reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

reklama
My byliśmy w piątek oglądać z moją mamą wózki i chyba zdecydowaliśmy się już na coś konkretnego. Spodobał nam się bardzo wózek trzyfunkcyjny firmy BabyActive. Oto strona tej firmy BabyActive - wózki dziecięce

Na zdjęciu jest kolor taki jak nam się podoba :-) Koszt wózka z kołami pompowanymi wynosi u nas 775 zł, a w internecie można znaleźć ciut tańszy.

A ja zdecydowałam się wkońcu na Implasta Volant 3XL - kolor czerwony.
WÓZEK GŁĘBOKO-SPACEROWY IMPLAST VOLANT 3 od SS (136019582) - Aukcje internetowe Allegro

Narazie niekupiony, ale już nic innego nie szukam. No i kupię na allegro-bo taniej nie znalazłam.

I mam pytanie: jak sadzicie, czy te ocieplacze do wózków się przydają, czy są praktyczne - chodzi mi o takie śpiworki grube do kompletu wózka, lub do kupienia osobno. Bo może wystarczy jakaś kołderka i poduszka, czy cos kocykowatego?
A może na zimę warto wydać na taki śpiwór kasę????:confused:

Ale fajne te wózki:-)szkoda,że ja już mam:-)

Też robiłam zakupy wcześniej bo sobie nie wyobrażałam po porodzie:szok:niby jak i kto a łóżeczko, wózek (torba dla nowordka w komplecie w której przewieźliśmy Natalkę do domu) Są kobiety które nie kupują przed urodzeniem dziecka?I czekają aż rodzina im wszystko kupi...?wybierze coś co by mi nie odpowiadało. Zabobony, też na mnie dziwnie koleżanka patrzyła jak byłam w w7 czy 8 mesiącu a już w pokoiku wszystko przygotwane i wózek stał.Poza tym kupowałam właśnie wszystko,żeby wyszło jak najtaniej,porównywałam ceny, jechałam zobaczyć do sklepu jak co wygląda a zamawiałam taniej na allegro.Część moich zakupów jakie spisałam:
-wózek 800zł (w sklepie 1040)
-łóżeczko 220
-materac 110
-przewijak 50
-pościel 115 chyba już z wypełnieniem i prześcieradłami...nie pamiętam
-kocyk 25 (mąż potem kupił drugi bo mu powiedziałam,żeby jakiś kupił:-) bo jeden to mało: 70zł ale fajowski;-))
-pieluchy tetrowe 40sztuk/70zł ale nie kupujcie tyle:-Di tak używałam pampresów
-pampersy 24zł
-rożek 17zł,
-rożek 15zł (teraz bym kupiła jeden a porządny:-))
-monitor oddechu 280zł...
-wanienka 24zł ta mniejsza potem i tak Natalka się już kąpała w dużej wannie
-gąbka do tej wanienki 11zł
-dekoracje na ścianę 39zł
dochodzą jeszcze koszty przesyłki razem coś 2000zł
nie liczę ubranek i rzeczy do szpitala dla mnie np koszul, podkładów itd bo sobie tego nie zapisałam a szkoda, a po porodzie jeszcze różniste maści ale to już dostawałam w prezencie od mamy:-)
To są i tak te zakupy na początek:-)potem dochodzi jakieś nosidełko, kupiłam chustę-nosidełko, chwalą sobie ale nam nie przypasowała, całe szczęście udało mi się odsprzedać, fotelik do auta dostaliśmy i krzesełko do karmienia też.

Teraz jeszcze nic nie kupowałam, jakieś początkowe ciuszki by się przydało, najlepiej mi się sprawdziły półśpioszki i body najwygodniej, body przewiązywane nie wkładane przez głowę i to sobie ewentualnie kupię. Może teraz wyjść tak,że siostra Natalki będzie słabiej wyposażona bo nie jestem w szale robienia zakupów jak poprzednio:-DMoże mi powiecie co już macie i to zweryfikuję z tym co już mam a co jeszcze kupić...

Skakanka co to jest monitor oddechu?ja nie liczac ubranek mam juz:
wanna 25 zl
kocyk polarowy 15 zl
rozek 37 zl
pieluchy flanelowe x2 9 zl
reczniki i myjka 50 zl
poza tym lozeczko i materac
dla siebie jeszcze nic nie kupilam

aha no i czekam na posciel z wypelnieniem okolo 80 zl
i pieluchy flanelowe x2 10 zl

aha mam pytanko, czy wy wszystko bedziecie praly przed uzyciem? chodzi mi o posciel itd a nie o ubranka bo te to napewno trzeba uprac :-)

reklama
Do góry