reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Kamilala,wlasnie sobie ogladnelam twoj wozek,fajny jest. jaki masz kolor?
ja tez mam spiwor do fotelika,ale tylko dla maluszka... zreszta nie wiem czy bede mogla go uzywac, bo on jest do fotelika co mozesz ze soba nosic i do wozka przyczepiac, a ja takiego nie chce. my kupimy fotelik,ktory bedzie non stop w samochodzie i od urodzenia do momentu kidy dziecko juz nie potrzebuje korzystac z fotelika, tzw.3 w 1.

reklama
Mam czerwony. Fotelik mam też bujak-nosidełko i przyczepiany do wózka do 13 kilo. Nawet nie wiedziałam, ze sa takie 3 w jednym. Ale kolejny fotelik to chyba już jakiś regulowany znajdziemy ...nie interesowałam się jeszcze tymi fotelikami na później...

Kamilala, ja nie wiem czy w Polsce sa takie,bo jak sie o takowy w jednej hurtowni spytalam,to baba wielkie oczy na mnie zrobila i powiedziala,ze takowych nie ma...
dzisiaj moj Joe ogladal na internecie Emmaljunge i powiedzial,ze on dla dziecka nie bedzie zalowal i mam wybrac taki wozek,ktory mi sie w 100% podoba,zebym mu pozniej nie marudzila....
aph,wspolczuje ci,bo sama widze jak jest ciezko cos wybrac... mi sie conajmniej 3 wozki roznych firm podobaja i badz tu madra i zdecyduj ktory....

ja nie sadzilam ze w wyborze bede sie kierowac waga wozka, a jednak ta waga zdecydowala :-) oczywiscie minimum jakie sobie zalozylam wozek tez spelnia ale z tych ktore mi podpasowaly wybralam najlzejszy :-) prawda jest taka ze pewnie na lato kupimy jakas spacerowke lekka ;-)

Karlam ja od samego początku zwracałam dużą uwagę na to ile dany wózek waży. Znam stan swojego kręgosłupa i wiem, że muszę go oszczędzać. A poza tym nie mamy samochodu i będę musiała wnosić wózio do autobusu, a nie zawsze znajdzie się ktoś życzliwy, kto pomoże kobiecie wtargać wózek do/z autobusu.

Monia masz racje, nie zdawalam sobie sprawy z tego ze waga wozka jest taka wazna, tzn wiedzialam ale prawdziwa baba ze mnie wyszla i wozek nawet jak byl ciezki a mi sie wizualnie podobal to chcialam go miec, dobrze ze przy wybieraniu wozka byl ze mna Pawel i Mama :-)

Karlam faceci zawsze patrzą na dany przedmiot od strony jego funkcjonalności i dobrze jest jak potrafią przekonać swoją kobietę do tych racji, których ona nie dostrzega. My kupowaliśmy wózek z moją mamą. Ona była w szoku i zresztą sprzedawca też, jak widziała na co my we dwoje zwracamy uwagę oglądając wózek. Rozebraliśmy go prawie na czynniki pierwsze, żeby się przekonać czy jest sprawny, jak funkcjonuje mechanizm składania wózka, jak głośno i w jaki sposób składana jest budka itp. Facet w komisie stwierdził, że pierwszy raz miał takich klientów jak my :-D A my wiedzieliśmy po prostu czego chcemy i co nas powinno interesować przy zakupie pierwszego pojazdu dla naszego synka :laugh2:

reklama
Do góry