reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Dzieki dziewczynki,za odpowiedzi uffff juz sie wystrychałam -wiecie panika:-D
cwietka - jesli chodzi roztepy tez jeszcze nie mam ,ale słyszalam od dziewczyn ze czasem wychodza po ciazy:szok:

maaadziarka - ogólnie nic zero rozstepów jesli chodzi o termin porodu to mam na 12.12 według OM a według USG na 16.12 ,zobaczymy kiedy sie wykluje malenstwo:tak:jesli chodzi o sucha skóre to troszke mam:tak:

jesli chodzi o USG to bylam w 32.tc i teraz ide w 36.tc za tydzien i to moje ostatnie USG:tak:wiec tylko czekac na rozwiazanie

reklama
Dziewczyny...oj już macie bliżej niż dalej....ale faktycznie i mnie się coraz gorzej śpi...masakra...już się chyba nigdzie z domu dalej niż do sklepu i miasta nie ruszam. Bardzo Wam kibicuję i mam nadzieję, że zdacie relacje jak było. Macie dogadane położne czy idziecie na żywioł? Cały czas się waham ale w Wawie to bagatela 1,5 tys....+ znieczulenie 500 zł. Syndrom wicia gniazda mnie wkurza, bo remont mam caly czas w powijakach...łazienki. Chciałabym by już wszystko było gotowe
Skóra na brzuchu to wiem że swędzi jak sie rozciąga. Trzeba smarowac jak swedzi, żeby rozstepów nie było.
Buźka.
K.

Ja nie mam dogadanej położnej, więc żywioł.:-) W ogóle ciągle się zastanawiam jaki szpital wybrać, chodzi mi głównie o to, żeby personel był "normalny", ale to ciężkie, bo ile ludzi, tyle opinii, mam 3 do wyboru i chyba zostanę przy tym, że tam gdzie trafię w TEN dzień.
Katalka ja poruszam się tylko do sklepu, bo mam lenia i lubię w domku siedzieć:-) Najchętniej bym robiła zakupy przez internet.
Ostatnio lepiej sypiam, od tygodnia nie pobolewa nic.
Ajjj sny miewam tylko o szpitalach, dzieciach, 9 tyg. niby zostało, a to tak szybko minie, stracha mam.

Ja nie mam dogadanej położnej, więc żywioł.:-) W ogóle ciągle się zastanawiam jaki szpital wybrać, chodzi mi głównie o to, żeby personel był "normalny", ale to ciężkie, bo ile ludzi, tyle opinii, mam 3 do wyboru i chyba zostanę przy tym, że tam gdzie trafię w TEN dzień.
Katalka ja poruszam się tylko do sklepu, bo mam lenia i lubię w domku siedzieć:-) Najchętniej bym robiła zakupy przez internet.
Ostatnio lepiej sypiam, od tygodnia nie pobolewa nic.
Ajjj sny miewam tylko o szpitalach, dzieciach, 9 tyg. niby zostało, a to tak szybko minie, stracha mam.

a skad jestes?

reklama
no ja też nie mam położnej opłaconej, dla mnie to raczej luksus na który mnie nie stać... wolę te pieniądze przeznaczyć na dodatkowe szczepienia dla dzidzi. znieczulenia też nie chcę, wolę czuć co się dzieje ze mną... chociaż pewnie będzie nieziemsko bolało, ale trzeba przeżyć... żeby tylko była dzidzia cała i zdrowa, żeby nie było powikłań przy porodzie, a ból kiedyś minie...

łóżeczka jeszcze nie przywiozłam, bo mi się mąż przeziębił a sama nie pojadę przecież... żeby mnie tylko nie zaraził

Do góry