reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Asiuk wczoraj sie wydalo, co to moglo uczulic - we wtorek Paula spedzila popoludnie u babci i ta bez mojej wiedzy i zgody dala jej skorke chleba:wściekła/y:. Nie dosc, ze jeszcze nie wprowadzalam glutenu, to jeszcze to byl zwykly, sklepowy chleb z tymi wszystkimi ulepszaczami:no:. Ech...

A co do spacerkow- staram sie tylko pilnowac, zeby nie dotykala kotow. Reszte sobie odpuscilam, bo nie jestem w stanie jej upilnowac. Poza tym uwazam, ze wczesniej czy pozniej i tak dotknie to, co chce, albo np. babcia jej pozwoli, kiedy ja nie patrze. Pilnuje tylko, zeby nie brala tego do buzi i dokladnie myje jej raczki po powrocie ze spacerku. Dzis na przyklad lezala na kupce zgrabionych suchych lisci.

Monika3 nam lekarz kazal stosowac Clotrimazol krem przez 2 tyg., niezaleznie kiedy znikna objawy. Tyle powinna trwac skuteczna kuracja. Mowil, ze krostki moga zniknac rownie dobrze po 2-3 dniach jak i po tych 2 tyg. U nas zniknely dopiero pod koniec kuracji. Powodzenia!

reklama
Kajenko...wielkie dzięki za odpowiedź :tak::-)...u nas zauważyłam że po tormentiolu jest poprawa i narazie będę go używała...

Mam pytanko do mam dziewczynek - dzis rano zuwazylam, ze Ninka ma zaczerwienione wargi sromowe. zadnych krostek, tylko zaczerwienienie. wczoraj caly dzien mala byla z tesciowa i moze tesciowa Nince niedokladnie pipke umyla, albo nie wytarla :sick: w kazdym razie wyglada mi to jak odparzone. smaruje bepanthenem jak zawsze, ale moze macie jeszcze jakies sposoby. kapiel w naparze z rumianku albo z nadmanganianem potasu???

Gufi...niedawno przerabiałam odparzenie właśnie na wargach sromowych u Amelki...nam pomógł tormentiol ale Amelia miała juz krostki...a co do mycia to uzywam poprostu szarego mydła :tak:

ja na kazde zaczerwienie stosuje tak jak Ty Gufi bpanthen u nas zawsze działa a myje czystą wodą - zresztą od wyjścia po porodzie ze szpitala myje Emilce pupe też przegotowana wodą jakoś się już tak do tego przyzwyczaiłam że nie jest to dla mnie problem oczywiście kąpie ja w normalnej kranowej, ale przewijanie w przegotowanej

My wrocilismy od lekarza ... Dawidek chory :-( ... prze ząbkowanie przypałętał się jakis wirus i ... pół apteki wykupione ... mam nadzieje ze pomoże

dziewczyny - dzieki za rady. kupilam tormentiol i po nocy jest juz duzo lepiej :tak: jeszcze tylko troche zaczerwieniona pupka.

Moniqa - zyczymy Dawidkowi duzo zdrowka :-)

Monia...już pisałam na głównym ale powtórzę...współczuję Ci bardzo :-:)-:)-(...dla mnie osobiście nie ma nic gorszego niż choroba dziecka...Dawidku zdrowiej szybciutko!!!

A u nas znów złe wyniki moczu :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(...jest mi strasznie smutno bo nie umiem pomóc moejmu dziecku...jest dobrze a za chwilę od nowa infekcja :-:)-:)-(

reklama
Monia i ja Ci napisze ze współczuje Ci bardzo :-( ... a najgorsza jest ta bezradnośc ... mozemy tylko podawać leki, przytulać i ... czekać ... :dull:
zycze aby u Twojego Słoneczka wszystko sie w koncu unormowało

Do góry