reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

No wlasnie jedynie wyprawa do sklepu u nas tez jest problemem :) Zwykle do sklepu nie chodze z synkiem, ale czasem sie zdarzy. Wtedy najlepiej do spacerowki synka wsadzic. Nasza tez sie na plasko rozklada , tylko takiej wtedy szukalismy, bo to wazne nam sie wydawalo...
Tez sie zastanaiwam jak z dwojka bedzie :) Mam nadzieje, ze jakos uda sie zorganizowac spacery ;)

reklama
a ja nie cierpię czarnych wózków. Na świecie jest tyle pięknych kolorów. nawet jakbym miała wybierać czarny, a biały to wzięłabym ten drugi mimo, ze raczej praktyczna ze mnie osóbka. Nie cierpię tych czarnych brrrrrrrr.

Więc byłam:)
widziałam
i się zdecydowałam

Porównywalam x-landera i mojego Mutsy , sprawdzaliśmy ciężar, jak się prowadzi i jak gabaryty po złożeniu. Faktycznie x-lander jest pełen bajerów....fajna rączka, super wykonany ale patrząc na to na czym nam zależało czyli ciężar, gabaryty po zlożeniu zdecydowaliśmy się na Mutsy.
Okazało się , że Mutsy po złożeniu jest polowę mniejszy od x-landera, jest dużo lżejszy i dla mnie lepiej się prowadzi. X-lander wygrywa ze względu na przedłużaną budkę, skórzaną rączkę i tańsze rzeczy do kupienia, oczywiście pompowane kola....ale Mutsy maa miększe zawieszenie (nie ma pompowanych kół). Mąż poszedł przymierzyć jeden i drugi do samochodu (mamy Opla Astrę 3 drzwiową, chachback) i się okazalo, że oba wejdą ale Mutsy wejdzie nawet w pionie(czyli druga część bagażnika wolna np. na gondolę....(mamy tam koło zapasowe i jeszcze instalację gazową więc mało miejsca). A powiem Wam, że cenowo są takie same....i będziemy kupować w sklepie bo u nich kosztuje prawie 1600 zł a na necie 1527. W necie trzeba jeszcze dopłacić za przesyłkę,a tu na miejscu mamy serwis jakby co:)

Reasumując bierzemy Mutsy....teraz myślimy nad kolorem :)

A jakie kolory wy wybrałyście?

Ribi - my tez zastanaialiśmy się nad Musty , ale jednak zdecydujemy się na X- landera. Właśnie ze względu na te bajery:) Chociaż, design Mustego bardziej mi się podoba, bo nie jest taki oklepany:) I fakt duzym plusem jest jego składanie, rewelacja:) Długo się zastanawiałam, jaki? Potem zaczęłam manewrować tymi wózkami, i przy naciskaniu na rączkę (chciałam sprawdzić, jak się nim będzie manewrować na ewentualnych krawężnikach) wygrał x- lander, chyba przez to, że nie ma amortyzatorów.

A jeśli chodzi o kolor, to zdecydowanie wybrałabym czerwony.

My zamówiliśmy używany fotelik Maxi cosi Cabrio Fix- uważam, że jest dobry i spełnia normy. Generalnie pasuje do tych 2 wózków.

Fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix 2010 i 2011: Sklep Internetowy Baby Fant - wózki, zabawki, mebelki i inne

U mnie też wygrał x-lander no trochę jeszcze pani w sklepie mi pomogła dwa przykłady na korzyść x-landera właśnie ta rączka regulowana gdzie jest więcej reklamacji, i w x-landerze jest większe siedzisko spacerowe. Chociaż mutsy bardziej mi się podoba.

Dziewczyny,
strasznie was proszę o pomoc, bo dostaliśmy już w spadku wózek spacerowy, ale potrzebujemy dokupić głęboki i fotelik samochodowy. Na allegro znalazłam takie w bardzo przystępnej cenie.
xlander xa wózek wielofunkcyjny + fotelik (1324958119) - Aukcje internetowe Allegro
COSMO WÓZEK Z FOTELIKIEM !!! (1329114567) - Aukcje internetowe Allegro
co o nich myślicie? który lepiej się sprawdzi w zimie? Szczególnie jeśli chodzi o kółka.
Ja dopiero zaczęłam zgłębiać temat, a wy już jesteście "obcykane", więc każda uwaga będzie dla mnie cenna :-)

monia-t ja bym wzięła x-landera...naprawdę dobra firma a ta druga to kogucik (przynajmniej ja nie znam). Ja tak jak pisałam zastanawiałam się pomiędzy x-landerem a Mutsy. Mutsy wygrał tylko ze względu na wagę i gabaryt po złożeniu. X-lander jest pełen bajerów i to jest fajne,a jeszcze jak będziesz chciała jednakk dokupić spacerówkę do tego x-lnadera to będzie ci łatwiej. Może być tak, że będzie Ci się bardzo dobrze nim jeździło więc dokupisz spacerówkę.
Czy do tamtego wózka który dostalaś nie można dokupić gondoli?

monia-t zdecydowanie jestem za x-lander, co znana firma to znana i myślę,że da radę w zimie po śniegu. W tym cosmo Natalka będzie bardzo nisko bo to gondolka co się potem ją na siedzisko spacerowe przerabia, jakieś paski tylko chyba trzeba spiąć ze sobą. A co gondola wysoko to wysoko, nie będziesz musiała się schylać do dzidziusia. Ale to tylko moje skromne zdanie na tem temat.

reklama
Do góry