reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

hej kobietki ja na poczatku chialam kupic najzwyklejszy najtanszy wozek ale jak kolezanka zamowila sobie swoj i go wyprobopoowalam to stwierdzilam ze tez taki miec :-) i szukalam i szukalam i udalo mi sie znalesc na gwarancji za pol ceny :-) chcielismy z mezem kupic dopiero za becikowe wozek ale trafila sie taka okazja ze kase pozyczylismy i juz kupilismy prawdopodobnie za tydzien po niego jade :-) jestem super szczesliwa bo jest superwoy na zywo

a coo wy o nim sadzicie to taki sam jak na tej aukcji tylko ze niebiesko czarny
3W1 NAJNOWSZY ZESTAW BABY MERC Q7-X + MEGA GRATISY (1275178922) - Aukcje internetowe Allegro
hmm no wlasnei kolezanka go ma i nie chwali sobie, stwierdzila po 2 mies uzytkowania ze wolalaby dolozyc 300zl i miec x-landera. przede wszystkim ciezki, masywny, ona traci czasem nad nim panowanie, w gondolce brak materacyka- ale uszyla sobie.. z tym ze kolezanka ma 16ocm i ten wozek jet wiekszy od niej!!!! mam nadzieje ze ty bedziesz zadowolona- tego Ci zycze.. aha jej juz sie rączka porwala i odkleila- po 3 tyg uzytkowania:( oby Tobie służyl!!!!

reklama
ja jeszcze rozmawialam z kolezanka dzisiaj .. ona mowi ze gdyby nie miala porownania to bylaby bardziej zadowolona:-) a tak jezdzila sasiadki w-landerem, marietta, mutsym i jeszcze jakims.. ale co tam.. mowi ze za ponad rok zainwestuje w spacerowe.. mam nadzieje ze beda wam sluzyly te wozia.. bo ile osob tyle opinii:angry:, prawda?

hmm no wlasnei kolezanka go ma i nie chwali sobie, stwierdzila po 2 mies uzytkowania ze wolalaby dolozyc 300zl i miec x-landera. przede wszystkim ciezki, masywny, ona traci czasem nad nim panowanie, w gondolce brak materacyka- ale uszyla sobie.. z tym ze kolezanka ma 16ocm i ten wozek jet wiekszy od niej!!!! mam nadzieje ze ty bedziesz zadowolona- tego Ci zycze.. aha jej juz sie rączka porwala i odkleila- po 3 tyg uzytkowania:( oby Tobie służyl!!!!
rzeczywiscie kolezanka jest drobniutka ;-) no ja mialam na szczescie okazje sprawdzic go na zywo bo kolezanka taki kupila i dla mnie szczerze mowiac wydal sie wlasnie niezbyt ciezki z corka mialam ciezszy bo mialam najzwyklejszy najtanszy wozek na paskach i paki przeklinam do dzis dnia :-D no ale zobaczymy mam nadzieje ze mi posluzy i ze bedzie ok bo baaardzo mi sie spodobal jak go probowalam u kolezanki i wlasnie bardzo spodobalo mi sie to ze gondola jest wysoko ustawiona :-) a materacyk tam jest taki cieniutki z polaru ja na to napewno poloze kocyk albo kolderke zeby bylo grubiejale zobaczymy moze za tydzien bede go miala juz u siebie :-)jak go juz odbiore to napisze pare slow :-)

klaudoss mam do ciebie pytanko:-) bo Ty masz ten wózek MUTSY i ja tez sie przymierzem żeby go kupić (starsznie mi sie podoba:-) ) tylko ze ja jestem niziutka mam 160 cm i czy ten wozek nie jest dla mnie za wysoki?? jeszcze nie widzialam go na zywo i tak chcialam sie upewnić:-) aha i ja mieszkam na 4 pietrze wiec bede miala wycieczki pieszo po schodach i sie zastanawiam czy on jest ciezki i czy ewentualnie latwo odpina sie gondole?? bo tak myslalam ze bede go wnosic po pol pietra najpierw gondola z dzidzia a potem stelarz...

Oj mutsy zdecydowanie jest bardzo ciężki, ja szybko przerzuciłam sie na spacerówkę maclarena , lubiłam też rozwiązanie stelaż mutsy plus fotelik maxi cosi.

klaudoss mam do ciebie pytanko:-) bo Ty masz ten wózek MUTSY i ja tez sie przymierzem żeby go kupić (starsznie mi sie podoba:-) ) tylko ze ja jestem niziutka mam 160 cm i czy ten wozek nie jest dla mnie za wysoki?? jeszcze nie widzialam go na zywo i tak chcialam sie upewnić:-) aha i ja mieszkam na 4 pietrze wiec bede miala wycieczki pieszo po schodach i sie zastanawiam czy on jest ciezki i czy ewentualnie latwo odpina sie gondole?? bo tak myslalam ze bede go wnosic po pol pietra najpierw gondola z dzidzia a potem stelarz...
fakt do lekkich nie nalezy ale za pomoca 1 klikniecia zdejmujesz gondolke(ma pasy) do reki bierzesz stelaz skladasz i idziesz! u mnie wklatce sa 3 mutsy a bloku (4klatki) 7szt . raczke masz regulowana i jest u nas babeczka ktora ma niespelna 160cm cm i ma mutsy granatowy i daje rade1 mowi ze kazdy wozek jest ciezki a tu plusem jest to ze masz stelaz uproszczony tzn.jesli nie odepniesz gondolki zwijasz raczke chwytasz gondolke i nic cie nie obija w nogi- ja juz testowalam u siebie na 2 sposoby;) wiadomo najlzejszy wozek to parasolka, ale musimy sie pomeczyc.

reklama
Jeżeli chodzi o mutsy to ma jeszcze jedną fajną rzecz. A mianowicie taką oto deskorolkę:
Mutsy Step-Up Board Deskorolka BCM OKAZJA (1287106383) - Aukcje internetowe Allegro
jak dla mnie super sprawa. Młode jedzie w wózku, a starsze na tym podeście i nie marudzi na dłuższych trasach, że go nogi bolą.

mnie interesuje jeszcze jedna rzecz:
klaudoss porównywałaś mutsy z jakimś innym wózkiem, który ma powiedzmy tradycyjne skrętne koła z przodu? Zastanawiam się czy ciężko nim manewrować. Porównywałam prowadzenie x-landera XA z conneco barracuda i jest kolosalna różnica. Niby barracuda trochę do mutsy podobna ale z pewnością całkowicie inna liga.

Mam jeszcze pytanie do pozostałych dziewczyn. Pisałyście coś o x-landerach XA i XV? Macie jakieś porównania? Refleksje na ich temat?

Do góry