reklama
Mysza1984
lalllalalala ;-)
A ja zakupiłam wczoraj pierwsze pieluszki. Postanowiłam, że wezmę też jedną bambusową, dla sprawdzenia, co nam pasuje.
Moja jeszcze robi rzadkie kupki, ale nie jest ich już tak dużo. Ograniczyła się do 3 na dobę. Siuśki wiadomo. Przekarmiona cycem leje bez przerwy ;-)
To moje nabytki, nie wiem czy się sprawdzą, bo nie znam się:
Minky bamboo + 2 wkłady
Minky popper - z wkładem z mikrofibry ( 2 wkłady)
Do tego mam te dwa "ręczniki muślinowe z ikei"
Jakieś kocyki polarowe, zawsze można pociąć.
No nic, zobaczę ile warte jest takie pieluchowanie, i jak bardzo czasochłonne ;-)
Moja jeszcze robi rzadkie kupki, ale nie jest ich już tak dużo. Ograniczyła się do 3 na dobę. Siuśki wiadomo. Przekarmiona cycem leje bez przerwy ;-)
To moje nabytki, nie wiem czy się sprawdzą, bo nie znam się:
Minky bamboo + 2 wkłady
Minky popper - z wkładem z mikrofibry ( 2 wkłady)
Do tego mam te dwa "ręczniki muślinowe z ikei"
Jakieś kocyki polarowe, zawsze można pociąć.
No nic, zobaczę ile warte jest takie pieluchowanie, i jak bardzo czasochłonne ;-)
D
Doloress
Gość
Pieluszki z kupki spieram pod silnym strumieniem z prysznica i dosłownie "schodzi " samo
Pieluszka jest wtedy tylko mokra i ląduje do wiaderka z zasikanymi pieluszkami.
Nigdy na pieluszkach nie zostają mi slady po kupie ;-):-)
a jak mam spierać silnym strumieniem??? do wanny????
wolałabym do kibelka
ale nie dosięgnie mój prysznic tam
kiedyś widziałam taki patent ale oczywiście nie pamiętam gdzie
że koło ubikacji był wąż podłączony i można było tak uzyskać silny strumiem
ale gdzie ten wąż podłączyć
jak to rozwiązać.... ech
*Alicja*
Lipcowe mamy'09
Do_ti jak jest starsze dziecko i robi bardziej zwartą kupę to spokojnie możesz ją poprostu zrzucić do toalety, ale u noworodka to niestety tylko do umywalki lub wanny- przynajmniej tak mi się zdaje :-)
A ja się tak zaczęłam zastanawiać, czy najlepszym pomysłem nie będzie kupienie z 20 (albo i więcej) ręczników z ikei (1szt/1zł), ze 40 wkładów polarowych (albo jeden cienki koc, który potnę) i do tego z 5 otulaczy i 5 kieszonek. Dodatkowo mam 20 tetr. Na noc i wyjścia planuję używać pamków, ale w domu myślę, że taki zestaw mógłby całkiem nieźle się sprawdzić, a ceno wygląda rewelacyjnie. Do tego zarówno ręczniczki jak i wkłady polarowe można normalnie prać i jestem pewna szybko będą schnąć. W razie czego ręczniki można spokojnie wygotować i nic im nie powinno się stać. Jestem kompletny laikiem w tym temacie, więc proszę mądre głowy o odpowiedź, czy wyżej opisany sposób mógłby się sprawdzić?
przepraszam za tak długi wywód ... :-)
A ja się tak zaczęłam zastanawiać, czy najlepszym pomysłem nie będzie kupienie z 20 (albo i więcej) ręczników z ikei (1szt/1zł), ze 40 wkładów polarowych (albo jeden cienki koc, który potnę) i do tego z 5 otulaczy i 5 kieszonek. Dodatkowo mam 20 tetr. Na noc i wyjścia planuję używać pamków, ale w domu myślę, że taki zestaw mógłby całkiem nieźle się sprawdzić, a ceno wygląda rewelacyjnie. Do tego zarówno ręczniczki jak i wkłady polarowe można normalnie prać i jestem pewna szybko będą schnąć. W razie czego ręczniki można spokojnie wygotować i nic im nie powinno się stać. Jestem kompletny laikiem w tym temacie, więc proszę mądre głowy o odpowiedź, czy wyżej opisany sposób mógłby się sprawdzić?
przepraszam za tak długi wywód ... :-)
kilolek
podwójna listopadowa mama
może tam gdzie masz podłączoną wodę do pralki?a jak mam spierać silnym strumieniem??? do wanny????
