reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
Dziewczyny nie jest tak źle jak myślałam ...nasza pediatra stwierdziła że mocz Amelki jest w normie (są leukocyty ale w dopuszczalnej granicy, erytrocyty wystepuja pojedynczo, białka nie ma)...za 2 tyg znów kontrola moczu...
Nie wiem czy pisałam na tym wątku że moja mała jest przeziebiona, to znaczy juz pozbylismy sie katarku, nie ma goraczki, nie ma kaszlu ale za to malutka ma chrypke...mamy robić inhalacje z Oilbasu lub Amolu...
Macie jakieś pomysły jak to zrobić żeby nie oparzyć dziecka??
Nie wiem czy pisałam na tym wątku że moja mała jest przeziebiona, to znaczy juz pozbylismy sie katarku, nie ma goraczki, nie ma kaszlu ale za to malutka ma chrypke...mamy robić inhalacje z Oilbasu lub Amolu...
Macie jakieś pomysły jak to zrobić żeby nie oparzyć dziecka??
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Monia ja tez miałam robic raz inhalacje Dawidkowi ... lekarka poradziła mi, zebym postawiła goracy garnek z inhalacja na krześle ... wzięła Dawidka i chodziła z Nim wokół krzesła ... faktycznie działało
stawiałam tez garnek koło łóżeczka na ziemi kiedy młody spał ... brałam tez garnek do łazienki kiedy sie kąpał ... w zasadzie garnek był z Nami wszedzie :-)
stawiałam tez garnek koło łóżeczka na ziemi kiedy młody spał ... brałam tez garnek do łazienki kiedy sie kąpał ... w zasadzie garnek był z Nami wszedzie :-)
Katka
Użyszkodnik ;)
zdroweczka....
...
...
dzieci nie powinny chorowac....ech...
...
...
dzieci nie powinny chorowac....ech...
Kajenka tak my też dostaliśmy Elidel- strasznie drogi, ale nam nie pomógł a nawet zaszkodził, bo zmiany były gorsze, ale jest bardzo dobry, bo to nie steryd, więc z lekką ręką możesz stosowac jeśli pomaga (Jakub dostał go jak miał 5 mcy)
reklama
kajenka
Fanka BB :)
Asiuk u nas na szczescie Elidel pomaga.
U nas AZS ma w miare lagodna forme i najwiekszym problemem jest suchosc skory (zaraz po urodzeniu polozna stwierdzila, ze ma skore jak pergamin i bedzie wymagala wyjatkowej pielegnacji i ochrony) i tylko czasem swedzace wysypki. Dostaje Dicoflor, Zyrtec, uzywamy Elidel kiedy trzeba, kapiemy w Oilatum a po kapieli uzywamy lotion (super byl Panthenol Forte 3%, ale nigdzie go nie moge dostac. Zaczelismy uzywac Balneum, ale skora zrobila sie po nim szorstka) i jakos probujemy to przeczekac, bo wierze, ze mala z tego wyrosnie.
U nas AZS ma w miare lagodna forme i najwiekszym problemem jest suchosc skory (zaraz po urodzeniu polozna stwierdzila, ze ma skore jak pergamin i bedzie wymagala wyjatkowej pielegnacji i ochrony) i tylko czasem swedzace wysypki. Dostaje Dicoflor, Zyrtec, uzywamy Elidel kiedy trzeba, kapiemy w Oilatum a po kapieli uzywamy lotion (super byl Panthenol Forte 3%, ale nigdzie go nie moge dostac. Zaczelismy uzywac Balneum, ale skora zrobila sie po nim szorstka) i jakos probujemy to przeczekac, bo wierze, ze mala z tego wyrosnie.
Podziel się: