maaadziarka
Fanka BB :)
Justyś ja też kupiłam już pościel i puki co to będzie sobie w szufladzie leżeć
Złośnica napewno musisz poinformować lekarza o tej dolegliwości, to może być coś ze spojeniem łonowym. Unikaj chodzenia i myślę że do zaplanowanej wizyty możesz poczekać pod warunkiem że będziesz leżeć, siedzieć i chodzić tylko gdy to konieczne. lepiej nie ryzykować.
Co do liści malin, to na innych forach czytałam dużo pozytywnych opinii. Wiele dziewczyn obyło się być może dzięki nim bez nacięcia krocza i porody były szybkie. część piła napar tylko przed drugim porodem i twierdzą że pomógł. Były też takie które mimo picia naparu miały długi i bolesny poród, ale może gdyby nie piły to byłoby jeszcze gorzej. Uważam że skoro nie szkodzi, a ma mnóstwo dobroczynnych działań to warto pić, ale dopiero po ukończeniu 36 tyg ciąży. Od wielu lat stosują go Afrykanki, liście zawierają prostaglandyny, które uelastyczniają szyjkę, a poza tym napar wzmacnia mięśnie macicy. Podobno położne jak zobaczą szyjkę w trakcie porodu to wiedzą która piła napar z liści malin. Tylko ja nigdzie nie mogę ich dostać![Crazy :crazy: :crazy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/mad.gif)
Złośnica napewno musisz poinformować lekarza o tej dolegliwości, to może być coś ze spojeniem łonowym. Unikaj chodzenia i myślę że do zaplanowanej wizyty możesz poczekać pod warunkiem że będziesz leżeć, siedzieć i chodzić tylko gdy to konieczne. lepiej nie ryzykować.
Co do liści malin, to na innych forach czytałam dużo pozytywnych opinii. Wiele dziewczyn obyło się być może dzięki nim bez nacięcia krocza i porody były szybkie. część piła napar tylko przed drugim porodem i twierdzą że pomógł. Były też takie które mimo picia naparu miały długi i bolesny poród, ale może gdyby nie piły to byłoby jeszcze gorzej. Uważam że skoro nie szkodzi, a ma mnóstwo dobroczynnych działań to warto pić, ale dopiero po ukończeniu 36 tyg ciąży. Od wielu lat stosują go Afrykanki, liście zawierają prostaglandyny, które uelastyczniają szyjkę, a poza tym napar wzmacnia mięśnie macicy. Podobno położne jak zobaczą szyjkę w trakcie porodu to wiedzą która piła napar z liści malin. Tylko ja nigdzie nie mogę ich dostać
![Crazy :crazy: :crazy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/mad.gif)
Ostatnia edycja: