reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

dzięki dziewczyny :-)) uspokoiłyście mnie :-) dokopałam się też do wcześniejszych wpisów o bólu piersi i pisze tak samo :-) kolejną wizytę mam 16 grudnia, już się nie mogę doczekać!!! zapytam na wszelki wypadek lekarza jak to jest z tymi piersiami dla świętego spokoju żeby nie panikować z byle powodu :-) pozdrawiam

reklama
Dziewczyny, czytam o tych skurczach i kompletnie nie umiem ich rozpoznać. Napisali, że skurcze wcześnego porodu przypominają trochę rozstrój żołądkowo-jelitowy....właśnie coś takiego mam od poniedziałku. Sporadycznie, raz dziennie. Potem lecę do toalety i zamiast wypróżnienia mam jakąś wodnistą a la biegunkę ale słabą....sorki, za szczegóły, ale się po prostu denerwuję co to jest. Podobno też można mieć takie objawy od brania żelaza, które właśnie mi lekarka przepisała, bo spadły mi wyniki. Jak rozpoznałyście swoje skurcze i co im jeszczce towarzyszyło? Piszcie pliz, bo oczywiście załączam mi się problemator, a u mnie jeszcze za wcześnie na poród....:-(. Wolałabym dotrwać chociaż do końca stycznia....:-(

Powiedzcie co oznacza twardy brzuch wieczorami, na początku ciąży. Nie boli, nie kuje ale twardnieje. Nie sądzę, żeby to była zła dieta, bo staram się dobrze odżywiać. Może to zwykłe wzdęcia? tylko jak je likwidować w ciąży...help

witaj, ja miałam to samo na początku ciąży, byłam u gin. i zapisał mi nospe 3xdz, magnezin 3xdz powiedział ze macica się stawia i to nie jest normalne dostałam też duphaston hormon na podtrzymanie ciąży. Także idz do lekarza niech cię wybada, bo nic nie zastąpi porady fachowca.
pozdrawiam i 3 maj się się ciepło:):-)

Powiedzcie co oznacza twardy brzuch wieczorami, na początku ciąży. Nie boli, nie kuje ale twardnieje. Nie sądzę, żeby to była zła dieta, bo staram się dobrze odżywiać. Może to zwykłe wzdęcia? tylko jak je likwidować w ciąży...help
Zależy w którym tyg. ciąży jesteś. Mi twardniał od 21 tyg. a to skurcze Braxtona_Hicksa (po naszemu przepowiadające) macica "ćwiczy" przygotowanie do porodu. I jak polecają dziewczyny no-spa i magnez. Ale lepiej pod kontrolą lekarza stosować, bo nie wiadomo co to. Do 10-12 na dobę twardnień to norma ( lekarz mi powiedział) mi przepisał acard, który powstrzymuje skurcze.

reklama
niema się czym przejmować ja w 23 tygodniu tak spanikowałam przez takie właśnie dolegliwości ze pojechałam do szpitala zatrzymali mnie na 3 dni i powiedzieli jak wychodziłam ze bym brała nospe.Pani doktor na wizycie przepisała nospe forte i luteine i na razie jest ok. Poradzę ci tylko jedno nie denerwować się i poradzić się swojego lekarza pozdrawiam obydwoje cieplutko:-):-)

Do góry