reklama
AnnaJ007
Fanka BB :)
akt urodzenia i nr PESEL dziecka wystawia USC w miejscu zameldowania matki. .
PESEL również można nie tam gdzie matka zameldowana, też to robiłam i właśnie odbierałam numer.
I jeszcze pamiętajcie że jak chcecie dowód os. lub paszport to obydwoje rodzice muszą się stawić!!!
M
malenstwo20
Gość
PESEL również można nie tam gdzie matka zameldowana, też to robiłam i właśnie odbierałam numer.
I jeszcze pamiętajcie że jak chcecie dowód os. lub paszport to obydwoje rodzice muszą się stawić!!!
tak ale rejestracja może być w miejscu urodzenia.
a z paszportem jest konieczne by było oboje by nie można było wywieźć dziecka bez zgody któregoś z rodziców
Tak kartę przebiegu ciąży zachowujesz. Będzie dla Ciebie i istotna będzie również dla lekarza przy kolejnej Twojej ciąży. Będzie chciał ją zobaczyć.
Ale tu nudą wieje, co się z Wami dziewczyny dzieje-nikt nic nie pisze!!
Mnie pogoda przygnębia. Siedzimy z maluchem w domu i nie ma jak wyjść na zewnątrz. Poza tym jeszcze niedoleczona jest Ninka, zasmarkaniec. Ciężko katar wyleczyć u takiego niemowlaka. Czasami Ninka też wymiotuje przy jedzeniu no i co ciekawe-znów kupy ze śluzem są. W niedzielę zawiozłam ją do szpitala na pogotowie, bo już się bałam ale uspokoili mnie i kazali dalej się kurować.
Lekarz skwitował, że 2 dziecko wychowuje się samo a przy 4 dziecku nie będę się takimi rzeczami przejmować.
Ale tu nudą wieje, co się z Wami dziewczyny dzieje-nikt nic nie pisze!!
Mnie pogoda przygnębia. Siedzimy z maluchem w domu i nie ma jak wyjść na zewnątrz. Poza tym jeszcze niedoleczona jest Ninka, zasmarkaniec. Ciężko katar wyleczyć u takiego niemowlaka. Czasami Ninka też wymiotuje przy jedzeniu no i co ciekawe-znów kupy ze śluzem są. W niedzielę zawiozłam ją do szpitala na pogotowie, bo już się bałam ale uspokoili mnie i kazali dalej się kurować.
Lekarz skwitował, że 2 dziecko wychowuje się samo a przy 4 dziecku nie będę się takimi rzeczami przejmować.
Cześć dziewczyny Jestem tu nowa i mam pytanie w jakich pozycjach śpicie? Ja jestem w 35 tc i nie mam jakiegoś ogromnego brzucha ale i tak mam trudności ze spaniem, przekręcaniem się bo jak za dużo na jednym boku śpię to mnie blecy i biodra bolą
oj widzę, że już po prorodach
reklama
Ainhoa
Mama Zuzi
Śpij jak Ci wygodnie, mam te same problemy z biodrami co Ty, ja mam skoliozę i najlepiej mi się śpi na prawej stronie, ale szybciej mnie bolą biodra po prawej, a jak się przekręcam na lewą to Zuza mnie bardzo mocno kopie, więc wracam na prawą... Na brzuchu wiadomo, że raczej nie powinno się spać, a na plecach już nie śpie, bo mnie skóra ciągnie;p Z tego co wyczytałam na internecie powinno się spać na lewej stronie, bo wtedy dzidzia na nic nie uciskaoj widzę, że już po prorodach
Podziel się: