reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

Skoro już mowa o wózkach 3 - kołowych to napiszcie mi dziewczynki jak z ich stabilnością bo różnie o tym piszą a wiadomo, najlepiej zapytać kogoś doświadczonego w temacie :) Oglądałam kilka i bardzo mi się podobają, myślałam również o takim, który ma z przodu 2 koła złączone w 1. Oczywiście obrotowe.

S4_gs07_1.jpgw

Piszcie proszę co o tym sądzicie :)

reklama
Z tego co ja się orientuję to wszystko zależy od ustawienia tych kół, bo jeżeli te przednie kółko jest blisko tylnych to faktycznie może być problem ze stabilnością. W tym modelu który ja mam to przednie kółko jest znacznie z przodu i jak dla mnie nie ma żadnej różnicy w stabilności w porównaniu z czterokołowcem. A co do tych wózków z dwoma kółkami złączonymi to nie wiem bo niestety nie oglądałam takich. Zastrzegam że to jest tylko opinia laika :)

julka - ludzie nie mając żadnego doświadczenia wypisuję czasami że te wózki są bardzo wywrotne, no bo jak może być stabilny wózek z 1 kołkiem z przodu, wiesz, takie gadanie bez żadnej konkretnej wiedzy. Ja nigdy takim wózkiem nie jeździłam bo właściwie nie miałam neta jak kupowałam wózki dziewczynkom i niewiele wiedziałam na ten temat. Przez to moje corki miały aż 4 wózki... Zawsze bardzo chciałam 3 kołowca, ale nie mogłam się zdecydować...

Moja siostra miała ten trójkołowiec z chicco i była z niego mega zadowolona a i moja mama która nie jedno dziecko już wywoziła też stwierdziła że ten jest dużo lepszy od zwykłych czterokołowych. Jak jeździłam po sklepach z wózkami też słyszałam opinie że trójkołowce są niestabilny, tylko że dana firma nie produkuję trójkołowców więc trzeba coś powiedzieć żeby sprzedać swój produkt! W każdym bądź razie ja polecam trójkołowce mimo dziwnych opinii że są niestabilne :)

Ostatnia edycja:
Ja mam trójkołowiec z przodu ma kola złączone,według mnie jest stabilny.Tylko to koło jest nieobrotowe...i to może minus.Wolałabym aby było obrotowe.Tak to koła są duze i pompowane.wózek jest też wtposażony w hamulec ręczny do tego przedniego koła ,a na dwa z tyłu jest blokada.Zastanawiam się czy zostać przy nim czy zakupić cos nowego dla drugiego dzidziusia,bo jest po synku,ale chyba przy nim zostanę.

martusia - ja chcę obrotowe głównie ze względu na Nicole bo ona nie skręci sama wózkiem, za ciężki dla niej a już się cieszy na spacerki z maluszkiem. Moja siostra ma kółka na stałe i Nicole za nic sobie z tym wozem nie radzi... Gdyby nie to, to kupiłabym napewno x-landera x1 bo mężowi się podoba od zawsze, już dla Magdy chciał go kupić :)

Ewcia_822 ten pierwszy model mi się bardziej podoba, chyba to jest Casualplay S4. Ja uwazam, że sa bardzo stabilne. Ja mam Jane Slaloma i jeszzcze ani razu nie wypadł z wózka mój smyk.

a ja dostałam ofertę na sam stelaż do wózka który mam, a ten stelaż mi się nie podoba... wolę taki o większych kołach, niestety obdzwoniłam kilkunastu sprzedawców i sklepy i nikt nie sprzeda samego stelaża, więc napisałam do producenta i na początku tez powiedzieli, że nie mają w ofercie samych stelaży, ale napisałam maila i się zgodzili :-)
mam nadzieję, że zrozumiałyście mój przydługi i nudnawy wywód...
w kazdym razie miałam taki wózek:

wózek wielofunkcyjny JEDO FYN 4 DS Classic lub Freeline, Sklep internetowy smerfland.pl: artykuły dziecięce

a będę miała taki:

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: FYN 4DS Freeline głęboko-spacerowy 2010

sam stelaż za 600zł, gondolę i spacerówkę mam ze starego - będzie pasować :-)

reklama
Do góry