reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Dzięki Wam, fajnie, że jesteście :-) Dziś martwią mnie te ulewania. Na szczęście jutro przyjedzie położna. Zobaczymy czy coś mi doradzi....mała tak głośno przełyka przy piciu, szybko i łapczywie, potem jej się na maksa ulewa, takim jeszcze nie przetrawionym mlekiem. Płacze i zastanawiam się, czy nie boli jej brzuszek, albo od nadmiaru nałykanego powietrza, albo może to refluks? Czytalam, że dzieci mają też coś takiego... Ktoś z Was chyba o tym refluksie pisał....no i mam zmartwienie nowe....kurcze....chciałabym bardziej wyluzować i przestać o wszystko drżeć co związane z maleńką....

reklama
Witam:)

Wychowałam czworo siostrzeńców, obce bliźniaki i teraz swoje chowam - powiem Wam coś młode mamy: nie ma super przepisu na wychowanie dziecka bo nie ma dwóch jednakowych dzieci.

Wyluzujcie, postarajcie sie podchodzić do wszystkiego spokojnie i dajcie sobie prawo do błędów. To bardzo ważne, bo każda mama popełnia błędy, nie trzeba się nimi zamartwiać tylko wyciągać wnioski. :happy: Trzymajcie się!

Katalka ulewania to norma, dopóki dzieciątko przybiera na wadze;) U nas czasami po godzinie jak Szymek uleje, to ja nie zdążę mu pieluszkę podłożyć:)
Nikita masz racje ! :) My się śmiejemy ile to dzieciaka nie męczyliśmy żeby odkryć co mu jest.
Jak wróciłam z domu, w domu było tak gorąco, że ubrałam go w bodziaki i skarpetki, bo ja cała mokra byłam tak ciepło, a on płakał całą noc. Dopiero mama mnie oświeciła, że takiemu kurczaczkowi zimno;) Masakra;) ale człowiek uczy się na błędach;-)

P3190123.jpgP3020086.jpg Oto i Szymcio :D :-)

Ninka to też cały tatuś ;), choć mam nadzieję, że jeszcze się pozmienia i trochę ze mnie będzie mieć. Ale z charakteru to istny tatuś , ruchy, wszystko...wielka dama:-):-D

reklama
U mnie Szymuś ma jedynie palce u stóp moje a tak to tatuś :-) Nawet miny strzela, jak on:) Ale charakterek może mieć mój, bo też szybko denerwuje się i jak coś chce to ma być teraz, zaraz;)

Do góry