reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

hej kobietki ja na poczatku chialam kupic najzwyklejszy najtanszy wozek ale jak kolezanka zamowila sobie swoj i go wyprobopoowalam to stwierdzilam ze tez taki miec :-) i szukalam i szukalam i udalo mi sie znalesc na gwarancji za pol ceny :-) chcielismy z mezem kupic dopiero za becikowe wozek ale trafila sie taka okazja ze kase pozyczylismy i juz kupilismy prawdopodobnie za tydzien po niego jade :-) jestem super szczesliwa bo jest superwoy na zywo

a coo wy o nim sadzicie to taki sam jak na tej aukcji tylko ze niebiesko czarny
3W1 NAJNOWSZY ZESTAW BABY MERC Q7-X + MEGA GRATISY (1275178922) - Aukcje internetowe Allegro
hmm no wlasnei kolezanka go ma i nie chwali sobie, stwierdzila po 2 mies uzytkowania ze wolalaby dolozyc 300zl i miec x-landera. przede wszystkim ciezki, masywny, ona traci czasem nad nim panowanie, w gondolce brak materacyka- ale uszyla sobie.. z tym ze kolezanka ma 16ocm i ten wozek jet wiekszy od niej!!!! mam nadzieje ze ty bedziesz zadowolona- tego Ci zycze.. aha jej juz sie rączka porwala i odkleila- po 3 tyg uzytkowania:( oby Tobie służyl!!!!

reklama
ja jeszcze rozmawialam z kolezanka dzisiaj .. ona mowi ze gdyby nie miala porownania to bylaby bardziej zadowolona:-) a tak jezdzila sasiadki w-landerem, marietta, mutsym i jeszcze jakims.. ale co tam.. mowi ze za ponad rok zainwestuje w spacerowe.. mam nadzieje ze beda wam sluzyly te wozia.. bo ile osob tyle opinii:angry:, prawda?

hmm no wlasnei kolezanka go ma i nie chwali sobie, stwierdzila po 2 mies uzytkowania ze wolalaby dolozyc 300zl i miec x-landera. przede wszystkim ciezki, masywny, ona traci czasem nad nim panowanie, w gondolce brak materacyka- ale uszyla sobie.. z tym ze kolezanka ma 16ocm i ten wozek jet wiekszy od niej!!!! mam nadzieje ze ty bedziesz zadowolona- tego Ci zycze.. aha jej juz sie rączka porwala i odkleila- po 3 tyg uzytkowania:( oby Tobie służyl!!!!
rzeczywiscie kolezanka jest drobniutka ;-) no ja mialam na szczescie okazje sprawdzic go na zywo bo kolezanka taki kupila i dla mnie szczerze mowiac wydal sie wlasnie niezbyt ciezki z corka mialam ciezszy bo mialam najzwyklejszy najtanszy wozek na paskach i paki przeklinam do dzis dnia :-D no ale zobaczymy mam nadzieje ze mi posluzy i ze bedzie ok bo baaardzo mi sie spodobal jak go probowalam u kolezanki i wlasnie bardzo spodobalo mi sie to ze gondola jest wysoko ustawiona :-) a materacyk tam jest taki cieniutki z polaru ja na to napewno poloze kocyk albo kolderke zeby bylo grubiejale zobaczymy moze za tydzien bede go miala juz u siebie :-)jak go juz odbiore to napisze pare slow :-)

klaudoss mam do ciebie pytanko:-) bo Ty masz ten wózek MUTSY i ja tez sie przymierzem żeby go kupić (starsznie mi sie podoba:-) ) tylko ze ja jestem niziutka mam 160 cm i czy ten wozek nie jest dla mnie za wysoki?? jeszcze nie widzialam go na zywo i tak chcialam sie upewnić:-) aha i ja mieszkam na 4 pietrze wiec bede miala wycieczki pieszo po schodach i sie zastanawiam czy on jest ciezki i czy ewentualnie latwo odpina sie gondole?? bo tak myslalam ze bede go wnosic po pol pietra najpierw gondola z dzidzia a potem stelarz...

Oj mutsy zdecydowanie jest bardzo ciężki, ja szybko przerzuciłam sie na spacerówkę maclarena , lubiłam też rozwiązanie stelaż mutsy plus fotelik maxi cosi.

klaudoss mam do ciebie pytanko:-) bo Ty masz ten wózek MUTSY i ja tez sie przymierzem żeby go kupić (starsznie mi sie podoba:-) ) tylko ze ja jestem niziutka mam 160 cm i czy ten wozek nie jest dla mnie za wysoki?? jeszcze nie widzialam go na zywo i tak chcialam sie upewnić:-) aha i ja mieszkam na 4 pietrze wiec bede miala wycieczki pieszo po schodach i sie zastanawiam czy on jest ciezki i czy ewentualnie latwo odpina sie gondole?? bo tak myslalam ze bede go wnosic po pol pietra najpierw gondola z dzidzia a potem stelarz...
fakt do lekkich nie nalezy ale za pomoca 1 klikniecia zdejmujesz gondolke(ma pasy) do reki bierzesz stelaz skladasz i idziesz! u mnie wklatce sa 3 mutsy a bloku (4klatki) 7szt . raczke masz regulowana i jest u nas babeczka ktora ma niespelna 160cm cm i ma mutsy granatowy i daje rade1 mowi ze kazdy wozek jest ciezki a tu plusem jest to ze masz stelaz uproszczony tzn.jesli nie odepniesz gondolki zwijasz raczke chwytasz gondolke i nic cie nie obija w nogi- ja juz testowalam u siebie na 2 sposoby;) wiadomo najlzejszy wozek to parasolka, ale musimy sie pomeczyc.

reklama
Jeżeli chodzi o mutsy to ma jeszcze jedną fajną rzecz. A mianowicie taką oto deskorolkę:
Mutsy Step-Up Board Deskorolka BCM OKAZJA (1287106383) - Aukcje internetowe Allegro
jak dla mnie super sprawa. Młode jedzie w wózku, a starsze na tym podeście i nie marudzi na dłuższych trasach, że go nogi bolą.

mnie interesuje jeszcze jedna rzecz:
klaudoss porównywałaś mutsy z jakimś innym wózkiem, który ma powiedzmy tradycyjne skrętne koła z przodu? Zastanawiam się czy ciężko nim manewrować. Porównywałam prowadzenie x-landera XA z conneco barracuda i jest kolosalna różnica. Niby barracuda trochę do mutsy podobna ale z pewnością całkowicie inna liga.

Mam jeszcze pytanie do pozostałych dziewczyn. Pisałyście coś o x-landerach XA i XV? Macie jakieś porównania? Refleksje na ich temat?

Do góry