reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Asiuk wczoraj sie wydalo, co to moglo uczulic - we wtorek Paula spedzila popoludnie u babci i ta bez mojej wiedzy i zgody dala jej skorke chleba:wściekła/y:. Nie dosc, ze jeszcze nie wprowadzalam glutenu, to jeszcze to byl zwykly, sklepowy chleb z tymi wszystkimi ulepszaczami:no:. Ech...

A co do spacerkow- staram sie tylko pilnowac, zeby nie dotykala kotow. Reszte sobie odpuscilam, bo nie jestem w stanie jej upilnowac. Poza tym uwazam, ze wczesniej czy pozniej i tak dotknie to, co chce, albo np. babcia jej pozwoli, kiedy ja nie patrze. Pilnuje tylko, zeby nie brala tego do buzi i dokladnie myje jej raczki po powrocie ze spacerku. Dzis na przyklad lezala na kupce zgrabionych suchych lisci.

Monika3 nam lekarz kazal stosowac Clotrimazol krem przez 2 tyg., niezaleznie kiedy znikna objawy. Tyle powinna trwac skuteczna kuracja. Mowil, ze krostki moga zniknac rownie dobrze po 2-3 dniach jak i po tych 2 tyg. U nas zniknely dopiero pod koniec kuracji. Powodzenia!

reklama
Kajenko...wielkie dzięki za odpowiedź :tak::-)...u nas zauważyłam że po tormentiolu jest poprawa i narazie będę go używała...

Mam pytanko do mam dziewczynek - dzis rano zuwazylam, ze Ninka ma zaczerwienione wargi sromowe. zadnych krostek, tylko zaczerwienienie. wczoraj caly dzien mala byla z tesciowa i moze tesciowa Nince niedokladnie pipke umyla, albo nie wytarla :sick: w kazdym razie wyglada mi to jak odparzone. smaruje bepanthenem jak zawsze, ale moze macie jeszcze jakies sposoby. kapiel w naparze z rumianku albo z nadmanganianem potasu???

Gufi...niedawno przerabiałam odparzenie właśnie na wargach sromowych u Amelki...nam pomógł tormentiol ale Amelia miała juz krostki...a co do mycia to uzywam poprostu szarego mydła :tak:

ja na kazde zaczerwienie stosuje tak jak Ty Gufi bpanthen u nas zawsze działa a myje czystą wodą - zresztą od wyjścia po porodzie ze szpitala myje Emilce pupe też przegotowana wodą jakoś się już tak do tego przyzwyczaiłam że nie jest to dla mnie problem oczywiście kąpie ja w normalnej kranowej, ale przewijanie w przegotowanej

My wrocilismy od lekarza ... Dawidek chory :-( ... prze ząbkowanie przypałętał się jakis wirus i ... pół apteki wykupione ... mam nadzieje ze pomoże

dziewczyny - dzieki za rady. kupilam tormentiol i po nocy jest juz duzo lepiej :tak: jeszcze tylko troche zaczerwieniona pupka.

Moniqa - zyczymy Dawidkowi duzo zdrowka :-)

Monia...już pisałam na głównym ale powtórzę...współczuję Ci bardzo :-:)-:)-(...dla mnie osobiście nie ma nic gorszego niż choroba dziecka...Dawidku zdrowiej szybciutko!!!

A u nas znów złe wyniki moczu :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(...jest mi strasznie smutno bo nie umiem pomóc moejmu dziecku...jest dobrze a za chwilę od nowa infekcja :-:)-:)-(

reklama
Monia i ja Ci napisze ze współczuje Ci bardzo :-( ... a najgorsza jest ta bezradnośc ... mozemy tylko podawać leki, przytulać i ... czekać ... :dull:
zycze aby u Twojego Słoneczka wszystko sie w koncu unormowało

Do góry