reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy wielorazowe

adasza ja mam jedna i ida kolejne :) bardzo ja lubie :tak: sa pul minkee i pulowe . z tego co wiem As ma te pieluszki - sa ze sklepu lulajbaby :)

reklama
Tak ja mam tylko te.
Miałam pulowe Alva ,ale je sprzedaję .
Dokupiłam te z Lulajbaby i jestem bardzo zadowolona.
Jak chcesz je zamówić to lepiej opłaca się brać z ich sklepu ,bo jeszcze masz punkty jako rabat przy kolejnym zamówieniu.;-)
Osobiście je polecam.:tak::tak:

do_ti piekne ! podpaski wielorazowe jak Ci sie sprawdzaja ??
maja moja ulubiona pieluszka z kieszonka to małe me tak wyglada :):

Zobacz załącznik 482928
i jeszcze z babylandu ta wzorkowa :
Zobacz załącznik 482929
mam jeszcze blekitna w biale kropki chinke minkee i tez ja uwielbiam :D

co wy na to zeby powrzucac zdjecia swoich pieluszek ?

piękne masz te swoje pieluszki
wkładki wielorazowe jak najbardziej mi się sprawdzają
a co do podpasek to nie miałam jeszcze okazji testować

dziekuje :)
zastanawiam sie nad podpaskami wielo, bo tak sie sklada ze nie znosze ani podpasek zwyklych ani tamponow.....

a tak wyglada nasz aktualny stosik (brakuje kilku pieluszek ktore do nas ida i formowanek ) :)

IMG_0340.jpg

i czekam na małe me z nowymi wzorami, bo maja byc wzorki z postaciami ze starych polskich bajek :szok:

Witajcie!
Mam pytanie do mam pielu****ących. Od ponad dwóch tygodni używamy pieluszek wielorazowych, Ostatnio niestety zgięcia fałdek na udach mojej Małej zaczęły czerwienieć. Staram się pilnować częstego zmieniania pieluch i wycierania fałdek do suchości, ale na razie nic to nie daje więc smaruję dodatkowo Sudocremem. Czy zetknęłyście się u swoich malców z czymś takim? Aaa i rozmiar wydaje mi się być dopasowany, zresztą to nie w tym miejscu gdzie brzeg pieluszki styka się z nóżkami. No i nie zmieniałam ostatnio proszku do prania.

I jeszcze jedno. Zwiększyła się ostatnio produkcja siuśków i muszę zmieniać pieluchy nawet 2 razy w ciągu godziny. Używamy tylko i wyłącznie kieszonek. Doradźcie mi, czy są jakieś fajne kombinacje (otulacze??), które dłużej utrzymywały poczucie suchości. Bo moja Mała stała się ostatnio baardzo wrażliwa na tym punkcie i jak na pampersie wytrzyma parę godzin to przy wielorazówach od razu sygnalizuje potrzebę zmiany pieluchy.

Drogie Panie, wątek super! Ma jestem jeszcze w dwupaku, ale poważnie się zastanawiam nad wielorazówkami, bo to chyba bardziej eko. Ekologicznie i ekonomicznie ;). A powiedzcie mi - od samego początku zaczęłyście używać wielorazówek czy po jakimś czasie? Co wpłynęło na Wasze decyzje?

lazy a moze jak smarujesz malej sudocremem to przy okazji pieluszka sie zatluszcza i tym samym jest mniej chlonna ? co do podraznien to tez moze wynik zalegajacych proszkow itd w pieluszce , wiec warto byloby wykonac porzadny stripping i odtluszczanie.
Moj inny pomysl to to ze sie poprostu poci a wiadomo pot podraznia skore, wiec moze i od tego ?

moj zestaw super chlonny to (tez zauwazylam wiecej siuskow u maksia :D ) pielucha formowana tetro, w srodku niej wklad do otulacza male me - ma polarek przy pupie ktory odprowadza wilgoc , na to otulacz flip i te 6-7 godz w nocy jest ok.
Innym rozwiazaniem u nas(uwaga wielka pupa i trzeba zwiekszyc rozmiar pieluchy !:-D) otulacz na sam spod wklad chlonny mikrofibra( moze byc inny - np bambus prefold flanela tetra itd) na to wklad do otulacza małe me obleczony wkladem nocnym close parent ( on jest genialny bo pupa caly czas sucha) :
Pop-in_3NightTimeBoosters400.jpg

reklama
Drogie Panie, wątek super! Ma jestem jeszcze w dwupaku, ale poważnie się zastanawiam nad wielorazówkami, bo to chyba bardziej eko. Ekologicznie i ekonomicznie ;). A powiedzcie mi - od samego początku zaczęłyście używać wielorazówek czy po jakimś czasie? Co wpłynęło na Wasze decyzje?

byłam na kilku warsztatach gdzie wspominano o pieluchowaniu wielo, trochę poczytałam i zechciałam spróbować - też jestem jeszcze w dwupaku

lazy a moze jak smarujesz malej sudocremem to przy okazji pieluszka sie zatluszcza i tym samym jest mniej chlonna ? co do podraznien to tez moze wynik zalegajacych proszkow itd w pieluszce , wiec warto byloby wykonac porzadny stripping i odtluszczanie.
Moj inny pomysl to to ze sie poprostu poci a wiadomo pot podraznia skore, wiec moze i od tego ?

moj zestaw super chlonny to (tez zauwazylam wiecej siuskow u maksia :D ) pielucha formowana tetro, w srodku niej wklad do otulacza male me - ma polarek przy pupie ktory odprowadza wilgoc , na to otulacz flip i te 6-7 godz w nocy jest ok.
Innym rozwiazaniem u nas(uwaga wielka pupa i trzeba zwiekszyc rozmiar pieluchy !:-D) otulacz na sam spod wklad chlonny mikrofibra( moze byc inny - np bambus prefold flanela tetra itd) na to wklad do otulacza małe me obleczony wkladem nocnym close parent ( on jest genialny bo pupa caly czas sucha) :
Zobacz załącznik 486031

trochę nie ogarniam tego nazewnictwa :D
mam jednak pytanie odnośnie wkładu polarkowego

wiem, że wchłania wilgoć
jak chciałabym go dodatkowo do otulacza i wkładu bambusowego użyć to na ten wkład czy pod???

Do góry