reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dawidku, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Kuruj się szybciutko bąbelku.

Monika trzymam kciuki za Amelkę, nie smuć się mamusiu. Wiem, że łatwo mi mówić, życzę zdrowia malutkiej.

reklama
Dziewczyny nie jest tak źle jak myślałam :blink:...nasza pediatra stwierdziła że mocz Amelki jest w normie (są leukocyty ale w dopuszczalnej granicy, erytrocyty wystepuja pojedynczo, białka nie ma)...za 2 tyg znów kontrola moczu...

Nie wiem czy pisałam na tym wątku że moja mała jest przeziebiona, to znaczy juz pozbylismy sie katarku, nie ma goraczki, nie ma kaszlu ale za to malutka ma chrypke...mamy robić inhalacje z Oilbasu lub Amolu...
Macie jakieś pomysły jak to zrobić żeby nie oparzyć dziecka??

Monia ja tez miałam robic raz inhalacje Dawidkowi ... lekarka poradziła mi, zebym postawiła goracy garnek z inhalacja na krześle ... wzięła Dawidka i chodziła z Nim wokół krzesła ... faktycznie działało
stawiałam tez garnek koło łóżeczka na ziemi kiedy młody spał ... brałam tez garnek do łazienki kiedy sie kąpał ... w zasadzie garnek był z Nami wszedzie :-)

Monia buziak dla Ciebie :tak:...mi lekarka poradziła jeszcze inny sposób...jak będę kąpała Amelkę to żeby dodać parę kropelek Amolu lub Oilbasu do wody żeby dziecko powdychało troche :-)

Kajenka tak my też dostaliśmy Elidel- strasznie drogi, ale nam nie pomógł a nawet zaszkodził, bo zmiany były gorsze, ale jest bardzo dobry, bo to nie steryd, więc z lekką ręką możesz stosowac jeśli pomaga (Jakub dostał go jak miał 5 mcy)

reklama
Asiuk u nas na szczescie Elidel pomaga:tak:.
U nas AZS ma w miare lagodna forme i najwiekszym problemem jest suchosc skory (zaraz po urodzeniu polozna stwierdzila, ze ma skore jak pergamin i bedzie wymagala wyjatkowej pielegnacji i ochrony) i tylko czasem swedzace wysypki. Dostaje Dicoflor, Zyrtec, uzywamy Elidel kiedy trzeba, kapiemy w Oilatum a po kapieli uzywamy lotion (super byl Panthenol Forte 3%, ale nigdzie go nie moge dostac. Zaczelismy uzywac Balneum, ale skora zrobila sie po nim szorstka:no:) i jakos probujemy to przeczekac, bo wierze, ze mala z tego wyrosnie.

Do góry