reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Pytaj smialo jak masz watpliwosci:tak:kazda z nas ma jakies obawy jak jest w ciazy i uwierz mi ze jak malenstwo sie urodzi te obawy sa coraz wieksze:-DTrzymam &&&& zeby UsG wyszlo ok i zeby maluszek rozwijał sie prawidłowo,daj znac jak bedziesz po USG.

reklama
na pewno dam znać o ile 16 mi zrobi ale to juz prawie bedzie polowa wiec mam nadzieje ze wysle i ze poznam plec :) milego dnia zycze

Asiek 888 witaj na forum i 3 mam kciucki za Twoja dzidzie. Nie denerwuje sie na zapas. Lekarz wie przecież o Twoim poronieniu i na pewno ma na to wzglad. Moj nie robil USG za kazdym razem. W sumie w ciazy mam robione na razie 4 razy, tak jak wskazuje karta ciazy...ale za kazdym razem na badaniu bada mi tetno plodu takim malym aparacikiem.
Od wczoraj moja mala tak strasznie sie wierci w brzuchu, dziewczyny czy tez tak mialyscice pod koniec ciazy? Az sie wystraszylam, bo w ksiazkach pisza, ze jak gwaltowne ruchy, to powinno niepokoic i do szpitala....ale jak mam odroznic gwaltowne od mocnego krecenia sie i kopania? Ona tez juz jest duza, moze dlatego tak intensywnie czuje. Maz mnie uspakaja....a ja panikuje....szczegolnie wieczorem szalaje niesamowicie....kopniaki i odwierty na calym brzuchu:eek:

Jacek:Asiek Cześć poronienie jest wskazaniem by następną ciąże traktować jak zagrożoną. Dla świętego spokoju idź do innego lekarza z usg. Nie warto ryzykować a w takich sprawach cenna jest opinia dwóch lekarzy jeśli będzie zgodna to ok i będziesz spokojniejsza.
katalka Może to godzinny aktywności? Czy bryka:-) o tych samych porach?

Od wczoraj moja mala tak strasznie sie wierci w brzuchu, dziewczyny czy tez tak mialyscice pod koniec ciazy? Az sie wystraszylam, bo w ksiazkach pisza, ze jak gwaltowne ruchy, to powinno niepokoic i do szpitala....ale jak mam odroznic gwaltowne od mocnego krecenia sie i kopania? Ona tez juz jest duza, moze dlatego tak intensywnie czuje. Maz mnie uspakaja....a ja panikuje....szczegolnie wieczorem szalaje niesamowicie....kopniaki i odwierty na calym brzuchu:eek:

Mam dokładnie tak samo. Wieczorami moja córcia kopie i wierci się jak szalona:)

Ja chodziłam w ciąży do ginekologa prywatnie, USG miałam robione co miesiąc, a jak byłam 2 razy w miesiącu bądź czasami częściej to za każdym razem było robione USG.

U nas USG było co miesiąc (NFZ) a w szpitalu (ostatnie 2 miesiące) co tydzień góra dwa.

A przy okazji ta Wasza strona jest do bani . Powiedziała mi że mam nadwagę. Też coś!

Asiek888 ma rację Jagoda_pJacek: jeśli masz wątpliwości co do lekarza lepiej sprawdzić u kogoś innego. Jeśli było poronienie powinnać być traktowana i badana szczególnie skrupulatnie.
jagoda_p i Jacku - co do strony, mi ją dr google wskazał, ale też mi pokazał, że w ciąży mam już za dużo o co najmniej 3 kilo!
a jeśli chodzi o małą to rzeczywiście buszuje wieczorem, więc to jej okres aktywności chyba, więc jak piszecie że też tak macie (Zoyka) znaczy, że nie ma co panikować. Dzięki.Uśmiałąm się wczoraj bo talerz spadł mi głośniej przy stole i mała aż odskoczyła ze strachu....kurcze, jakie to jest cudowne i śmieszne, że ona tam siedzi a niedługo będzie na świecie im bliżej tym bardziej martwię się, żeby wszystko dobrze poszło....

Katalka Tobie spadł talerz i Mała podskoczyła a ja jak psikam czy kaszle to od razu Nina taką minę robi do płaczu i niejednokrotnie płaczem to się kończy. Boi się tych odgłosów ;))

I wszystko będzie okay. Florentynka urodzi się zdrowa i 10/10 tylko od razu dawaj znać!!

reklama
Jagoda to pod koniec, już leżąc te 2 miesiące w szpitalu nawet się z małą bawiła poprzez skórę. Jakoś tak się wypychały:-).

Jak podskakuje to fajnie znaczy że sobie tam drzemie na tu ją nagle budzą.:-)

Do góry