reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy wielorazowe

reklama
Upss, wyjdzie, ze jestem jakoś mało higieniczna, ale u mnie brudne pieluchy lądują do wora (na wyjazdach) lub do zwykłego wiaderka które stoi u mnie w łazience. I nawet niczym nie zakraplam bo mi to po prostu nie śmierdzi, a stoi max 2 dni.

Używam tylko kieszonek MINKY z Lulajbaby i są super.
do_ti brudne pieluszki ładujesz do wiaderka i wkrapiasz nieco do niego olejku z drzewa herbacianego.;-)
Wiaderko może być np takie:
dodatki do pieluszek wielorazowych, akcesoria do pieluszek wielorazowych - wiaderko okrągłe na zabrudzone pieluszki 12L -

tylko ja nie mam miejsca na wiadro :(
a zapach olejku herbacianego o ile kojarze to bardzo mi sie nie podoba :(

Upss, wyjdzie, ze jestem jakoś mało higieniczna, ale u mnie brudne pieluchy lądują do wora (na wyjazdach) lub do zwykłego wiaderka które stoi u mnie w łazience. I nawet niczym nie zakraplam bo mi to po prostu nie śmierdzi, a stoi max 2 dni.

a masz jakiś specjalny wór???

a czy którejś z Was sprawdzają sie jakies pieluszki z mikropolarkiem? Czy tylko te z polarkiem sa ok?
Mam 1 minky (z lulajbaby) z polarkiem i widze, ze jest ok i alvy na mikropolarze i już średnio. Widzialam tez minky na mikropolarze i nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Z drugiej strony sa i alvy na polarze, moze byłyby lepsze? Kombinuje żeby było jak najtaniej, bo groszem nie śmierdzę i własnie się zastanawiam czy to kwestia firmy czy środka mikropolar/polar?

Jeśli chodzi o olejki to zakrapia się nie tylko ze względu na zapach ale przede wszystkim na bakterię ... Olejek z drzewa herbacianego ma działanie antybakteryjne :tak:

no ale powiedzcie, jesli tych pieluch nie trzyma sie w wodzie to te kilka kropel olejku nie zadziala antybakteryjnie, bo sie nie rozprowadza po cąłosci tylko zostana w tym jednym wkroplonym miejscu. Nie mam racji? Ja zakraplam do prania, do komory na płyn do płukania

reklama
A ja mam pytanie - te mocno zabrudzone pieluchy też wrzucacie do wora/wiadra i zostawiacie na 2-3dni ?? Ja jakoś za każdym razem nie mogę usiedzieć z tyłkiem, jak wiem że gdzieś leży brudna pielucha... i zwykle kończy się tym że najpierw piorę ręcznie, suszę a potem przy najbliższym praniu trafiają do pralki :zawstydzona/y: i nie powiem - trochę się przy tym narobie :)

A wkład z kieszonki wyciągacie? czy całą pieluchę po prostu odkładacie?

Do góry