reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

...podobaja mi sie Wasze wozeczki! Szkoda, ze ja juz mam... bo chetnie bym w tej sprawie odwiedzila kilka sklepow:-)
Co do fotelikow to ja nigdzie nie wyczytalam, ze jest jakis czas, ktory okresla jak mozna dlugo wozic dzieciaczka.
Ja w wietrzne dni zakladam folie przeciwdeszczowa.

reklama
no ja tez mimo wszystko jestem za gondola bo uwazam, ze do 6mc dziecko powinno w niej byc no a poza tym podczas mrozu bedzie mu cieplej bo glebiej a w foteliku tak dziwnie. poza tym gondolke uzywana mozna na allegro juz kupic za 150-180zl minimum wiec duzy wydatek to nie jest. na moim osiedlu widze ze 2 babeczki jezdza wlasnie z fotelikami i maja w tym jeszcze specjalny spiworek. no ale kazdy mui dostosowac wozek do swoich potrzeb.

co do fotelika- to wlasnie mialam na studiach i znajomy rehabilitant mowil i pediatra tez ze max 2h dziennie. moja bratowa pierwsza corcie bujala w nim by usnela i w 4mc zycia miala cos z zeberkami. od tamtego momentu miala zakaz uzywania fotelika i mala lezala plasko!!! pomoglo! przy drugiej coreczce nie popelnila tego bledu, ale fakt ze fotelik miala taki za 70zl z biedronki, pewnie jakosc robi swoje..

Ostatnia edycja:
Ja zgadzam sie z kaludoss...slyszalam ze foteliki nie sa wskazaneBo foteliki sa profilowane a gondole proste i lepiej dla kregoslupa jak dzidzia lezy na prostym...a po za tym tez uwazam ze w gondoli jest lpeij osloniety i to wsyztsko co dziewczyny juz pisały:-) oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza....ja tam lubie sluchac opini innych..im ich wiecej tym lepiej:-D

Czlowiek uczy sie cale zycie - nie wiedzialam o tych fotelikach - fajnie, ze taki inf. sie pojawily - dziekuje!!
Choc nigdy nie naduzywalam fotelika ale moja Majka w gondolce wytrzymala do 2 m-ca zycia. Łapala sie za boki i sie podnosila tzn. probowala i darla sie w nieboglosy, prezyla sie i wyginala tak jak to tylko bylo mozliwe.
Wlozylam ja do spacerowki z taka specjalna wkladka i byl juz spokuj.
Podobnie bylo w kapieli- nie wiedzielismy o co chodzi, wymienilismy wanienke na wieksza, zaopatrzylismy sie w rozne zabawki i etc. a okazalo sie, ze trzeba Majke tylko inaczej trzymac - by widziala wiecej z otoczenia.
Ciekawa jestem jak bedzie teraz - gondolka jest dosc waska w stokkim - ciekawe czy sie pomiescimy z tym wszystkim, spiwor, grubsze ubranko, jakis kocyk... moze byc ciezko :)

Z tymi fotelikami to faktycznie ciekawe - dobrze, że piszecie o tym. Ja kupiłam wózek Jedo Fyn4 i wydaje mi się naprawdę w porządku, a że marka polska, to i cena była dobra :) Teraz zastanawiam się nad fotelikiem...

ja gdzies słyszałam niewiem czy nie w szkole rodzenia.. ze dziecko w foteliku samochodowym nie powinno przebywac dłuzej niz dwie godziny.. a w trakcie jakiejs trasy.. to trzeba robic własnie przerwy około 15min. wyjac dziecko.. dac mu sie rozprostowac .. bo taka pozycja nie słuzy małemy kregosłupkowi :)

aaaa dziewczyny no i bez filmow.. chodzi o to ze ok 2h CODZIENNIE jesli raz wypadnie 4h a potem przez kilka dni nie stosuje sie fotelika to nic nie stanie sie. ja fotelik na poczatku bede rzadko stosowac tyle co w odwiedziny i na zakupy ale od wrzesnia codziennie niestety, tylko ze to juz bedzie 9miesieczny bobas!

Dziewczyny to jest dla mnie logiczne ze nie trzyma sie dziecka caly czas w foteliku i Ja mowiac o foteliku mam na mysli zaprowadzenie starszego syna do szkoly i odbior i czasem zakupy na miescie ale wiadomo ze dziecka meczyc nie bede.A dla Mnie praktyczniejszy bedzie fotelik bo JA mieszkam w Uk i podrozouje codziennie autobusami i tutaj nie raz zeby jechac autobusem musze zlozyc wozek zeby do niego wsiasc wiec z fotelikiem latwiej bo biore go na reke skladam wozek i wsiadam a gondole musze odpiac i trudniej mi z nia wsiasc.Ale dzieki za informacje poczytalam sobie dzisiaj o fotelikach duzo dzieki Wam i wyczytalam tez zeby wozic dziecko w aucie jak najdluzej sie da tylem do kierunku jazdy bo tak bezpieczniej i lepiej dla dziecka.No i wlasnie ze do 2 godzin dziennie zeby w foteliku przebywalo.

reklama
hej kobietki ja na poczatku chialam kupic najzwyklejszy najtanszy wozek ale jak kolezanka zamowila sobie swoj i go wyprobopoowalam to stwierdzilam ze tez taki miec :-) i szukalam i szukalam i udalo mi sie znalesc na gwarancji za pol ceny :-) chcielismy z mezem kupic dopiero za becikowe wozek ale trafila sie taka okazja ze kase pozyczylismy i juz kupilismy prawdopodobnie za tydzien po niego jade :-) jestem super szczesliwa bo jest superwoy na zywo

a coo wy o nim sadzicie to taki sam jak na tej aukcji tylko ze niebiesko czarny
3W1 NAJNOWSZY ZESTAW BABY MERC Q7-X + MEGA GRATISY (1275178922) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry