reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

No wlasnie jedynie wyprawa do sklepu u nas tez jest problemem :) Zwykle do sklepu nie chodze z synkiem, ale czasem sie zdarzy. Wtedy najlepiej do spacerowki synka wsadzic. Nasza tez sie na plasko rozklada , tylko takiej wtedy szukalismy, bo to wazne nam sie wydawalo...
Tez sie zastanaiwam jak z dwojka bedzie :) Mam nadzieje, ze jakos uda sie zorganizowac spacery ;)

reklama
a ja nie cierpię czarnych wózków. Na świecie jest tyle pięknych kolorów. nawet jakbym miała wybierać czarny, a biały to wzięłabym ten drugi mimo, ze raczej praktyczna ze mnie osóbka. Nie cierpię tych czarnych brrrrrrrr.

Więc byłam:)
widziałam
i się zdecydowałam

Porównywalam x-landera i mojego Mutsy , sprawdzaliśmy ciężar, jak się prowadzi i jak gabaryty po złożeniu. Faktycznie x-lander jest pełen bajerów....fajna rączka, super wykonany ale patrząc na to na czym nam zależało czyli ciężar, gabaryty po zlożeniu zdecydowaliśmy się na Mutsy.
Okazało się , że Mutsy po złożeniu jest polowę mniejszy od x-landera, jest dużo lżejszy i dla mnie lepiej się prowadzi. X-lander wygrywa ze względu na przedłużaną budkę, skórzaną rączkę i tańsze rzeczy do kupienia, oczywiście pompowane kola....ale Mutsy maa miększe zawieszenie (nie ma pompowanych kół). Mąż poszedł przymierzyć jeden i drugi do samochodu (mamy Opla Astrę 3 drzwiową, chachback) i się okazalo, że oba wejdą ale Mutsy wejdzie nawet w pionie(czyli druga część bagażnika wolna np. na gondolę....(mamy tam koło zapasowe i jeszcze instalację gazową więc mało miejsca). A powiem Wam, że cenowo są takie same....i będziemy kupować w sklepie bo u nich kosztuje prawie 1600 zł a na necie 1527. W necie trzeba jeszcze dopłacić za przesyłkę,a tu na miejscu mamy serwis jakby co:)

Reasumując bierzemy Mutsy....teraz myślimy nad kolorem :)

A jakie kolory wy wybrałyście?

Ribi - my tez zastanaialiśmy się nad Musty , ale jednak zdecydujemy się na X- landera. Właśnie ze względu na te bajery:) Chociaż, design Mustego bardziej mi się podoba, bo nie jest taki oklepany:) I fakt duzym plusem jest jego składanie, rewelacja:) Długo się zastanawiałam, jaki? Potem zaczęłam manewrować tymi wózkami, i przy naciskaniu na rączkę (chciałam sprawdzić, jak się nim będzie manewrować na ewentualnych krawężnikach) wygrał x- lander, chyba przez to, że nie ma amortyzatorów.

A jeśli chodzi o kolor, to zdecydowanie wybrałabym czerwony.

My zamówiliśmy używany fotelik Maxi cosi Cabrio Fix- uważam, że jest dobry i spełnia normy. Generalnie pasuje do tych 2 wózków.

Fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix 2010 i 2011: Sklep Internetowy Baby Fant - wózki, zabawki, mebelki i inne

U mnie też wygrał x-lander no trochę jeszcze pani w sklepie mi pomogła dwa przykłady na korzyść x-landera właśnie ta rączka regulowana gdzie jest więcej reklamacji, i w x-landerze jest większe siedzisko spacerowe. Chociaż mutsy bardziej mi się podoba.

Dziewczyny,
strasznie was proszę o pomoc, bo dostaliśmy już w spadku wózek spacerowy, ale potrzebujemy dokupić głęboki i fotelik samochodowy. Na allegro znalazłam takie w bardzo przystępnej cenie.
xlander xa wózek wielofunkcyjny + fotelik (1324958119) - Aukcje internetowe Allegro
COSMO WÓZEK Z FOTELIKIEM !!! (1329114567) - Aukcje internetowe Allegro
co o nich myślicie? który lepiej się sprawdzi w zimie? Szczególnie jeśli chodzi o kółka.
Ja dopiero zaczęłam zgłębiać temat, a wy już jesteście "obcykane", więc każda uwaga będzie dla mnie cenna :-)

monia-t ja bym wzięła x-landera...naprawdę dobra firma a ta druga to kogucik (przynajmniej ja nie znam). Ja tak jak pisałam zastanawiałam się pomiędzy x-landerem a Mutsy. Mutsy wygrał tylko ze względu na wagę i gabaryt po złożeniu. X-lander jest pełen bajerów i to jest fajne,a jeszcze jak będziesz chciała jednakk dokupić spacerówkę do tego x-lnadera to będzie ci łatwiej. Może być tak, że będzie Ci się bardzo dobrze nim jeździło więc dokupisz spacerówkę.
Czy do tamtego wózka który dostalaś nie można dokupić gondoli?

monia-t zdecydowanie jestem za x-lander, co znana firma to znana i myślę,że da radę w zimie po śniegu. W tym cosmo Natalka będzie bardzo nisko bo to gondolka co się potem ją na siedzisko spacerowe przerabia, jakieś paski tylko chyba trzeba spiąć ze sobą. A co gondola wysoko to wysoko, nie będziesz musiała się schylać do dzidziusia. Ale to tylko moje skromne zdanie na tem temat.

reklama
Do góry