reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Net-ka ty się nie chwal bo schudłaś nerwów. :-D Ale faktycznie ile się przybrało to zależy od organizmu. To forum jest pełne narzekań ile to dziewczyny nie przybrały. Ważne jest to że uwagi były chamskie. Nie przejmuj się Katalka połowę z tego stracisz bardzo szybko, zostało Ci już niewiele czasu więc dużo już niezłapiesz.:-)

reklama
JAGODA_P a już tam z nerwów ;) haha a nie możemy udawać, że taką mam przemianę materii i organizm słuchający się mnie i chodzący "jak w zegarku"?
A teraz z innej beczki:
Wczoraj natknęłam się na taki wątek https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...k-aborcja-co-o-tym-sadzicie-56698/index3.html co o tym sądzicie? Interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat, wpisujcie się jeśli chcecie się wypowiedzieć w tamtym wątku, ja śledzę namiętnie, wszystkie komentarze tam.

Problemem nie jest że dokonała tylko to że najwyraźniej jest z tego dumna w przeciwieństwie do większości kobiet. A mnie boli śmierć każdego dziecka, tak jak teraz Madzi. Dla mnie to nie jest żadna tam "fasolka".

Ja też myślę o Madzi. Gdy zniknęła bałam się, że mogła trafić w ręce jakiegoś psychola albo zboczeńca a tu taki finał tego wszystkiego. Nie mam słów na to. Mam nadzieję, że to nieszczęśliwy wypadek, że nie stało się to umyślnie. Z resztą co to za różnica, dziecka to na świat nie wróci...:no:

Dzięki Wam za wsparcie w sprawie wagi najwyższej:-)ja mam 162 cm wzrostu i przed ciążą ważyłam ok. 59-60 kilogramów co też teoretycznie mieści się w BMI. i na stronie www.wagawciazy.pl wyszło mi, że powinnam przytyc 13 kilo, lekarka mówiła o 16stu. Więc już sama nie wiem teraz robie wywiad wsrod kolezanek, ze wiekszosc do 20 raczej....euuu tam...juz tego nie cofne wiec nie ma co narzekac....

a w sprawie Madzi...dzis pode mna ugiely nogi jak to przeczytalam....w jakim stanie psychicznym jest ta matka, ze wymyslila taka historie, sama w nia wierzac....smutne....i co najgorsze, jak teraz faktycznie bedzie jakies porwanie, nikt nie potraktuje tego powaznie, tego sie obawiam....:baffled:

Katalka właśnie skorzystałam z Twego kalkulatora i wyszło mi, że mam niedowagę i powinnam przytyć od 13 do 16 kg także zmieściłam się w normie. A te 3 kilo to dziecko więc się nie przejmuj, 16 może być ;))

Przed chwilą oglądałam wyznanie mamy Madzi, jak do tego doszło. Dziwne uczucie. Musiała być w niezłym szoku albo myśleć, że się nie wyda... jednak fama poszła na całą Polskę.

Dzięki, nic to podejmę walkę po urodzeniu o powrót do formy, może się uda :-) zawsze miałam wystający brzuch i chude nóżki, ciekawe czy mi zostanie.....:-) w każdym razie teraz żyję chwilą...i czekam na naszą małą tłuścioszkę :-)

hej jestem tutaj nowa to moja 2 ciaza pierwsza poronilam w 12 tyg blizniacza ;( teraz jestem w 16 tyg i wszystko jest na dobrej drodze....ale jak kazda mama ma 1000 mysli rozne watpliwosci itp i ja mam ost watpliwosci tzn chciala bym sie was tutaj poradzic.

bylam na usg byl to 11tydzien chodze u siebie do ginekologa ktory jest raz w tygodniu i nie ma tutaj mozliwosci zrobienia usg wiec jezdze do miasta kazdy ginekolog inaczej prowadzi ciaze....gdy poszlam na te usg ucieszylam sie ze serduszko bije od tego czasu minal miesiac narazie nie wysyla mnie na usg tylko bada recznie i mowi ze z dzieckiem wszystko dobrze i ze rosnie a jakby znowu umarlo lub cos bylo nie tak to on by to wyczul wiedzialby to ? wiem ze moze glupie pytanie ale wole jak wy mi odpowiecie lekarz mowil ze na pewno z dzieckiem jest dobrze mimo ze od usg minal ponad miesiac dziekuje za odp

Asiek888- ginekolog nie moze okreslic o tak sobie ze dziecko zyje,moze to sprawdzic tylko za pomoca USG lub tetna plodu, dlatego u mnie na kzadej wizycie bylo tetno plodu)przystawia taki maly aparcik) to samo jak bylam na patologi to juz pod koniec ciazy to piguly chodzily co 2 godz w dzien w dzien i słuchaly tetno naszych malenstw.JUesli chodzi o ilosc wizyt USG to zalezy od lekarza,Ciebie , i samopoczucia ja przez cala ciaza mialam robione USG tylko 4-5 razy.Czasem czekałam 2 miesiace i sie denerwowalam-nie martw sie na zapas:tak:

reklama
dzieki bo po tamtym poronieniu mam 1000 mysli a ten moj lekarz zadko wysyla na usg tzn 3 razy chyba w czsie ciazy tak mowily mi dziewczyny narazie mam wizyty co miesiac ciaze znosze bardzo dobrze zero mdlosci wyiotow itp moze teraz jak pojde 16 lutego mnie wysle. Wolę czasami zapytac dla swiętego spokoju dziękuje za odp :):)

Do góry