reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy wielorazowe

reklama
powiem wam że głupieje już powoli

mam pytanie, a najbardziej proszę o fotki
co jest formowanką, a co otulaczem
i jak na otulacz jeszcze formowankę włożyć, a do tego wkład w środek???

i podobno tetrę lub te większe ręczniczki lub prefoldy można złożyć tak żeby dziecko było owinięte - jak majteczki
a na to co???? i jak się to składa

formowanka to pielucha uformowana w majteczki nie posiadajaca warstwy nieprzemakalnej. wykonana zwykle z wielu warstw chlonnych materialow np- bambus, bawelna organiczna, flanela itd. by dziecko nie zmoczylo ubranek na formowanke naklada sie otulacz tj majteczki z samej warstwy nieprzemakalnej

a na zdj
otulacz, formowanka, formowanka w otulaczu

IMG_0307.jpgIMG_0314.jpgIMG_0316.jpg

aktualnie do formowanki wkladam wklad do otulacza ( ma juz wszyta warstwe z mikropolaru) zwiekszajac chlonnosc i chroniac pupe przed nadmierna wilgocia.
polecam wklady z małe me - sa serio rewelacyjne

wydaje mi sie, ze przy takim układzie strasznie duzo dziecko ma na tyłeczku. wygodnie tak maluszkowi w tym leżec? To jakby dupke miał na poduszce

To jest tak samo jak w kieszonce prawie ,tyle ,że tutaj są 2 warstwy oddzielnie
Dla mnie bez sensu -dlatego wolę kieszonki.;-)

reklama
Witajcie Dziewczyny, ja dopiero moją przygodę z pieluchami wielorazowymi zaczynam (szkoda, że tak późno...). Kupiłam kilka kieszonek ze świata pieluch i już po kilku godzinach stosowania pupcia synka wyglądała dużo lepiej! Za dnia się sprawdzają, bo wiadomo, pieluchę można zmieniać w miarę często, ale na noc by nie dały rady. I właśnie mam prośbę - mogłybyście polecić jakiś super chłonny zestaw, w którym dziecko mogłoby wytrzymać tych 11-12 godzin nocą?

Pozdrawiam

Do góry