reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
NIe ma za co, ja już kupowałam więc zaraz mi przyszła do głowy jak napisałaś, że nigdzie nie ma :-)

Dziewczyny mam pytanie pisalyscie wczesniej cos o VIBURCOL czy ja go moge podac Kubusiowi przy temperaturze po szczepieniu:confused::confused: no i jest tez niespokojny i marudny. Pytam bo nie wiem. Szczegolnie ty ASIUK jestes chyba farmaceuta napisz mi jesli mozesz czy moge czy nie??
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:tak:

Witam Was serdecznie!
Pewnie prawie wszystkie dobrze sie tu znacie, a ja dopiero dzisiaj natrafiłam na to forum. Jestem mamą 10-cio miesięcznej Lenki. I mam z nią mały problem. Być może pisałyście gdzieś już o tym wcześniej, ale niestety nie mam czasu przeczytać tych wszystkich postów. :no:Ok kilku dni Lena ma zaczerwienienie w okolicy odbytu. Na chwilę przygasa i znowu jest bardziej czerwone. Smarowałam Tormentiolem - raczej bez efektów. Nie mam pojęcia skąd to sie bierze. Przy każdym przewijaniu jest dokładnie myta, codziennie kąpana i takie niepokojace zmiany....Może miałyście z czymś takim do czynienia. Będę wdzieczna za rady:-) Cieszę sie że tu trafiłam :happy:

Mamo Leny u nas tez niestety powracające odparzenia. Jak Agatka była mała to nigdy sie nie odparzala, a wlasnie tak gdzies od 10 miesiąca zaczęla. Z moich obserwacji wynika, ze jak Agatce nakladam rajtuzki to czesciej te odparzenia sie pojawiają niz jak chodzi sobie w luznych spodenkach, dlatego po domu rajtuzek juz jej nie zakladam. Przestalam uzywac mokrych chusteczek, za kazdym razem przy zmianie pieluchy myję ją pod kranem szarym mydlem.Do kąpieli dodaję Ojlatum a jak nie mam to mąkę ziemniaczaną. Pupe smaruję tormentiolem, linomagiem, bepantenolem, na zmianę. Jak widzisz ze odparzona jest bardzo to pozwól jej troche bez pieluchy połazić, bo wietrzenie tez pomaga. To tyle, jak nic nie bedzie działac to idz najlepiej z malą do pediatry. Pozdrawiam

Mamo Leny Mała_Mi bardzo dobrze Ci radzi, jak uzywasz chusteczek to przestań i zacznij wodą myć pupe, Emilka tak miała właśnie po tych chusteczkach i do dziś mam do nich awersje.
Katka Emilka miała powiększone węzły i to aż 6: za uszkami na główce i nad karkiem, byłam u lekarza a w zasadzie dwóch bo sie bardzo wystraszyłam, i dowiedziałam sie że wezły u takich maluchów powiększają się nawet od ukąszenia komara pojawiają sie w sekundzie a znikac moga nawet do trzech miesięcy - lekarz kazał tylko obserwować czy się nie powiększają.

reklama
Faktycznie używam chusteczek, ale wycieram całą pupę a to zaczerwienienie jest tylko w okolicy odbytu. Zastanawiałam się, czy to może być od kupki? Może ma jakiś odczyn, który ją podraznia? Co o tym myslicie?:-(

Do góry