reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy wielorazowe

Reniuszek - dzięki za info, ale jak sobie to wszystko wyobrażam to wieeelka pupa mi się robi. Ale rzeczywiście muszę chyba zainwestować w otulacz z wkładem, tylko te ceny...ech....
Sudocremu używam baardzo malutko tylko na te zgięcia, stripping?? odtłuszczanie?? chyba muszę się jeszcze podszkolić, bo nie mam pojęcia o czym mówisz :):)

magladia - ja zaczęłam używać pieluch wielo dopiero niedawno, około 3 tygodni temu. Co wpłynęło na decyzję? - kwestia zalegania pampersów śmierdzących w domu, ekologia - ilość produkowanych śmieci przez Małą, co najwyraźniej było widać na wyjazdach, ale także kwestie estetyczne - one są po prostu śliczne :) Nie wyrzekłam się jeszcze pampersów zupełnie, stosuję je na noc jeszcze z powodów opisanych wcześniej :) ale jestem już coraz bliższa :) Powodzenia w pieluchowaniu no i bezbolesnego porodu :)

reklama
trochę nie ogarniam tego nazewnictwa :D
mam jednak pytanie odnośnie wkładu polarkowego

wiem, że wchłania wilgoć
jak chciałabym go dodatkowo do otulacza i wkładu bambusowego użyć to na ten wkład czy pod???

ten nocny zapina sie na wklad zwykly to jasno szare to wlasnie polarek (wiec wkladu polarkowego juz nie potrzeba)- i to on fajnie odprowadza wilgoc. pozniej moge dodac zdjecia jak on u mnie wyglada.

a wklad polarkowy niezaleznie co zapakujesz zawsze przy pupie :)

lazy_butterfly dzięki :) Te pieluszki są faktycznie prześliczne, no i jeśli faktycznie zdają egzamin - chyba się zaraz rozejrzę.
PS: po wczorajszej wizycie u mojej pani doktor dowiedziałam się, że jestem już na prawdę blisko... Jestem podekscytowana!

do ti nie wiem jak na noworodka :zawstydzona/y: ja mego podopiecznego zaczelam pieluchowac wielo jak przekroczyl 5kg. Wklady kupilam w sklepie organicalulu

Tak ja mam tylko te.
Miałam pulowe Alva ,ale je sprzedaję .
Dokupiłam te z Lulajbaby i jestem bardzo zadowolona.
Jak chcesz je zamówić to lepiej opłaca się brać z ich sklepu ,bo jeszcze masz punkty jako rabat przy kolejnym zamówieniu.;-)
Osobiście je polecam.:tak::tak:
a czemu sprzedajesz alvy, nie sprawdziły się?

Tak ja mam tylko te.
Miałam pulowe Alva ,ale je sprzedaję .
Dokupiłam te z Lulajbaby i jestem bardzo zadowolona.
Jak chcesz je zamówić to lepiej opłaca się brać z ich sklepu ,bo jeszcze masz punkty jako rabat przy kolejnym zamówieniu.;-)
Osobiście je polecam.:tak::tak:
aha a juz myślalam,z ę jakiś problem w nich odkryłaś :-)
ja kupiłam 2 dokladnie takie same jak ty masz (nie wiem cyz pamiętasz, z tej samej aukcji). Mialam je wypróbować i dokupić jak się mala urodzi ale kurcze owszem urzywam ale jakoś nie przeonałam się do nich na tyle by kupic więcej i cąlkiem zrezygnować z jednorazowych. A tak naprawde te 2 to tyle co nic i cąły czas biję się z myślami kupic, nie kupic, a ze dla mnie wydatek to nie mały to i decyzja nie jest prosta, bo jak mam kupic i beda lezec to bez sensu.
A Ty już sprzedałas te swoje? drogo chcesz?

Przy okazji, moze nie tu powinnam pytac ale juz tak z rozpędu - nie wiecie gdzie mozna kupic wielorazowe wkladki laktacyjne? tylko nie takie aventu tylko takie ładne, kolorowe (no moze nie koniecznie), takie bawełniane
chyba musze na chustoforum popatrzec a tam takie rękodziala robią, ze żal nosic :-)

reklama
Witajcie :-)
Przyłącze się do niezbyt licznego póki co grona pielu****ących mam ;-) my używamy wielorazówek od dwóch tygodni dopiero, ale zakochałam się w tym i żałuję okrutnie ,że nie spróbowałam przy Nince.. nakład pieniężny na początek spory, ale z czasem zwróci się bez problemu i na pewno wyjdziemy na plus :tak: gorzej, że tyle pieluszek mi się podoba ,że fortune mogłabym na nie wydać :-D my mamy obecnie:
2 flipy
1 kieszonkę blueberry i 1 otulacz tej firmy
1 kieszonkę apple cheeks
1 itti bitti sio
1 close parent pop in
1 otulacz gro via (rewelacja jak dla mnie)
1 AIO hip baby real easy na noc
i kilka formowanek i muślin, wkładów

Osobiście nie odczuwam żadnych niedogodności związanych ze stosowaniem tych pieluszek- nie przemakają, zestawy na noc spokojnie wytrzymują 10godz, nic w śmietniku mi nie śmierdzi i nie muszę pilnować śmieci ,a jedynie odnosić pieluszki do wiaderka, skroplić olejkiem i zamknąć o raz na dwa dni wrzucić do pralki i wyprać ;-) a te śliczne wzorki i zadowolenie małej, brak odparzeń i zaczerwienień są super :-)

Do góry