reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

reklama
PESEL również można nie tam gdzie matka zameldowana, też to robiłam i właśnie odbierałam numer.

I jeszcze pamiętajcie że jak chcecie dowód os. lub paszport to obydwoje rodzice muszą się stawić!!!

tak ale rejestracja może być w miejscu urodzenia.
a z paszportem jest konieczne by było oboje by nie można było wywieźć dziecka bez zgody któregoś z rodziców

Dziewczyny, czy po urodzeniu Zuzi dostanę karty ciąży na pamiątkę czy gdzieś będę musiała je oddać??

Tak kartę przebiegu ciąży zachowujesz. Będzie dla Ciebie i istotna będzie również dla lekarza przy kolejnej Twojej ciąży. Będzie chciał ją zobaczyć.
Ale tu nudą wieje, co się z Wami dziewczyny dzieje-nikt nic nie pisze!!
Mnie pogoda przygnębia. Siedzimy z maluchem w domu i nie ma jak wyjść na zewnątrz. Poza tym jeszcze niedoleczona jest Ninka, zasmarkaniec. Ciężko katar wyleczyć u takiego niemowlaka. Czasami Ninka też wymiotuje przy jedzeniu no i co ciekawe-znów kupy ze śluzem są. W niedzielę zawiozłam ją do szpitala na pogotowie, bo już się bałam ale uspokoili mnie i kazali dalej się kurować.
Lekarz skwitował, że 2 dziecko wychowuje się samo a przy 4 dziecku nie będę się takimi rzeczami przejmować.

Ja też mam swoją kartę ciąży na pamiątkę:-)
U nas też brzydka pogoda, ale dzisiaj ubieramy się cieplutko i wychodzimy, bo zakupy zrobić musimy z Szymonkiem.
Ja mało piszę, bo nikt też się prawie nie odzywa;-)

Cześć dziewczyny:) Jestem tu nowa i mam pytanie w jakich pozycjach śpicie? Ja jestem w 35 tc i nie mam jakiegoś ogromnego brzucha ale i tak mam trudności ze spaniem, przekręcaniem się bo jak za dużo na jednym boku śpię to mnie blecy i biodra bolą

reklama
oj widzę, że już po prorodach:)
Śpij jak Ci wygodnie, mam te same problemy z biodrami co Ty, ja mam skoliozę i najlepiej mi się śpi na prawej stronie, ale szybciej mnie bolą biodra po prawej, a jak się przekręcam na lewą to Zuza mnie bardzo mocno kopie, więc wracam na prawą... Na brzuchu wiadomo, że raczej nie powinno się spać, a na plecach już nie śpie, bo mnie skóra ciągnie;p Z tego co wyczytałam na internecie powinno się spać na lewej stronie, bo wtedy dzidzia na nic nie uciska

Do góry