reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

dziewczyny,mam troche glupawe pytanko,ale nie pomyslalam zeby zadac w sklepie i teraz mnie meczy.....
wszedzie pisza,ze obicie w wozkach ( Emmaljunga,Inglesina i Peg Perego) jest zdejmowana i da sie prac. pamietam,ze w Atlantico PP, rzeczywiscie dalo sie ja zdjac i prac,ale tylko z siedzenia,budki juz nie; korci mnie jednak gondola, czy da sie zdjac obicie i je wyprac,czy tylko ta biala wysciolka z srodka,a co z budka.... wiem,ze budka tak nie brudzi sie jak siedzenie ze spacerowki,ale jestem ciekawa...
rowniez sobie wymyslilam,ze jak bede kupowac wozek to chce dwie budki, jedna do gondoli i druga do spacerowki; mam zamiar miec co najmniej dwoje dzieci i uzywac tego samego wozka, a boje sie ,ze budka uzywana na spacerowce nieco wyblaknie i jak przyczepie ja do gobdoli,to bedzie roznica, a ze jestem straszna pod wzgledem,zeby mi wszystko pasowalo,to wymyslilam sobie takie rozwizanie.... widzialam tez fajne daszki na lato do Inglesiny i PP, ale nie wiem jak one sie sprawuja...

reklama
Ewa-Krystyna ja co prawda nie mam tych wózków, o które pytałaś, ale z mojego mogłam wszystko zdjąć i wyprać. Wszystko wrzuciłam do pralki z wyjątkiem budki. Miała ona w sobie taki giętki pręcik (jak w namiotach) i obawiałam się, że w pralce może coś się z nim stać. Więc budkę wyprałam ręcznie.

Monika77, nie pomyslalam o recznym praniu,bo jestem len i niczego nie piore w reku... kupilam dobra pralke z porzadnym cyklem prania recznego,zeby nie robic tego samej.... ale to jest pomysl na budke...

Ewa-Krystyna ja też rzadko piorę ręcznie, bo mi się nie chce. Ale budkę zdecydowałam się tak prać bo po pierwsze balam się, że ten drut się połamie, a po drugie, że jeszcze może mi on uszkodzić bęben w pralce :szok:. A tego bym nie chciała :no:

Monika77, ja tez bym sie nie odwazyla wlozyc budki do pralki... ale jesli wozek kupie tutaj ( na co sie bardzo zapowiada,bo w razie jakiejs awarii bede miala serwis na miejscu,a z wysylaniem do Polski w te i z powrotem,tobyloby za duzo klopotu i pewnie bardziej oplacalo drugi wozek kupic),to moge rowniez dokupic dodatkowa budke,bo sobie wymyslilam,ze jak bede najpierw uzywala do gondoli a potem przeloze do spacerowki to mi troche wyblaknie i jak znowu zaloze do gondoli dla drugiego dziecka,to bedzie kolor sie odznaczal... jestem niemozliwa pod tym wzgledem...

reklama
Ja na szczęście mam wózek z dwiema budkami. Z cieplejszą i taką lżejszą . Ale one mają te druty tez niewyjmowane raczej. Rzeszta ladnie się zdejmuje z wózka do prania.
Mam tez taki ciepły śpiwór do wózka , jak i do fotelika. Mięciutki, rozpinany na suwaki...maluszek nie zmarźnie zimą w nim.

Do góry