reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Mamo_Leny,skoro ciągle to zaczerwienienie wraca,a Twoje metody zawodzą,to może poprostu powinien zobaczyć to pediatra.
a jeśli chodzi o używnie chusteczek,to my miałysmy ten sam problem.zmieniłam chusteczki na bambino,a po kupce pupa ląduje w wannie:blink:

reklama
Wiecie co, ja chyba tez odstawie te chusteczki nawilżane...moja Amelia też ma ciągle zaczerwienioną pupcię, czasami to zaczerwienienie zachodzi na wargi sromowe...ech...

Mamo Leny na pewno kupa podrażnia i to bardzo. Ja widzę ze teraz przy ząbkowaniu jak Agatce zdarza sie robić rzadsze kupki to natychmiast okolice odbytu się odparzają. Dla dobra dziecka na prawde radzę Ci zrezygnować z tych mokrych chusteczek, uzywac ich tylko wtedy jak nie mozesz podmyć małej pod wodą.

Faktycznie używam chusteczek, ale wycieram całą pupę a to zaczerwienienie jest tylko w okolicy odbytu.

Okolice odbytu są bardziej wrazliwe i dlatego tam sie pojawiają zaczerwienienia.
To jest tak, ze chusteczki nie powodują tych podraznień, ale jak te zmiany już są to je jeszcze bardziej zaogniają. Tak mi sie w każdym razie wydaje.
Zresztą ja zauważyłam, ze jak kiedyś Agatka sie odparzyła, to jak ją po kupie wycierałam tymi chusteczkami to zaczęła płakać, bo pewnie ją to piekło.

Co do tych chusteczek to faktycznie może byc prawda...
Ale ja nadal ich używam, u nas jakoś spokój z odparzeniami... ale po każdej kupce smaruje małemu pupe Bepanthanem i to skutkuje... kiedyś mi się skończył i smarowałam Penatenem i od razu krostki się pojawiły, także ja polecam Bepanthen..

A moj Kubus jest chory:-(. Bylam dzis u lekarza i ma infekcje gornych drog oddechowych. Na szczescie nie trzeba podac antybiotyku, ale maly widac ze sie zle czuje marudzi, jest zmieniony w oczkach i ma tak strasznie zatkany nosek ze nawet butli nie moze ciagnac bidulek:no:

Witam! Zastosowałam Bepanthen, ta jak radziłyście i pomogło!!! Pupa sliczna. Ale zaczęły się wyrzynać ząbki i znowu mamy mały problem...... Nie chce jeść tylko by piła i piła.. Nie zmuszam jej do jedzenia, bo najwidoczniej straciła chwilowo apetyt. Mam tylko nadzieję, że chwilowo :-)

U nas też ciężki okres sie zaczął - wyrzynają sie dwie górne jedynki i moje biedactwo też nie chce nic jeść, budzi się co chwile i ma biegunke na szczęście nie ma zbyt wysokiej temperatury, żeby w końcu wylazły te zebole.

reklama
Renik współczuje Tobie i Emilce.
My ok 2 tyg. temu tez cierpiałyśmy, bo Agate naraz zaczęly wychodzić górne jedynki i dwie dolne dwójki. Bylo kilka ciężkich nocy :-(. Trzy juz wyszły, jeden sie opoznia, ale juz go widac bardzo dobrze.
Renik jak nie masz to kup Viburcol, juz dziewczyny o nim pisały, jest na prawde super. Mi mąż go przywiózł z Polski, musze oszczędzać go niestety bo juz mi sie kończy :-(

Do góry