wolałabym do kibelka
ale nie dosięgnie mój prysznic tam
kiedyś widziałam taki patent ale oczywiście nie pamiętam gdzie
że koło ubikacji był wąż podłączony i można było tak uzyskać silny strumiem
ale gdzie ten wąż podłączyć
jak to rozwiązać.... ech
ja wyjmuje "korek" z umywalki, mam wielki otwór wtedy i leje pod kranem
Alicja ja próbowąłam takich rozwiązan z pieluchami, ręczniczkami i mi sie to wszytsko kotlasi. nie moge tego upchac, tragedia. Mam ściereczki z mikrofibry i ich uzywam ale musze je koniecznie pozszywac we wkłądy, bo mi sie wlasnie kotłaszą. Ja mam mało kieszonek, bo tylko 3, na noc pampki, wiec uzywam co 2 dzien. Musze dokupic ale dokupię tylko kieszonki. Wkąłdy mam ze śceireczek (wystarczy zszyc) no i polarkowe szmatki na wierzch.
Mysza1984
lalllalalala ;-)
No ja właśnie się zastanawiam, jakie rozwiązanie jest najlepsze i wystarczające na średnio 2-3 godziny..
Głównie siuśki, bo kupki ona robi ze 3 na dzień, w nocy już się nie zdarzają.
Głównie siuśki, bo kupki ona robi ze 3 na dzień, w nocy już się nie zdarzają.
*Alicja*
Lipcowe mamy'09
Kilolek bardzo dziękuję za odpowiedź, powiedz mi proszę jeszcze co masz namyśli pisząc, że wszystko się kotlasi, te polarkowe wkłady sama wycinałaś z koca czy kupiłaś gotowe, masz może linka do szmatek z których robisz wkłady? Przepraszam, że Cie tak zasypałam pytaniami. :-)
kilolek
podwójna listopadowa mama
Alicja ja zielona jestem, nie znam sie zbytnnio. Moge ci tylko powiedziec co mi wychodzi z mojego kombinowania. "Kotłasi się" to miałam na myli, ze nie siedzi tak różnutko w kieszonce tylko każda warstwa po swojemu się zwija w harmonijke, podwija, przesuwa itp. Tak samo z tetrą jak ze szmatkami z mikrofibry. Jakby te szmatki zszyc dookoła to pewnie byłoby super. Jak tylko będę miala chwilę to obdziergam dookoła. Tetra poza tym, ze i jezdziły poszczegolne warstwy złożonej pieluchy to po chwili byla do wymiany, a w kieszonce zostaly nie wchłoniete siuski.
A ściereczki, które składam i wkałdam w kiesoznki są z biedronki Gazetka promocyjna Biedronka od 20-08-2012 do 29-08-2012 • Okazjum.pl str 7, obecnie w promocji 4 sztuki za 6,99. Na raz wkładam 2 ściereczki złozone na pół
a te polarki kupowałam, 1zł za sztukę. Są naprawdę cieniusienki. Nie widzialam w sklepach tak cieniutkiego polarku, wiec raczej dokupie jeszcze kilka sztuk niz bede ciela z duzego, bo to troszke chłodniej i wygodniej chyba jednak
A ściereczki, które składam i wkałdam w kiesoznki są z biedronki Gazetka promocyjna Biedronka od 20-08-2012 do 29-08-2012 • Okazjum.pl str 7, obecnie w promocji 4 sztuki za 6,99. Na raz wkładam 2 ściereczki złozone na pół
a te polarki kupowałam, 1zł za sztukę. Są naprawdę cieniusienki. Nie widzialam w sklepach tak cieniutkiego polarku, wiec raczej dokupie jeszcze kilka sztuk niz bede ciela z duzego, bo to troszke chłodniej i wygodniej chyba jednak
reklama
lolkak
Październikowa Mama Mai
hej,
Ja mam do sprzedania zestaw kieszonek. Nie są to topowe marki,ale sprawdzają się doskonale. Mam wkłady ale równie dobrze sprawdzają się ręczniki z IKEI za 1zl jak i wspomniane wcześniej ściereczki z mikrofibry
Pieluszki wielorazowe kieszonki zestaw plus wiadro (2586489623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja miałam tylko wkłady z bambusa,ale przy mojej córce średnio się sprawdzały. Raczej jako awaryjne jak innych zabrakło
Ja mam do sprzedania zestaw kieszonek. Nie są to topowe marki,ale sprawdzają się doskonale. Mam wkłady ale równie dobrze sprawdzają się ręczniki z IKEI za 1zl jak i wspomniane wcześniej ściereczki z mikrofibry
Pieluszki wielorazowe kieszonki zestaw plus wiadro (2586489623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Powiedzcie mi jak sprawdzają Wam sie pieluszki i wkłady z bambusem?
ja miałam tylko wkłady z bambusa,ale przy mojej córce średnio się sprawdzały. Raczej jako awaryjne jak innych zabrakło
Ostatnia edycja:
Podziel się: