emi mało skuteczna niestety tym razem, jak kiedyś miała taki lekki katarek to własnie tylko ta maścią posmarowałam ze trzy razy i przeszło.

Agrest o angielskiej służbie zdrowia tez nic dobrego nie słyszałam, a ich metody pochodzą z kraju w którym studiują medycynę czyli głównie w Indiach

MoniQa - dobrze,ze to sie tylko strachem skonczylo:tak::tak:....niestety nasze maluchy wchodza w etap NIEOBLICZALNOSCI i pare razy jeszce serce ,,nam stanie"

Ja na katar rowniez uzwam masci majerankowej oraz masci Pulmex Baby ok.15 zl,smaruje sie nia klatke i piersi,nie zawiera kamfory,plus kropelki do noska.

A ja bylam dzis na kolejnej wizycie z Hania u hematologa.niestety moje nadzieje sie nie spelnily:-(.Znowu wyniki niezbyt dobre,parametry polecialy w dol,wezly wyczuwalne z jednej strony.Hania juz lyka 13 m-cy zelazo i inne rzeczy i kicha.Ale co mnie martwi najbardziej,to wyniki z tych badan specjalistycznych tez wyszly tak sobie.Jutro beda Hania znowu kluli dla powtorzenia,po to aby wykluczyc <moze przytrafic sie jakis blad w odczytywaniu wynikow>lub potwierdzic te wyniki..Bede wiedziec cokolwiek w przyszlym tygodniu.Lekarka nie chciala mi nic wiecej powiedziec,zebym sie nie denerwowala.Musza byc powtorne wyniki. Hania ma podwyzszona bilurbine,norma jest 1,2 ona ma 5,3.Ale ponoc przy takim wyniku powinna byc zolta,a nie jest,stad min.powtarzamy te wyniki.Myslcie o mojej malutkiej,niech ja jutro nie boli....

Haniulce buziaczki w czółko-co to dzieciątko się namęczy Ech!

My ja leżeliśmy w szpitalu na płucka to jedna koleżanka pokropiła właśnie olbasem ręcznik to dostałyśmy taki ochrzan że caly oddział słyszał. I lekarka miała racje. Uważam że to za malutkie dzieci.

Na potówki o tak nam nadmanganian bardzo szybko pomógł, ale trzeba koniecznie niewielką ilość rozpuścić w wodzie dopiero potem dolać to do wanienki, broń Boże żeby jakaś grudeczka była nierozpuszczona!

reklama
A ja bylam dzis na kolejnej wizycie z Hania u hematologa.niestety moje nadzieje sie nie spelnily:-(.Znowu wyniki niezbyt dobre,parametry polecialy w dol,wezly wyczuwalne z jednej strony.Hania juz lyka 13 m-cy zelazo i inne rzeczy i kicha.Ale co mnie martwi najbardziej,to wyniki z tych badan specjalistycznych tez wyszly tak sobie.Jutro beda Hania znowu kluli dla powtorzenia,po to aby wykluczyc <moze przytrafic sie jakis blad w odczytywaniu wynikow>lub potwierdzic te wyniki..Bede wiedziec cokolwiek w przyszlym tygodniu.Lekarka nie chciala mi nic wiecej powiedziec,zebym sie nie denerwowala.Musza byc powtorne wyniki. Hania ma podwyzszona bilurbine,norma jest 1,2 ona ma 5,3.Ale ponoc przy takim wyniku powinna byc zolta,a nie jest,stad min.powtarzamy te wyniki.Myslcie o mojej malutkiej,niech ja jutro nie boli....

Katuś...strasznie współczuję :-:)-:)-(...było chwilę spokoju a teraz znowu...oby to była pomyłka w odczytywaniu wyników...Haniu mocno zaciskam za Ciebie i Twoje zdrówko kciuki :tak:

Do góry