reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Dostałam
- ciuszki, w tym kurteczka i ocieplane spodnie, więc nie będę kupować specjanie kombinezonu
- fotelik samochodowy
- podgrzewacz
- wanienkę
- przewijak
- kocyk lekki
- smoczki, buteleczkę

Kupiłam
- łóżeczko z materacem
- wózek Chicco wielofunkcyjny
- wyremontowałam pokój dla maluszka (okna, panele, tapety, lampy, w tym nocna lampka)

Muszę kupić
- pościel z wypełnieniem, chraniaczem, przybornikiem i moskitierą wraz ze stelażem oraz 2-elementową i prześcieradło na zmianę - w sumie 255 pln na Allegro
- rożek ciepły
- laktator (zamówiłam na Allegro, ale nie przyszedł)
- pieluszki tetra i pampersy
- suszarkę na pranie (bo nie mam)
- komodę na ciuszki
- roletę do okna
- jakieś kosmetyki, proszek, herbatki itp.
- 2 ręczniczki kąpielowe, najchętniej z kapturkiem

reklama
No macie ładną tą pościel:-), też bym taką chciała ale drogo:szok:. A z mebelków dziecię szybko wyrasta zwłaszcza jak są takie typowo dziecinne np różowe;-)więc za tym nawet nie patrzyłam..

MariaOla niezla lista :-) co do recznikow z kapturkiem to ja kupilam te co pokazywalam (jeden za 22 zl, przy kupnie dwoch myjka gratis) i jestem bardzo zadowolona, szybko przyslali :-) reczniki sa sliczne :-)

wlasnie do moich drzwi zapukal listonosz i przyniosl mi takie cudo :-)w zwiazku z tym nie bede dokupywala jeszcze jednego kombinezonu, tylko ten co kupilam rano, napewno starczy :-) aha ten sweterek jest bardzo cieply, welenka a w srodku polar, rozmiar 56 :-) nie moglam sie oprzec, kupilam go na allegro za grsze (okolo 20 zl z przesylka) :-)

A laktator jaki kupujecie?ja miałam taki odciągacz dawał radę;-) na dodatek musiałam kupić drugi dobrze,że tani bo go schajcyłam;-)wygotowując wszystkie butelki itd, zamknęłam drzwi od kuchni i zapomniałam...:zawstydzona/y::szok:, Karmiłam tylko 4msce niestety a teraz nie wiem czy warto się szarpnąć na lepszy czy nie...do pracy i tak wracam dopiero jak dzidzia będzie miała 8mscy więc już dawno mogę nie karmić choćbym chciała...Ale jak się szybko wraca do pracy to warto mieć cały sprzęt do przechowywania mleka..

Karlam śliczne:-)Ja teraz jestem i tak spłukana i nie chcę wchodzić na debet ani na allegro:-D ale zacznę robić zakupy od nowego msca...tylko muszę sobie zapisać co mi będzie potrzebne...

ech mialma to napisac w watku o ciuszkach i innych slicznosciach dla naszych malenstw ;-) hehe bo te sweterki to raczej kolek nie maja :-) buhahhhaha

Skakanka ja mam laktator odziedziczony: Canpol Babies laktator reczny Breast Pump :-) nie znam sie na tym sprzecie, wiec nie wiem czy dobry czy nie :-)

Dziewczyny, wasze listy rzeczy dla dzieciaczków są imponujące. Ja poza zrobieniem remontu w mieszkaniu i kupienia kombinezonu nic więcej nie mam. Ale w ciągu tygodnia chcę wszystko poprzewozić od siostry i przyszłej szwagierki. Wtedy będę wiedziała co mi brakuje i co muszę dokupić. Zdecydowałam się jedynie na konkretny model wózka, ale kupowanie go zostawiamy sobie na grudzień.
Jak rozmawialam ze swoimi koleżankami-mamami, to poradziły mi, żebym nie kupowała na razie gruszki i laktatora, bo może się wcale nie przydać, a tylko wydam niepotrzebnie kasę. Z laktatorem faktycznie się wstrzymam, ale zastanawiam się nad tą gruszką. W końcu ona nie kosztuje wcale tak wiele.

Karlam .... a od jakiego sprzedawcy kupujesz, masz ulubionego i zaufanego, który ma towary dobrej jakości. Chodzi mi głównie o pościele, ręczniczki itp z wyjątkiem ciuszków.

Monika .... jak to gruszka może się nie przydać :szok: , a jak inaczej czyścić nosek z kozic :confused: o katarku już nie wspomnę.

Skakanka .... ja zamierzam kupić zwykły laktator LAKTA z takim tłokiem, moje kumpele polecają, od Elżbietki pacjentki też używają takich z tłokiem, więc pewnie coś w tym jest. Taki z LAKTY kosztuje w aptece ok 39 pln.
Ja też jestem spłukana, wydałam sporo na remont 2 pokoi, a do tego auto zaczęło pożerać kasiurkę w związku ze swoim pierwszym przeglądem (kupiliśmy używane), a do tego potrzebujemy jeszcze zimowe opony. Oj coś mi się zdaje, że w tym roku rocznica ślubu odbędzie w barze mlecznym ;-) :-D

Kamila, a jaką pościel kupujesz?? ja się wlasnie zastanawiem nad tym czy kupowac rożek... wydaje mi sie ze wystarczy kocyk. a co do stabilnosci trzymanai dziecka w nim, to tego akurat sie nie boje. w sumie rożek to nie jest duży koszt, ale jak ma być zbedny,to ja nie mam za dużo miejsca w mieszkaniu

MariaOla, jak to laktator nie przyszedł? zapąłciłas i nie przyszedł? czy jeszcze ma czas? ja laktator tez kupiłam na allegro, doszedł bez problemu

reklama
Do góry