reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

Ja zastanawiałam się nad x-landerem XA lub XT. Jesli chodzi o XA- ten jest o 3 kg bodajże cięższy, ale właśnie nie wiem czy nie zwinniejszy od tego XT, poza tym XA ma większy koszyk na dole, a tak generalnie, jak dla mnie są bardzo do siebie podobne. Dla mnie najważniejsza w wózku jest ich lekkość i sposób składania. Bajerów w każdym jest tyle, że cięzko się zdecydowac.

A propos Mutsy, na pewno model transporter jest bardzo lekki, bo waży niecałe 11 kg i też mi sie podoba, naprawdę lekko się prowadzi, bo sprawdzałam w sklepie. Tez go biorę pod uwagę.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: TRANSPORTER spacerowy + fotelik/minig ondolka Prima Traveller + śpiworek polarowy Mutsy GRATIS

reklama
Jeżeli chodzi o mutsy to ma jeszcze jedną fajną rzecz. A mianowicie taką oto deskorolkę:
Mutsy Step-Up Board Deskorolka BCM OKAZJA (1287106383) - Aukcje internetowe Allegro
jak dla mnie super sprawa. Młode jedzie w wózku, a starsze na tym podeście i nie marudzi na dłuższych trasach, że go nogi bolą.

mnie interesuje jeszcze jedna rzecz:
klaudoss porównywałaś mutsy z jakimś innym wózkiem, który ma powiedzmy tradycyjne skrętne koła z przodu? Zastanawiam się czy ciężko nim manewrować. Porównywałam prowadzenie x-landera XA z conneco barracuda i jest kolosalna różnica. Niby barracuda trochę do mutsy podobna ale z pewnością całkowicie inna liga.

Mam jeszcze pytanie do pozostałych dziewczyn. Pisałyście coś o x-landerach XA i XV? Macie jakieś porównania? Refleksje na ich temat?
kurcze nie pamietam z jakim porownywalam. ale jak bylismy w sklepie dzieciecym to ze wszsytkich tam obecnych wygral: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XA (4w1) głęboko-spacerowy + Maxi Cosi CABRIO FIX + baza ISOFIX wersja bez bazy oczywiscie i gondolka troszke mala ale mutsy duzej tez nie ma. i gdybym teraz mutsego nie miala na 100% bysmy ten kuili.
aha no i w kazdym wozku skretne przednie kola sie roznia- sa rozne mechanizmy i trzeba patrzec. kiedys bylam przeciwna tym wozkom bo kojarzyly mi sie z inwalidzkimi (specjalne modele, ktore mam na codzien w pracy) i szlag mnie trafia w pracy bo te kolka jezdza jak chca, nie zawsze mozna zablokowac itp. ale tylko ten x-lander wygrywa i bylabym sklonna naprawde kupic!
natomiast w mutsy bardzo mi sie podonbaja wlasnie te jego duze sportowe pompowane kola! bo marietta ma tez duze ale juz inne..

mnie ostatnio rodzice pytali czy wybralismy juz wózek mówiłam że podoba mi sie ten mutsy. Powiedzieli, zebyśmy wybrali taki jak nam sie podoba i tylko im powiedzilei ile kaski i kiedy maja nam dać:-) cieszę sie starsznie. Jakoś na dniach ruszamy do sklepów "pomacać" te wózki wtedy zobaczymy czy Mutsy nadal mi sie tak będzie podobał. Co do ciężkości wózka to już sie pogodziłam z tym, że chyba każdy bedzie dla mnie cięzki i ciezko mi bedzie wtaszczyć wózek i dziecko na 4 pietro ale popatrzymy w sklepach. Jak maż bedzie w domu to oczywiście on mi go zniesie czy wniesie najgorzej jak on bedzie np na popludnie w pracy...ale to moze wtedy tata mi pomoze albo jakis sąsiad sie nawinie:-)

Ja przy pierwszym dziecku przechodziłam horror z ciężkim wózkiem i teraz już mimo zafascynowania Mutsym nie kupiłam go... nie chciałoby mi się na 2 piętro go wnosić a co dopiero 4 ...
No ale każdy ma swoje zdanie :) aniwar - zastanów się jednak dobrze, czy na pewno chcesz taki ciężki wózio :)

no własnie ja narazie tylko ten wózek widzialam na fotkach...a wiadoma zdjecia zdjeciami ale jak go zobacze na zywo i przetestuje w sklepie to moze calkowice zmienie zdanie.
Do sklepu ruszamy w przyszlym tygodniu juz sie nie moge doczekac:-)

Ewcia ale wiesz co ja też z całą świadomością decyduję się na zakup cięższego ale w mojej ocenie solidniejszego wózka z pompowanymi kołami. W odwodzie planuję zakup chusty i pewnie od wiosny na krótkie wypady do sklepu albo do przedszkola po starszaka będę jej używać.

reklama
no własnie tez miałam taki pomysł z tą chustą np jak bede sama a bede musiala wyjsc z psem na chwile z domu....tez to jest jakies rozwiązanie....

Do góry