reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Katalka daj znać jak poszło Wam wdrażanie Niani w codzienne obowiązki. Mam nadzieję, że było bezproblemowo i fajnie. Jaką macie Nianie? Młoda czy trochę starsza? Z polecenia?
Jeszcze tydzień i do pracy wracasz ale wiesz może przyda Ci się trochę odświeżyć i wpaść znów między ludzi... Ja tak trochę czasami o tym myślę...A Florka sobie poradzi i szybko ustawi Nianię, zobaczysz!

reklama
Cześć, dziewczyny potrzebuję dobrego ginekologa, który będzie prowadził moją ciążę, czy możecie polecić kogoś w Warszawie? Zastanawiam się również nad wyborem szpitala, w którym będę rodzić. Pomożecie?

Witajcie dziewczyny!
Mam takie troszkę może nietypowe pytanie. Podejrzewam, że jestem w ciąży. 4 testy ciążowe pozytywne, dziś mają byc wyniki krwi. Chodzi o to czy w czasie ciąży nogę farbować włosy? Są różne opinie. Moja fryzjerka powiedziała, że tak. A co Wy myślicie o tym?

Kirusia -ja farbowałam i nic mi ani Ninie się nie stało. Ale farbowałam 1 raz jak byłam w 4 miesiącu ciąży.
Simoncia nie pomogę- z Mazur jestem. Wejdź na fora regionalne, znajdź Wawę i tam zapytaj dziewczyn!

Kirusia ja też raz zafarbowałam włosy chyba w 3 mies. ciąży. Gdzieś kiedyś czytałam, że to mit przewrażliwionych matek, że coś może się stać. Ja wybierałam farby, gdzie jest mniej amoniaku (pallete odpada) .
Ale tu cisza:D

Cześć ! Jestem tu nowa i nie zdążyłam jeszcze się przywitać, jestem w ósmym tygodniu ciąży i też gnębiły mnie podobne wątpliwości- to mit aczkolwiek pędzę dzisiaj do sklepu szukać farby bez amoniaku ;-)

Witajcie Dziewczyny!
Dziś odebrałam wyniki i są pozytywne:) Jestem mega szczęśliwa:)
Teraz mam pytanie odnośnie mdłości, są na to jakieś sposoby by je zmniejszyć?
Buziaczki

Justyś no wszystkich wywiało jakoś, co u Was?
Wercia witaj ;)i gratuluję
Kirusia gratulacje. Co do mdłości to ja żygałam jak kotka do 4 i pół miesiąca i nic nie pomagało. Podpowiem Ci tylko-zapytaj w aptece-wiem, że kobiety w ciąży jedzą takie tabletki w stylu LOKOMOTIV, jakby się miało chorobę lokomocyjną, to podobno im pomaga-na mnie nie działało. Są też czopki-na receptę od ginekologa. Dużo świeżego powietrza, mało smażonych rzeczy, mało ciężkich rzeczy. Nie wiem co Ci mogę jeszcze poradzić. U mnie samo przeszło w połowie ciąży ale 2 razy leżałam w szpitalu, bo ja kilkanaście razy dziennie wymiotowałam. Nocą także.

Kirusia ja miałam okropne mdłości przez połowę ciąży. Smażone powodowało mdłości o zapachu kuwety nie wspomnę:-) Były dni, że i herbata mnie o słabość przyprawiała nie miałam w ogóle apetytu przez pół dnia. W aptece kupiłam sobie syrop na zwiększenie apetytu. Miał fajny smak i dzięki niemu przestało mnie mdlić. W sumie kupiłam go żeby apetyt przywrócić, ale przez syrop i smażenie mięsa mi nie szkodziło. Pamiętam jak smażyłam obiad to z chusteczką przy nosie skropioną miętowymi kroplami na żołądek. Noo i piłam herbatę miętową bez cukru.
Net-ka U nas jako tako. Atopowe zapalenie skóry wróciło nam i męczy mi się dziecko, drapie się po nocach, nie śpi, mało je. A więc kuruję Szymonka ile wlezie. Powoli wracamy do formy. No i wyciszamy go. Muzyczka relaksacyjna przed kąpielą, po i do spania. Cudowna kąpiel połączona z masażem:)) po dwóch dniach widzę efekt, Szymek szybciej zasypia i dłużej śpi i budzi się radosny, mniej popłakuje przez sen, więc wszystko idzie ku dobremu. Muszę jeszcze nauczyć go za dnia nie spać na mnie, tylko samemu:D To jest aparat kładę go na siebie na brzuch ja "aaAaaaA" i Szymonek też śpiewa, uspokaja go to i zasypia:D :-)Mało siedzę na forum, bo właśnie staram się nie siedzieć, nawet jak Szymonek nie śpi, Poza tym szykujemy/planujemy chrzciny i nasz ślub cywilny. Gdzieś za około miesiąc powinno wszystko się odbyć:-)
Jak się miewa Ninka? Jak twoje chustowanie?

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie. Czy to normalne, że bardzo dużo kicham od momentu kiedy zaszłam w ciążę? Normalnie to w ogóle a teraz parę razy dziennie. Trochę mnie to niepokoi:-(, bo wiadomo, że przy każdym kichnięciu reaguje mój cały brzuszek:zawstydzona/y:

Do góry