reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy z Biedronki - POLECAM

Dziewczyny, a możecie podawać cenę i ilość sztuk w opakowaniu (no i rozmiar, bo to akurat ma wpływ na ilość pieluszek)? Chciałabym sobie policzyć, czy to rzeczywiście tak taniej wychodzi. Ja już się naciełam, patrzę atrakcyjna cena, fajnie, pięknie, a potem jak sobie policzyłam, to albo wychodziło, że wcale taniej nie jest, bo w skali miesiąca wychodzi na to samo, albo, że za cenę zaoszczędzonych 2gr na pieluszce, traciłam sporo na jakości.

reklama
teraz jak promocja to kosztuja w rossmanie 29 zł za 68 szt 4-9 kg 0,43 za szt, a bez promocji 33 zł to 0,49 szt

my używamy dada i rossmanowych są super. poza tym ostatnio huggies soft & dry, ale to dlatego, ze kupiliśmy w ekstra promocji. nie mam nic do nich poza tym, ze mało wchłaniają. ale nasz tymuś ostatnio robił kilka kupek dziennie i trzeba i tak mu szybko przebierać pileuszkę.
te z lidla ze wskaźnikiem wilgoci są średnmie moim zdaniem a doższe niż rossmana...
za to super są z lidla takie pakowane w małe paczki - 16 sztuk (5-9 kg) kosztuje 6.99 wychodzi ok 44 gr za sztukę. moim zdaniem są podobne do rossmanowych. dla mnie super!

Witajcie!
W sprawie pieluszek Dada;) jakież było moje zdziwienie, gdy mąż wczoraj zakupił pieluszki Dada rozmiar 4-9, różowe opakowanie. Otwieram a tam są pieluszki ze zwierzątkami a nie z żabkami. Opakowanie nie jest juz takie podłuzne, jest troszkę wyższe i na opakowaniu rzeczywiście są narysowane zwierzątka. I co? okazało się ze zmienił się producent. Jakoś odnoszę wrażenie że są dużo gorsze od poprzednich. Wkład jest troszke węższy i chyba mniej chłonny. Przyznam, że bardzo się rozczarowałam gdyż do tej pory byłam naprawdę zadowolona z tych pieluszek i pupa synka tez:) Ale cóz muszę je zużyc i chyba zacząć rozglądać się za nową firmą.
Pozdrawiam
Ania

Polecam pieluszki DADA. Używamy ich od początku i jestem zadowolona, nie za drogie, nie przeciekają, nie obciskają :)

ja polecam ale nie biedronkowe ;) a mianowicie huggiesy-te z disneyem dla mnie są rewelacyjne :) od wczoraj używamy i przyznam że jeszcze nie miałam tak fajnych pieluch :) gumeczka na plecach,nic nie ma prawa wyplynąć na plecki ani do przodu (sprawdzone parę razy ;) ) ,kupka dzidzi trzyma się przy tyłeczku,tak jak pisałam nawet nie przesuwa się do przodu ;) gumki przy nóżkach są dopasowane,nic nie wypłynie więc też nogawką :) Wkład pieluchy nie zbija się w grudy tylko trzyma fason.Rozmiarówka zgadza się z tym co pisze na pieluchach ,używamy od 5-9 kg ,mała waży 6 kg i pasują idealnie :) Zapięcie na rzepy na takich specjalnych przedłużonych paskach co umożliwia dokładne przyleganie pieluszki.no i ze względów estetycznych to mają bardzo fajne kubusiowe obrazki :) dla mnie i Lenki o wiele lepsze niż pampersy :)

Dla mnie pampersyto żadna rewelacja ale te huggies bardzo drogo wychodzą 0,76 a pampersy 0,52 więc mi się nie opłaca. Pampersy wytrzymują najdłużej ale ten brak gumki mnie denerwuje. A Huggies z Kubusiem są sliczne

o to u mnie huggiesy taniej :) kupiliśmy tą mega pakę za 38 zeta a mega paka pampersa kosztuje 49 zł(tak mówią w reklamie ;) )

reklama
karolinna pisze:
o to u mnie huggiesy taniej :) kupiliśmy tą mega pakę za 38 zeta a mega paka pampersa kosztuje 49 zł(tak mówią w reklamie ;) )

Karolinna a gdzie kupowałas tak tanio huggisy?Ostatnio też kupiłam za mniej więcej tyle co ty tyle w Geanie i jestem z nich bardzo zadowolona i szukam kolejnej promocji.

Do góry