reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Dzięki Wam, fajnie, że jesteście :-) Dziś martwią mnie te ulewania. Na szczęście jutro przyjedzie położna. Zobaczymy czy coś mi doradzi....mała tak głośno przełyka przy piciu, szybko i łapczywie, potem jej się na maksa ulewa, takim jeszcze nie przetrawionym mlekiem. Płacze i zastanawiam się, czy nie boli jej brzuszek, albo od nadmiaru nałykanego powietrza, albo może to refluks? Czytalam, że dzieci mają też coś takiego... Ktoś z Was chyba o tym refluksie pisał....no i mam zmartwienie nowe....kurcze....chciałabym bardziej wyluzować i przestać o wszystko drżeć co związane z maleńką....

reklama
Witam:)

Wychowałam czworo siostrzeńców, obce bliźniaki i teraz swoje chowam - powiem Wam coś młode mamy: nie ma super przepisu na wychowanie dziecka bo nie ma dwóch jednakowych dzieci.

Wyluzujcie, postarajcie sie podchodzić do wszystkiego spokojnie i dajcie sobie prawo do błędów. To bardzo ważne, bo każda mama popełnia błędy, nie trzeba się nimi zamartwiać tylko wyciągać wnioski. :happy: Trzymajcie się!

Katalka ulewania to norma, dopóki dzieciątko przybiera na wadze;) U nas czasami po godzinie jak Szymek uleje, to ja nie zdążę mu pieluszkę podłożyć:)
Nikita masz racje ! :) My się śmiejemy ile to dzieciaka nie męczyliśmy żeby odkryć co mu jest.
Jak wróciłam z domu, w domu było tak gorąco, że ubrałam go w bodziaki i skarpetki, bo ja cała mokra byłam tak ciepło, a on płakał całą noc. Dopiero mama mnie oświeciła, że takiemu kurczaczkowi zimno;) Masakra;) ale człowiek uczy się na błędach;-)

P3190123.jpgP3020086.jpg Oto i Szymcio :D :-)

Ninka to też cały tatuś ;), choć mam nadzieję, że jeszcze się pozmienia i trochę ze mnie będzie mieć. Ale z charakteru to istny tatuś , ruchy, wszystko...wielka dama:-):-D

reklama
U mnie Szymuś ma jedynie palce u stóp moje a tak to tatuś :-) Nawet miny strzela, jak on:) Ale charakterek może mieć mój, bo też szybko denerwuje się i jak coś chce to ma być teraz, zaraz;)

Do góry