reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy z Biedronki - POLECAM

reklama
lidka pisze:
karolinna pisze:
o to u mnie huggiesy taniej :) kupiliśmy tą mega pakę za 38 zeta a mega paka pampersa kosztuje 49 zł(tak mówią w reklamie ;) )

Karolinna a gdzie kupowałas tak tanio huggisy?Ostatnio też kupiłam za mniej więcej tyle co ty tyle w Geanie i jestem z nich bardzo zadowolona i szukam kolejnej promocji.

no właśnie w geancie (na śląsku :) ) jest ich 72 sztuki :)

: annamos13 ja tez kupilam -niby nowe w zwierzatka bo byly w promocjii
Ale dzis kupilam juz normalne w zabki i za 18.99 czyli po staremu

Witajcie!
Przetestowałam już pieluszki z biedronki Dada w zwierzątka ( a nie żabki). I moim zdaniem konkluzja jest smutna: są beznadziejne, niestety. W porównaniu do żabkowych są bardzo mało chłonne. Po 2-3 godzinach synek ma mokry brzuszek i przemakają na zewnątrz. Mam wrażenie że nie mają żadnej osłonki (lub bardzo kiepską) gdyż na zew. pieluszka jest wilgotna. Niezależnie od tego jak starannie ubieram pieluchę, brzuszek zawsze jest mokry, a poza tym skóra pod pieluszką też jest wilgotna, co przy żabkowych nie miało miejsca Trzeba naprawdę dużo częściej zmieniac pieluchy i na noc nie bardzo się nadają. Poza tym mają nowy anatomiczny kształt czyli są węższe między nózkami co wcale nie jest zaletą (wg mnie oczywiscie). Wkład w tym miejscu się trochę zbija:( Wyglądają ładnie są mięciutkie, mają szersze rzepy ale to jedyne zalety, wad jest dużo wiecej. ODnoszę wrażenie że są dla dzieci które tylko leża w jednym miejscu i to najlepiej na pleckach. A mój synek to wiercipięta potrafi w ciągu godziny leżac na plecach obrócić się parokrotnie jak wskazówka zegara,poza tym upodobał sobie leżenie i spanie na boczkach i tu już jest tragedia w pieluszce. Nie mówiąc co się dzieje gdy synek leży na brzuszku;) Tak wiec jeżeli ktoś chce przetestować to proszę bardzo ale wg mnie to są wyrzucone pieniądze. Wczoraj byłam w Biedronce z nadzieją ze może sa te poprzednie ale niestety nie ma. I kolejny rozmiar(na który niedługo za jakis 1 kg trzeba się będzie przesiąść) też jest już nowy tak wiec jestem aktualnie na etapie poszukiwania nowych pieluch lub czekania ze moze pojawią się żabki.
Pozdrawiam mamusie cieplutko

Mam teraz te z biedronki ze zwierzakami i nie są najgorsze bo moja dzidzia narazie tylko na pleckach ale na noc zakładam pamersa bo mam pewność wtedy że wytrzyma i nie przemoknie. Spróbujcie tych bordowych z rossmana jak uzywałam kiedys były super kupię jeszcze raz i porównam

U nas w miescie nie ma zadnego reala czy genta, nie ma nawet rossmana.
Poniewaz jest tylko champion i biedronka wiec kupujemy dady bo w tym championie to nie ma takich promocjii jak u was ( pampersy za 47 zl za 90 sztuk?)
Buuuuuuuu
Ale Dada jest OK

ja tez pochodze z malego miasta i u nas jest biedronka,schleker i netto

i tak: Biedronkowe DADA sa do kitu jak dla mnie,mialam je raz na probe,Milena dostala czerwonej pupy prawdopodobnie dlatego ze nie przepuszczają powietrza,w dodatku takie twarde jakies jak juz dzidzia nasiusia sie robiły bleeee
nie dla mnie

a w schlekerze kupuje Pampersy,ktorych uzywamy od poczatku i sa bardzo dobre
i tak:w porownaniu z DADA płace drozej za pampersy o 4zł ale dla mnie to klasa i te 4zł to zadna mi roznica

To jakie pieluchy najlepsze na pierwszy raz?? I jak to wyglada jesli chodzi o pepuszek? czy maja wyciecia czy sie je nizej zaklada czy podgina???

reklama
LILITH pisze:
To jakie pieluchy najlepsze na pierwszy raz?? I jak to wyglada jesli chodzi o pepuszek? czy maja wyciecia czy sie je nizej zaklada czy podgina???

Lilith polecam Pmpersy 1 ,my jedna paczke zuzylismy ich a potem przeszlismy na 2-ki
jedynki mają taką specjalną siateczke bo noworodki robia bardzo czesto kupki
u nas sie sprawdzily
no mysle ze na poczatek lepiej kupowac dobre pampersy zeby pupka sie nie odparzyla

duzo mam narzeka ze Pampersy smierdza,cos faktycznie czuc,ale wystarczy ze dziecko zrobi siusiu i juz czuc,wg mnie to jest dobre bo raz czujesz kiedy sie cos zrobilo :laugh: a dwa znaczy to ze przepuszczaja powietrze

ja kupilam Milence jak miala 2 miesiace DADA i koszmar!! odrazu dostala odparzenia,wg mnie nie przepuszczaly powietrza

nie ktore pieluchy maja wyciecie na pepuszek,ale nie pamietam czy Pampers 1 mial taką opcje ::) ???

Do góry