reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

Ainhoa Ja miałam właśnie pierwsze Bella Happy Newborn1 byłam bardzo z nich zadowolona. Właśnie z wcięciem na pępuszek. Znalazłam je u jakiegoś sprzedawcy na allegro o wiele taniej niż w sklepie:) Szymkowi też pasowały. Nie wiem czemu do Hugies mam uprzedzenie, bo znam wiele opinii, że często odparzaja maleństwa, że są niewygodne etc. No i w sumie nigdy ich nie kupiłam.
Teraz chcę większe kupić właśnie dla testu:)
Dzięki:) A pamiętasz kiedy przerzuciłaś się na "dwójke"??

reklama
Ja zamówiłam sobie 84 sztuki tych pieluszek za 39,98, chociaż zdaję sobie sprawę, że starczą mi na tydzień??;/
Jeszcze mnie jedna rzecz zastanawia, czy przebiera się dziecko, które śpi?;> Czy przebrać je dopiero jak się obudzi?;>

Ja zamówiłam sobie 84 sztuki tych pieluszek za 39,98, chociaż zdaję sobie sprawę, że starczą mi na tydzień??;/
Jeszcze mnie jedna rzecz zastanawia, czy przebiera się dziecko, które śpi?;> Czy przebrać je dopiero jak się obudzi?;>
nigdy śpiącego dziecka nie przebierałam;)) a jak nawalił kupkę to sam się "domagał" zmiany;) A tyle pieluszek podejrzewam, że nawet na miesiąc starczy, u mnie Bella szybko paczuszka poszła, ale to chyba dlatego, że często przebierałam. Potem się nauczyłam, że nie ma konieczności co zapłacze Szymon:) A w tydzień bobas nie wyrośnie z nich na pewno:)
Mamba nie powiedziałabym, że taki maluch je, śpi i kupki walił :-) Ja tak myślałam przed porodem, potem moje dziecię zmieniło moje spostrzeżenie na świat:-) Przyjaciółka ma teraz 3tyg. maluszka, że tak powiem...jak nie ma cycka w buzi to nie śpi:-)
Szymon od kiedy się urodził ma parę drzemek w dzień po 30 min. A poza tym to jadł, kupka, oglądał świat i słuchał mnie:-) Byłam w szoku, że przecież noworodki śpią po 20h dziennie, Aha ! :D
Ale wam dziewczyny życzę śpiochów, chociaż na początku:)) żebyście odpoczywały ze swoimi śpioszkami:-)

Ostatnia edycja:
Justyś ja też zmieniłam właśnie wózek. Teraz mam Graco po siostrzeńcu właśnie taki, że siedzi się w kierunku jazdy. O lżejszy niż ten, który miałam do tej pory. A używałam Tako. Spoko nie powiem, bo duże koła, dobrze się prowadzi. Wypinane góry od wózka, adapter do nosidełka. Można było wozić w gondoli, w nosidełku i w spacerówce-do wyboru ale kur... ciężki jak dla mnie i się męczyłam. Mogłam też go przekładać jak chciałam. Do przodu, do tyłu-jak świeciło słońce nie bawiłam się w parasolki, tylko raz i przełożony na 2 stronę.
Ja mam grupę, żołądkowo-jelitową. Coś strasznego. Wykończyć się można.
Ainhoa ja miałam Pampers Newborn, takie do 4,5 kg. W polsce takich chyba nie ma-nie orientowałam się. Nina urodziła się 3kilowa więc starczyło mi na trochę. Nie miały one wycięcia na pępek ale były tak małe jak dla lalki a ja i tak musiałam je podwijać. Nie wiem ile ich schodzi, nigdy się temu nie przyglądałam, bo tylko kilka razy musiałam kupić pieluchy dla małej. Zawsze dostaje. Mamy to szczęście, że jej dupa wyraża zgodę na każdą markę. Nie ma uczuleń na jakieś firmy. Najczęściej Pampersa nosi ale były też ekologiczne, Dada Premium, Huggies, jakieś z Kauflandu na przecenie i chwała za to, bo nie trzeba płacić dużo.
Co do zmieniania pampka jak dziecko śpi-jeśli siku to nie. Kupę zmieniałam. Zazwyczaj to było tak, że cycek a po cycku bąk i kupa. No i weź nie zmień. Zmieniałam, bałam się, że dupę odparzy, że się wymaże po pas. Że sie z bekiem obudzi. Się zdarzyło mi przeoczyć kupę. Później ledwo dupę domyłam. Te 1 kupy strasznie było ciężko z tej pupy u nas odmyć. A chusteczki dobrze nawilżone miałam-pampersa. No ale co tam. Zobaczycie w życiu jak to wygląda. Później jak w nocy nie robiła kupy to nie zmieniałam. Jak się zmieniało, to się kończyło tym, że trzeba było później znów usypiać, bo się rozbudzała jędza.
A teraz fotki z weekendu ;) Muszę się pochwalić jak ona rośnie, skubaniec!
aktorka.jpgfiga.jpgcwaniak.jpggośc taki ze mnie.jpgustawiam figę.jpg

no tak tych newborn w Pl nie ma....ale nie wiem czy ich odpowiednikiem nie jest premium care....

Ja zawsze przebierałam po nakarmieniu, mój się budziła co 2-3 godziny, przed karmieniem nie robiąłm tego bo często w trakcie karmienia była kupa albo po no i mój jak był głodny to się darł strasznie...do tej pory jedzenie musi być natychmiast!!!

reklama
Z tego co kojarzę to jedynka jest w Tesco i wygląda tak:

7608.jpgTe zagramaniczne mają inny rysunek;) 84 szt na miesiąc?:. a wyczytałam, że dziennie nawet 12 pieluszek idzie zużyć..:D Fajnie by było gdyby starczyły na dłużej niż tydzień:D

Sprawdziłam w google, inne mamy tez kupowały je w Tesco:)

Ostatnia edycja:
Do góry