reklama
D
Doloress
Gość
powiem wam że głupieje już powoli
mam pytanie, a najbardziej proszę o fotki
co jest formowanką, a co otulaczem
i jak na otulacz jeszcze formowankę włożyć, a do tego wkład w środek???
i podobno tetrę lub te większe ręczniczki lub prefoldy można złożyć tak żeby dziecko było owinięte - jak majteczki
a na to co???? i jak się to składa
mam pytanie, a najbardziej proszę o fotki
co jest formowanką, a co otulaczem
i jak na otulacz jeszcze formowankę włożyć, a do tego wkład w środek???
i podobno tetrę lub te większe ręczniczki lub prefoldy można złożyć tak żeby dziecko było owinięte - jak majteczki
a na to co???? i jak się to składa
K
Kasieq
Gość
Pieluchy wielorazowe. Rodzaje » eko produkty | ekologiczne rodzicielstwo tu jest kilka informacji.
Z tego co ja wiem to otulasz nakłada się na formowankę.
Formowanka nie posiada wkładu sucha pieluch czyli dziecko czuje mokro.
Generalnie to właśnie otulacz nakłada nie na każdą materiałowa pieluszkę tetrową, flanelową, preford, żeby nie przeciekały.
Z tego co ja wiem to otulasz nakłada się na formowankę.
Formowanka nie posiada wkładu sucha pieluch czyli dziecko czuje mokro.
Generalnie to właśnie otulacz nakłada nie na każdą materiałowa pieluszkę tetrową, flanelową, preford, żeby nie przeciekały.
D
Doloress
Gość
super
będę się uczyć
będę się uczyć
reniuszek
Love in the knick of time
formowanka to pielucha uformowana w majteczki nie posiadajaca warstwy nieprzemakalnej. wykonana zwykle z wielu warstw chlonnych materialow np- bambus, bawelna organiczna, flanela itd. by dziecko nie zmoczylo ubranek na formowanke naklada sie otulacz tj majteczki z samej warstwy nieprzemakalnej
a na zdj
otulacz, formowanka, formowanka w otulaczu
aktualnie do formowanki wkladam wklad do otulacza ( ma juz wszyta warstwe z mikropolaru) zwiekszajac chlonnosc i chroniac pupe przed nadmierna wilgocia.
polecam wklady z małe me - sa serio rewelacyjne
a na zdj
otulacz, formowanka, formowanka w otulaczu
aktualnie do formowanki wkladam wklad do otulacza ( ma juz wszyta warstwe z mikropolaru) zwiekszajac chlonnosc i chroniac pupe przed nadmierna wilgocia.
polecam wklady z małe me - sa serio rewelacyjne
reklama
Witajcie Dziewczyny, ja dopiero moją przygodę z pieluchami wielorazowymi zaczynam (szkoda, że tak późno...). Kupiłam kilka kieszonek ze świata pieluch i już po kilku godzinach stosowania pupcia synka wyglądała dużo lepiej! Za dnia się sprawdzają, bo wiadomo, pieluchę można zmieniać w miarę często, ale na noc by nie dały rady. I właśnie mam prośbę - mogłybyście polecić jakiś super chłonny zestaw, w którym dziecko mogłoby wytrzymać tych 11-12 godzin nocą?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podziel się: