Dziekuje Ci bardzo!! Chyba masz racje zeby choc na ten poczatek kupic jakies lepsze a wlasnie potem myslalam zeby sie przestawic na inne! oczywiscie pozniej mozna wyprobowac ktore nam najlepiej beda odpowiadac ale na 1 raz wolalabym by bylo jak najlepiej!!!
reklama
Rzeczywiście jeśli chodzi o jedynki, dla mnie Pampers były rewelacją- bardzo chłonne, miękkie, nie było żadnych problemów. Potem dostałam w prezencie dwie megapaki "2" Pampersa- jeżeli chodzi o chłonność też bardzo dobre, tyle, że brak gumeczki z tyłu czasem powodował przykre niespodzianki. Kiedy Julka dorosła do "3" zmieniłam pieluchy na Cien i używamy ich do tej pory...Szczerze mówiąc nie znalazłam lepszych, a wypróbowałam ich już trochę. No cóż, trzeba dobrać samemu pieluchy najlepsze dla naszych pociech...niektóre dzieci uczulają pieluszki Dada (mały Jasiu- synek mojej koleżanki dostał przy żabkowych strasznej wysypki, u mojej córci skończyło się odparzeniami), inne nie- to zresztą widać po ilości postów chwalących te pieluszki. O Cienach też słyszałam różne opinie...z resztą każde pieluszki mają swoich zwolenników i przeciwników. Nigdy nie wiadomo, czy to, co sprawdziło się u nas, sprawdzi się i u innych, dlatego nie ma rady- trzeba metodą prób i błędów dobrać te najlepsze.
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
Ale kupiłam też małą paczke Happy na próbe 13 szt i to dopiero jest tandeta odradzam zdecydowanie. pampersy przy nich to rewelacja. Co mnie podkusiło żeby kupić to dziadostwo. Jeszcze nigdy tam szybko i tak bardzoi nie przemokła mi pielucha. Prawie jak tetra troszkę tylko pózniej ale odrobinkę. Juz nigdy nawet za darmo tego nie wezmę
LILITH u mnie Pampersy 1 sie nie sprawdziły bo synek zawsze miał mokre plecki i nie tylko mokre ale wiem że inne mamy nie narzekają. I teraz np się sprawdzają ale z rozmiarówką jest coś nie tak, mimo że wagowo jeszcze powinien się mieścic to są na styk. Ja jako pierwsze pieluszki miałam Happy New Born z wycięciem na pępek - koszmarne. W miarę chłonne ale i tak noworodkowi pieluszki zmienia się z niesamowitą częstotliwością a mimo to synek dostał odparzeń od nich. Kupilśmy DADA 1 (z żabkami) i okazały się naprawdę rewelacyjne. Nie czułam chemicznego zapachu pieluszek a za to jak coś maluch w nie zrobił to zawsze. Naprawdę doceniam że przepuszczają zapachy bo nie muszę synka rozbierać żeby sprawdzić co się dzieje w pieluszce. A brzeg pieluszki zawijałam i pępuch był odsłonięty. I tak pewnie będziesz próbować pieluszek różnych firm
Oj na rozmiarówki nie ma co patrzeć drastycznie, są orientacyjne, przecież dziecka się nie da wpisać do schematu...jedno jest pulchniejsze czy dłuższe od innych i już rozmiarówka się przesuwa w górę- na pieluchach jest podany przedział, nie oznacza to jednak, że dziecko będzie nosić ten sam rozmiar ważąc 4, jak i 9 kg...ja do tej pory musiałam zmieniać pieluszki w połowie rozmiarówki, teraz, kiedy Julka trochę zwolniła tempo, zatrzymałam się na "4".
Madzia_S
Matka Polka
Od cholernych Huggiesów z Jakubem Puchatkiem i spółką, Mała dostała mi takich krost, że muszę ją w tetrze teraz trzymać, żeby wyleczyć. Przerzucam sie na Biedronkę i zobaczymy, bo tamto dziadostwo przeciekało przez te cienkie gumki...
Happy, poza tym,że masakrycznie sztywne i drogie jak sto diabłów-nie mam zastrzeżeń, a Dziecię mi robiło do tej pory dzień w dzień po co najmniej 15 ogromniastych kup, nic nie przeciekło. Biedronkę wypróbuję, bo mam kupione, ale przyzwyczaiłyśmy sie do różowych Huggiesów i te były ok jak dla nas.
Happy, poza tym,że masakrycznie sztywne i drogie jak sto diabłów-nie mam zastrzeżeń, a Dziecię mi robiło do tej pory dzień w dzień po co najmniej 15 ogromniastych kup, nic nie przeciekło. Biedronkę wypróbuję, bo mam kupione, ale przyzwyczaiłyśmy sie do różowych Huggiesów i te były ok jak dla nas.
Ale się uśmiałam :laugh:Madzia_S pisze:Od cholernych Huggiesów z Jakubem Puchatkiem i spółką,
reklama
marianeczka
persona non grata
lo matko sprobowalam tych z biedronki - strasznie malo chlonne. no, ale tytus duzo pije... happy i huggissy - to samo! u nas sprawdzaja sie tylko pieluchy z lidla. sa po prostu zajeb...
Podziel się: