reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pieluchy z Biedronki - POLECAM

chciałam kupić te pieluszki ale jak przeliczyłam to kosztują tyle samo ile pampersy w wielkiej paczce w promocji. Noi dałam spokój. Chyba że będą kiedyś w promocji to wtedy wypróbuje.

reklama
e tam połowe tańsze. Ostatnio kupowałam pampersy 76 sztuk za 46.99 - czyli 0.61 za sztukę.
Nie pamiętam dokładnie ile wychodziła mi sztuka z biedronki, ale bylo to 1 grosz albo 2 grosze taniej.A juz na pewno nie wychodzily po 30 groszy sztuka- niestety ;)

Kiedy Juleczka była "pampersiara" ;) (trochę czasu minęło :laugh:) testowałyśmy Huggies i Pampers - bo tych, o których piszecie chyba wtedy jeszcze nie było..
Huggies były sztywne i ceratkowe i znacznie mniejsze niż ich odpowiednik z Pampersów.. Kiedy Juleczka była już bardziej "motoryczna" ;D kupiłam na próbę takie "First Steps" rozm. 4 (miała wtedy 7-8 miesięcy) i rewelacja!
Nie mialy rzepów - były to takie majtki i wyściełane bawełną :) przy nóżkach gumeczki i "normalna" majtkowa gumka w pasie ;) były bardzo delikatne i nigdy mała nie miała odparzonej pupy :) Potem przeszłyśmy na rozmiar więcej a potem to już tylko nocniczek :)
Polecam - mam nadzieję, że jeszcze je produkują bo nie krępują ruchów maluszka, nie porzeciekają, nie odpinają się :)
Jedynym ich minusem była chyba tylko cena :(

To zależy chyba od rozmiaru.Chyba im większy rozmiar tym ich jest mniej w paczce, a cena około 19 zł?czy we wszystkich paczkach jest 30 sztuk?

Dziewczyny ja mogę polecić pieluszki z Rossmanna. Zakupiłam je przedwczoraj,.Malutka co prawda ma dopiero miesiąc, ale tak:
nie przemakają, pupcia jest sucha, nawet po nocce(raz sprawdziłam, bo przedwczoraj malutka długo spała) cena tez chyba nie jest zła za 64 sztuki zapłaciłam 29,99

Pampersiaki jak na razie ok, Huggiesy tez są fajne (ja miałam te poczatkowe new born, dostalismy od zdziewczyny, której bobas wyrócł,a że nasza mala jest drobna byly w sam raz :)

rossmanowskie może i są dobre(wczoraj kiupilismy) ale mają jeden defekt(wg mnie) nie mają rzep tylko taśmę samoprzylepną a po kąpiółce ręce w oliwce i raczej nie da się przykleić już paseczka ::)

reklama
Ja też kupiłam pieluszki z Rossmana. Może nie są złe, ale nie wiem czy po skończeniu tej paczki skuszę się ponownie.Cenowo mi wyjdą podobnie bo częściej je zmieniam. Jakoś tak zbija się wkład pieluszki jak mały zasika.Synek lubi spac na boku i często musiałam go przebierać w nocy nawet 2-3 razy bo przeciekało. Teraz zakładam mu rossmanowskie na dzień, a pampersy na noc.
Może jeszcze wypróbuje Happy.

Do góry