reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

X-landera spacerówkę ma moja szwagierka, nie narzeka oprócz tego że kupiła model( nie wiem który), w którym się sie obraca siedzisko przód/tył do kierunku jazdy, warto zwrócić na to uwagę.

reklama
witam przyszłe mamy :)
dzis do mnie dotarło, że juz za kilka tygodni bedzie na świecie nasz dzidziuś :) i wpadłam w panike ..... zaczełam od zartów , mówie do męza ze za niedługo bedzie dzidziuś i my 2 .... i co dalej?? zaczelismy sie śmiać , że pewnie będziemy razem nad nim stac i sie zastanawiac co z nim zrobic. ale teraz zaczynam się tak naparwde bać tych pierwszych dni w domu. dalej dla mnie to jest jakis kosmos , że w naszym zyciu zagości juz na stałe taki mały bąbelek. zaczynam panikowac, ze nic nie jest gotowe, ze pokój nie uzrądzony do końca , ze nie mamy wszystkiego co potrzebne. juz pomijam fakt,że nawet nie chce myslec o porodzie, bo to juz wogóle temat którego nie ogarniam .
wy tez tak macie??
pozdrawiamy z małym co mi własnie zaczyna tanczyć salse w moim brzuchu :p

Ciezko zdecydowac!!!
Najlepiej zrobic sobie liste na kartce co potrzebujesz w wozku i jakie masz wymagania, oczywiscie konkretny model obejrzec ""na zywo"" i jak da rade to nawet nim pojezdzic, zlozyc, rozlozyc!!!
W Holandii jest taki fajny sklep, w ktorym jest cala alejka z roznym rodzajem nawierzchni i mozna sobie testowac jak wozek sie zachowuje na konkretnej kostce czy innym rodzajem podloza.Fajna sprawa!!!

no własnie zauważyłam, ciekawe czy twoj tymek sie z moim kacprem umowili i wyjdą razem :p :)
wiesz jestesmy juz parwie na finiszu , bo te kilka tyg zleci zanim sie oglądniemy. a tu z dnia na dzień coraz wiecej mysli , coraz wiecej pytań i coraz wiecej starchu pzred nieznanym , bo urodzenie dziecka to najbardziej nieparwdobodobne i niewybrazalne doświadczenie jakie cie może w życiu spotkac . zwłaszcza jak to jest po raz pierwszy.

reklama
Wózki o ktorych ktoś wspomniał wczesniej - tj. z mozliwością wmontowania fotelika samochodowego zamiast gondolki. do sklepu faktycznie super... ale nic po za tym... to wygoda duża dla rodzica... a dzieciaczek ściśnięty i wyrasta szybciuteńko. - obecnie moda na te maleńkie wózeczki - niestety.

Ja wspominałam ;-) i pisałam, że to się tylko na chwilę - coś typu zakupy - nadaje. Na spacery tylko wózek normalny. A z fotelika dziecko wcale tak szybko nie wyrasta - my ciągle używamy tego pierwszego.
No i nie zgodzę się jeśli chodzi o gust rodzica przy wyborze wózka. Ok, najważniejsze, żeby był funkconalny, ale z tym wózkiem się będzie chodzić przez kilka lat - musi się podobać.

Do góry