Czy ktoś może mi coś napisać o pieluszkach z Biedronki Dada? Koleżanki dość polecały, ale chciałam jeszcze Was zapytać czy ich używacie, jesteście zadowolone? Nie uczulają dzieci? Wiem, że to indywidualna sprawa każdego dzieciątka, ale tak statystycznie
pytam?
reklama
Anula1989
Fanka BB :)
Jak dla mnie nie sa najgorsze jednak nie uzywam bo nie sa tak chlonne jak pampersy po drugie strasznie mi smierdza dlatego zostalismy przy pampersach active baby.Kupuje pampersy w promocji za 40 zl z tego co pamietam dada kosztuje chyba 30 zl a chlonnosc jest nieporownywalna. Wole kupic w promocji dajac 10 zl wiecej i miec pewnosc ze dziecko ma sucha pupe![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Karolina1983a
podwójna mamusia ;)
My jesteśmy bardzo zadowoleni z Dada. Wcześniej używaliśmy Pampersów, ale Dada są o wiele lepsze od nich.
Czyli zdania podzielone:0 Jak zwykle zresztą
Ale dziękuję za opinie. Chyba będzie najprościej samemu wypróbować i ocenić
Chusteczki dla dzieci też są chyba z tej serii Dada, prawda? Kiedyś koleżanka właśnie miała i dosyć ładnie pachniały, pewnie są ok. Zresztą teraz jest tyle wszystkiego na rynku, że naprawdę nie wiadomo co wybierać;/
beata26
szczęśliwa mamusia :)
jak dla mnie są b. dobre. Może ich zapach nie jest super, ale nie o zapach przecież chodzi. Są chłonne i dziecko wytrzymuje w nich noc,poza tym są miękkie i delikatne. Chusteczki też są ok, tyle że dość mokre, a nie każda mama to lubi. Jak dla mnie spisują się i kupuję. Poza tym jak wiadomo cena też jest ważna, a tych jest bardzo przystępna jakość dobra więc czemu mam przepłacać i kupować pampersy oryginalne. Ja szczerze polecam :-)
Ja z racji oszczędności przy bliźniakach też długo, długo leciałam na dadzie ale ostatnio przeszłam na te ulepszone Bambino Baby Love. Są równie dobre, różnie chłonne i cena podobna o ile nie ciut tańsze. papmersó oryginalnych nie kupuję po co przepłacać... jednak można kupić coś dobrego w niskiej cenie.
elusl
nasz synuś ma już 3 miesiące i na początku, kiedy nie robił tak dużo siku, jak robi teraz, to bez problemu stosowaliśmy dadę 1 i 2 i generalnie byliśmy zadowoleni. jednak przy rozm. 3 jesteśmy mega niezadowoleni. pieluchy musimy zmieniać praktycznie co 1 h - pieluchy nie są chłonne, dupcia dziecka jest wilgota, wkład się zbija i uciska sisiaka, śmierdzą chemią i przeciekają.
dla porównaniu stosowaliśmy również Pampers baby active 3 i różnica jest diametralna - pieluszek nie trzeba zmieniać tak często jak tych dada, bardzo dobrze absorbują mocz, wkład się nie zbija, no i pachną - a to też jest mega zaleta, bo przy dadzie, jak młody zrobił siku i byliśmy np. w gościach, to niezaciekawie się robiło, jak młody był brany na ręce; poza tym w nocy, czy nad ranem po kilku godzinach snu i niezmieniania pieluszki, gdy odsłanialiśmy kołdrę, to pierwsze co czuć było mocz.
zdecydowaliśmy się przerzucić się na Pampersy. cena Pampersów jest nieco wyższa, bo za szt. płaci się prawie 2 x więcej, ale zużywa się mniej pieluch i zachowana jest higiena na odpowiednim "poziomie";-) szczególnie, że jeszcze3 miesiące i młodego pójdzie do żłobka, a tam raczej Panie nie będą mu zmieniały pieluszki co 1h...
dla porównaniu stosowaliśmy również Pampers baby active 3 i różnica jest diametralna - pieluszek nie trzeba zmieniać tak często jak tych dada, bardzo dobrze absorbują mocz, wkład się nie zbija, no i pachną - a to też jest mega zaleta, bo przy dadzie, jak młody zrobił siku i byliśmy np. w gościach, to niezaciekawie się robiło, jak młody był brany na ręce; poza tym w nocy, czy nad ranem po kilku godzinach snu i niezmieniania pieluszki, gdy odsłanialiśmy kołdrę, to pierwsze co czuć było mocz.
zdecydowaliśmy się przerzucić się na Pampersy. cena Pampersów jest nieco wyższa, bo za szt. płaci się prawie 2 x więcej, ale zużywa się mniej pieluch i zachowana jest higiena na odpowiednim "poziomie";-) szczególnie, że jeszcze3 miesiące i młodego pójdzie do żłobka, a tam raczej Panie nie będą mu zmieniały pieluszki co 1h...
Bibiana
Dziwne....ja uzywałam dla synusia Dadów i nigdy mi nie przeciekły, mały przesypiał nocki gdy skończył 3 miesiące i całą noc pieluszki wytrzymały w żłobku tez panie nie narzekały że muszą częściej dziecko przewijać. Nigdy tez nie poczułam aby dziecko smierdziało moczem gdy się z siusia, fakt gdy mocno zsiusuał pieluszke to można było wyczuć taki zapach, ale czuć go było nawet przy uzywaniu pampersów.
Szczęśliwa 10
Początkująca w BB
Witam. My używamy DADA już chyba od pół roku albo i dłużej i jestem bardzo zadowolona :-)
Wcześniej używaliśmy pampersów które są drogie nawet w promocji i nie które właśnie śmierdzą bo jest kilka rodzajów natomiast DADA są SUPER!!! I nigdy się nie zdarzyło aby małemu w nocy przemokła natomiast przy pampersach się zdarzało. Czasami naprawdę nie warto przepłacać gdy można mieć dużo taniej i czasem nawet dużo lepsze. w 100 % polecam. Pozdrawiam.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
reklama