reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

ubranka, kombinezon, 2 kocyki, tetra, flanela, 1 przescieradło, butelki i smoczki, laktator, 1 koszulka do karmienia, majtki poporodowe
suma 910 zł

na posciel pójdzie 530 zł
mebelki, wózek, fotelik 2800 zł
i jeszcze kosmetyki, apteczne rzeczy, przewijak, wanienka i stojak pod wanienke, reczniki i gruby kocyk tez z 500 zł.
ajajaj:baffled:

prac bede wszystko co sie nadaje do prania.

reklama
NO właśnie, co z tym monitorem oddechu?????
Bo się po poście Skakanki zaczęłam zastanawiać.. a patrząc na allegro, to spory wydatek..

ja mam :
ubranka, 2 kombinezony, 1 kocyk, butelki, smoczki, szczoteczke do wlosow, gruszke do noska, przewijak, wanienke, wozek, 3 pieluchy tetrowe w sloniki, no i fotelik do mnie z Niemiec jedzie, szwagierka nam przywozi,
a dla siebie:
2 koszule, ale chce jeszcze pizame, laktator, 2staniki dla karmiacych,

Karlam, mnie sie wydaje,ze powinno sie wszystko co sie da wyprac- szczegolnie posciel,rozek,pieluchy flanelowe,ubranka. Jedyne co chyba mozesz sobie darowac to kombinezon zimowy,ale to juz od ciebie zalezy; rowniez bylabym ostozna z wypelnieniem kolderki i poduszki- je prac najlepiej na delikatnym lub recznym w cieplej wodzie ( 30C) uzywajac 1/3 "dawki" proszku i plukac w tej samej temperaturze;chyba,ze producent inaczej zaleci. Wiem,ze niektore niemieckie firmy zalecaja 60c lub nawet gotowanie.Ja bede prac wszystko,bo kompletuje moja wyprawke od kilku lat,wiec sila rzeczy trzeba bedzie wszystko odswiezyc,LOL... zreszta jak kupuje dla siebie to tez wiekszosc rzeczy laduje najpierw w praniu...

Pościel jak najbardziej powinno się wyprać, choć ja na początku nie korzystałam z pościeli bo spała w rożku, na początku dziecko lubi być ciasno opatulone.Wypełnienia nie prałam.

A monitor oddechu to jest coś podobnego do niani, montuje się taką płytkę z kabelkiem pod materacem łóżeczka do tego jest odbiornik, który sobie po cichu pika, alarm się włącza jeśli dziecko...przestaje oddychać...Kupiłam go ze strachu..już go nie mam bo odsprzedałam, teraz nie będę kupować.

A piorę w Loveli 90stopni.Lovela najładniej mi pachnie ze wszystkich tych środków do prania dla dzieci.

Elżbietka trochę Was szarpnie po kieszeni;-)

Mebelków nie kupowałam oprócz łóżeczka i takiej półki przy łóżeczku na akcesoria ale jest uniwersalna. Łóżeczko da się przerobić na tapczanik ale i tak się nie mogę doczekać łóżka piętrowego kiedyś;-)

Wydaje mi się,że ubranek nie ma co kupować wiele na zapas tych większych numerów bo dziecko znów tak szybko nie rośnie a nie wszystko się sprawdza i nie wszystko się wykorzystuje potem...A na początek ile macie ubranek i jakich?
Kurczę nie czuję na razie żadnego syndromu wicia-gniazda, chyba coś ze mną nie tak:dry::confused::baffled:;-)

ja na dzis zaplanowałam przegląd dzieciowej szafy:tak: i zobacze czego ile w jakim rozmiarze mam. i co powinnam jeszcze dokupic. spisze to sobie an kartce i postaram się nie kupowac nadprogramowo za bardzo (tralalala:-p)

czy wypełnienie ochraniacza tez trzeba prac?
mój syndrom jest, ale taki z nastawieniem "za jakiś czas":-D jesli chodzi o meblowanie

reklama
Elżbietka,
ale się uśmiałam z tego twojego : "(...) tralalala:-p"

:-):-):-):-):-):-)

Na pościel u mnie wyjdzie 600zł ( ze zmianą i rożkiem)....
....no cóż tylko taka mi sie podoba....:-p:tak::tak::tak:

Do góry