reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

Spokojnie:-) ja tez jeszcze nie mam...ale wozek jak juz sie wie jaki to sie szybko kupi...dobrze ze mamy te inne rzeczy...takie drobiazgi bo za tym to jest najwiecej chodzenia...

reklama
Spokojnie ja mam wózek ale za to nie mam łóżeczka przywiezionego, czekam na męża, bo trzeba małe przemeblowanie w pokoju zrobić. W sumie to jedno już jest przygotowane, ale to jestt w Norwegii, bo tam się przeprowadzamy, a tu pożyczamy od męża siostry turystyczne. I tak wam zazdroszczę tych kącików dla maluszków ja mam różne pierdołki kupione, ale wszystko to dopiero zrobię tam tutaj to tylko prowizorka. :-(

Powiedzcie mi czy ten wzrost podatku od stycznia to wózki dziecięce też obejmie? chciałam po Nowym Roku kupić, a teraz myślę, czy po prostu nie pojechać w pon i już nie zamówić...

Spokojnie ja mam wózek ale za to nie mam łóżeczka przywiezionego, czekam na męża, bo trzeba małe przemeblowanie w pokoju zrobić. W sumie to jedno już jest przygotowane, ale to jestt w Norwegii, bo tam się przeprowadzamy, a tu pożyczamy od męża siostry turystyczne. I tak wam zazdroszczę tych kącików dla maluszków ja mam różne pierdołki kupione, ale wszystko to dopiero zrobię tam tutaj to tylko prowizorka. :-(

wiesz, że też bym chciała tam mieszkać....jakoś tak mi się dobrze kojarzy:) zima, ekologicznie i w ogóle renifery:) kiedy siię przeprowadzacie?

Jak dobrze pójdzie to już w lutym mąż tam juz wszystko szykuje. Tylko nie wiem jak to będzie z maleństwem czy to nie za szybko, ale dosyć mam juz tej rozłąki. Mi zostanie urządzanie pokoiku dla małego:-)

z tego co wiem to wzrasta vat na wszystkie artykuły dziecięce z 7 na 23% więc wszystko będzie droższe, raczej wózki też :-(
my czekamy na telefon z Mama i ja, mija 2 tygodnie, mam nadzieję, że wkrótce ja również pochwalę się wózkiem dla Alusi :-)

Powiedzcie mi czy ten wzrost podatku od stycznia to wózki dziecięce też obejmie? chciałam po Nowym Roku kupić, a teraz myślę, czy po prostu nie pojechać w pon i już nie zamówić...
pytałam ostatnio sprzedawczyni. Powiedziała, że na wózki vat jest już max tak więc jeżeli to prawda to zdrożeć nie powinny. Inaczej sytuacja ma się fotelikami.

Wczoraj, późnym wieczorkiem kurierek przyniósł nam paczuszkę a raczej pakę, bo była olllllbrzymia:-) i tyle samo nam radości sprawiła:-)

Oto już wózio złożony, 3 w 1

fotelik:

<script src='http://img121.imageshack.us/shareable/?i=dsc07040aj.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

spacerówka:

<script src='http://img171.imageshack.us/shareable/?i=dsc07033x.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

i z gondolką + kawałek mojego Tomcia + ogon Kiki...:-)

<script src='http://img23.imageshack.us/shareable/?i=dsc07044p.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Bardzo mi sie spodobał, chyba bardziej niż na fotkach....:-)

:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, wózki już są na 22% VAT - więc od stycznia będą na 23%.

Ale spodziewałabym się podwyżek, bo sprzedawcy i tak wykorzystają okazję, żeby podnieść ceny. Już na Allegro zauważyłam - ja kupiłam wózek za 600 zł, a jak dwa dni później koleżanka zerkała na ten sam, tylko na nowej już aukcji - kosztował 800...

Do góry